kampeerterrein (-tje) Zuid Limburg


Status
Niet open voor verdere reacties.
ik zoek de ultieme hiking-camping in ons eigen zuidelijke buitenland Limburg, voor een lang weekend in het voorseizoen.
Wel n beetje sanitair, maar geen zwembad, entertainment, of andere "gezellige" accommodatie.
Wie o wie heeft de gouden tip...

Rinze
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Heb tot m'n 21 in valkenburg gewoond en de eerste camping die me invalt ligt tussen houthem en meerssen, in de buurt van de 'nachtegaal' (zo heette dat vroeger tenminste, een pannekoekhuis ofzo).

Wat ik weet van die camping is dat het 'vroeger' (5 jaar geleden) een veld met sanitair was, midden in de bossen, wel te bereiken met de auto. De naam is me ontschoten, zal even googlen, als ik de naam vind laat ik het weten.

Wel even bij voorbaat: ik weet absoluut niet hoe de camping nu is!


EDIT:

de site : www.camping-geuldal.nl

De camping is duidelijk geupgrade ten opzichte van een aantal jaar geleden... of ze zijn duidelijk goed in photoshop :)

Maar goed..., ik denk niet meer dat het is wat je zoekt...

succes met je zoektocht
 
Hi Rinze,

Ik ben zelf bij een scoutinggroep met eigen kampeerterreintje.
Maar de sanitair moet nog op de riool worden aangesloten. Eind maart zou dit klaar moeten zijn. De lokatie is einde Heidebaan Roermond nabij Meinweg natuur gebied. Verhuur is in principe voor Scouts.

verder zijn er in Roggel, Valkenburg ook nog mogelijkheden.
kijk maar op de web van scouting.nl en zoek naar kampeerterrein - bivak plaatsen.

welke datum is in de planning?

Bert Schilder
:)
 
>ik zoek de ultieme hiking-camping in ons eigen zuidelijke
>buitenland Limburg, voor een lang weekend in het voorseizoen.

Ik was heel erg te spreken over de Heerkuil, van de NTKC.
 
Hoi Rinze,

Ik heb zelf vaak op camping Oosterberg, ca. 1 km west van Epen, bij Eperheide, gestaan. Goed sanitair, geen rommel en zo goed als geen stacaravans (laatste keer daar was 2 jaar terug). Apart tentenveld (wel iets hellend). Mooi uitzicht over Epen. Aan de oostkant van Epen ligt camping Rozenhof, maar daar was ik minder over te spreken (redelijk wat stacaravans destijds, was mijn eerste keer winterkamperen, met een te dunne slaapzak, dus misschien speelde dat ook mee :)

Hartelijke groet,
Bas
 
>Ik was heel erg te spreken over de Heerkuil, van de NTKC.

NTKC terreinen zijn idd leuke campings, altijd eenvoudig van opzet, geen caravans, geen grote tenten (hoger dan 1,90 mag niet). Nadeel is dat je moet wel lid zijn. Je kan eventueel door een bekende die lid is geintroduceerd worden op zo'n terrein. Sommige wandelverenigingen hebben een permanente uitnodiging om op de NTKC campings te mogen kamperen heb ik wel eens gehoord. Wellicht iets voor de hikingsite om eens contact op te zoeken met de NTKC en kijken wat de mogelijkheden zijn voor de wandelweekenden die hier worden georganiseerd.
 
>>Ik was heel erg te spreken over de Heerkuil, van de NTKC.
>
>Nadeel is dat je moet wel lid zijn.

Ik kwam er ook aangelopen zonder lid te zijn. Na enig geharrewar bleek je er als wandelaar of fietser zonder lid te zijn een nacht kunt doorbrengen als passant.

Baaj de weej, als ik een rijbewijs/auto had gehad, was ik acuut lid geworden.
 
Naast het hieronder (oh hierboven bedoel ik dus) genoemde terrein van de Nivon ligt daarnaast een andere camping. Iets commercieler maar verder helemaal geweldig (vind ik dan) en dat is de Gronselenput. Gedreven door vrijwilligers, mooi schoon sanitair, buiten het hoogseizoen om geen annimatie (in het hoogseizoen wel), mogelijkheid om 's avond binnen te zitten, wat te lezen en lekker warm te blijven bij een houtkachel en buiten de mogelijkheid voor kampvuur. Ik weet niet of dit alles al weer 'te' is maar anders misschien een leuke mogelijkheid. En de omgeving is super om te gaan wandelen met diverse mogelijkheden alle kanten op!!

www.gronselenput.nl

Groetjes, Jolanda
 
Dat is nieuw voor mij dat (fiets)trekkers als passant een nachtje daar kunnen staan. Ik was onder de indruk dat alleen bepaalde wandelverenigingen daartoe toestemming hadden.

mvg. Sander
 
Hallo,

formeel wordt alleen een uitzondering gemaakt op verplichte lidmaatschap , en dan nog alleen 1 nacht:

- voor lange afstand wandelaars (dus niet voor fietsers) en
- voor individuele leden van Scouting Nederland (dus niet in groepsverband)

Probleem hierbij is dat er dus wel leden van NTKC aanwezig moeten zijn , om deze uitzondering te kunnen maken. De terreinen zijn niet permanent beheerd, maar worden beheerd door de aanwezige leden. En kleine terreintjes kunnen ook leeg zijn als jij daar aankomt, dan mag je er dus niet op.

Je zou dus ook gewoon lid kunnen worden. Niet omdat je een auto hebt, maar juist omdat je van hiken houdt

MVG

Rolf
 
>formeel wordt alleen een uitzondering gemaakt op verplichte
>lidmaatschap , en dan nog alleen 1 nacht:
>
>- voor lange afstand wandelaars (dus niet voor fietsers) en
>- voor individuele leden van Scouting Nederland (dus niet in
>groepsverband)

Aha, weer anders dan het mij aldaar door de beheerder van dat moment werd verteld. Overigens paste ik wel in het formele regeltje, aangezien ik het krijtlandpad liep op dat moment.

>Je zou dus ook gewoon lid kunnen worden. Niet omdat je een
>auto hebt, maar juist omdat je van hiken houdt

Het lidmaatschap is me iets te hoog voor een kans op een overnachting. Zou ik een auto hebben, dan zou ik makkelijker een keertje een weekend oid naar nu eens het ene, dan weer het andere terrein gaan, maar ik heb geen auto en fietsen doe ik niet voor mijn lol; lopen wel en overnachten is voor mij een klein onderdeeltje van het lopen, niet het doel waar ik eventjes heenloop.

Het zijn een goeie twintig terreinen door heel NL, tenminste, dat was een jaar geleden zo en er liggen er maar een paar aan LAW of behoorlijke wandelroutes. Ik ben nu 1x op een terrein van hen geweest in die paar jaar dat ik hike. Dan is zoveel-en-dertig euro veel geld. Helaas zijn de georganiseerde wandelingen ook vrijwel altijd met een zaterdag erbij, evenals het beheren van terreinen.

Keileuk als je dat zoekt, maar dat zoek ik niet.

Natuurkampeerterreinen passen veel beter bij mijn gehike. Al was het alleen al, dat ik er iig toch al een aantal keer geweest ben vanwege de ligging aan een LAW en er geen 'verplichtingen' aan vast zitten.
 
>evenals het beheren van terreinen.

Even ter info:
Het beheren van de NTKC-terreinen wordt gedaan door een van de leden die op dat moment aanwezig is. In principe is de eerste persoon bij aankomst op het terrein de beheerder. Dus als er niemand is, is er geen beheerder en kun je als passant dus ook niet terecht. Op sommige terreinen zijn wel leden die zich in de zomerperiode voor een weekend opgeven als beheerder, omdat dat er elk weekend wel mensen verwacht worden. Dit is niet verplicht, maar op vrijwillige basis, net als alle andere werkzaamheden.
Maar de NTKC is een vereniging en is dus in het beheer en onderhoud volledig afhankelijk van zijn leden. Af en toe de handen uit de mouwen steken (op welke manier dan ook) is dus wel gewenst.
En zoals eerder genoemd: niet-leden kunnen ook geïntroduceerd worden door leden.

Groeten,
Saskia
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan