kamperen langs GR 67


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wout

Guest
Kan iemand me zeggen wat de reglementering is betreffende het kamperen langs de GR 67, is "wild kamperen" toegelaten?
Ik ben van plan om de GR 67 te wandelen in de maand juni (2004).
Zijn de gites dan nog voldoende vrij of dient er dan reeds gereseveerd te worden?

:7
 
Hoi landgenoot,

Ik heb in het voorjaar de Gr 67 gelopen. Heb steeds gebivakkeerd. Ik heb er een verhaal over geschreven wat je op deze site kan lezen (zie schrijfblok).
Er zijn mogelijkheden genoeg om de tent ergens op te slaan. Zelf ben ik door de cevennen 'gevlogen'en ik kan me voorstellen dat je niet dezelfde etappe-indeling zult aanhouden. Ik heb speciaal oog gehad voor mogelijke bivakplaatsen. Alleen op de laatste dag zijn de mogelijkheden erg beperkt.Je loopt dan bijna konstant voorbij tuintjes.Ik hoor het wel als je specifieke vragen hebt over een bepaalde plaats.
De Gr67 loopt maar een klein stuk door het park. Daar is vlgs mij bivakkeren verboden. Ik heb het wel gedaan. Zet de tent niet naast het pad want vlgs mij bestaat er zoiets als parkwachters (bandensporen van jeeps genoeg gezien).
In het perifeer gedeelte is men niet zo streng (denk ik tenminste). Je komt te weinig woningen, mensen tegen om toestemming te vragen om op hun grond te bivakkeren voor één nacht.
Juni, mijn natte vinger opstekend zou ik denken dat je niet moet reserveren. Als je toch de tent bij hebt, mag je zeker je tent naast de gite opstellen.
Op de site van het parc vind je een lijst van gites met tel. ed.
Ik had de topo-gids niet gekocht wel de drie stafkaarten. Zonder zou ik niet vertrekken hoewel het pad over't algemeen goed gemarkeerd is.
Kom je eens voorbij Zoersel dan kan je ze komen lenen. Spaart alweer 30 euro.

Ivo
 
Wout,

Ik zag dat de Elmar wandelgids (centraal massief- in 13 trektochten) blijkbaar reeds verouderd is en daarom bij de Slegte in Antwerpen te koop is voor 4.5 euro. In Gent en Kortrijk zijn er ook filialen.
Géén prijs voor enkele uitgewerkte suggesties.
Ivo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan