Kamperen met een 1-jarige


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sigrid

Guest
Hoi,

Volgende week ga ik mee als kookmama op het kamp van mijn kinderen (7 en 6) in de Ardennen (de Gaumestreek, eigenlijk, het uiterste zuiden van België).

De twee oudsten zijn bij de scouts, mijn jongste (1 jaar) gaat gewoon mee. :)

Nu is mijn vraag: hoe kampeer je met een 1-jarige? Samen op een grote luchtmatras? In een apart bedje? Wat doe ik haar aan 'snachts want het kan koud zijn op zo'n wei 's nachts? Wat neem ik nog mee? Ik heb geen ervaring met kamperen met kleine kdn, vandaar mijn vraag.

Hints, tips, wijze raad: laat maar horen!

Groetjes

Sigrid
_________________
Sigrid, mama van Wolf (7), Paulien (6) en Hanna (bijna 1!):
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Sigrid,

Wij hebben altijd met onze kinderen gekampeerd, zelfs vanaf een maand of drie. Met een beetje voorbereiding is het geen enkel probleem en ik zou me zeker in dit jaargetijde geen zorgen maken over het warmhouden van je kinderen.

Wat slapen betreft, wij hebben meestal een apart bedje gebruikt (kinderwagenbovensteldingmandje of hoe dat dan ook heet, de wagen zonder wielen dus, zou nèèèt kunnen voor jouw dochter? Een campingbedje, van die opvouwbare, heeft als nadeel dat het erg veel ruimte inneemt in je tent maar het kan natuurlijk wel.) maar ook regelmatig gewoon op een matje. Voordeel van een bedje is natuurlijk dat de kleine huftertjes er niet zo snel uitkruipen in hun slaap en dan door de tent gaan zwerven waardoor je zelf niet aan je slaap toekomt. Aan de andere kant heeft het ook wel wat, wakker worden met een slapend kind op je buik....

Mijn ervaring is dat kinderen zich best goed warm kunnen houden. Een trappelzak van, bijvoorbeeld, fleece is ideaal en als ze daar nog een truitje boven aan hebben gaat het prima. Schuif het geheel in een slaapzakje of dek het toe met een dekentje/dekbedje en hoppa: één warm kind. Qua lichaampje dan.... De handjes, das het probleem maar volgens mij zitten ouders daar meer mee dan de kinderen zelf :D Handjes worden gewoon koud. Waarom die kinderen ze niet lekker onder de dekens stoppen, ik heb geen idee, maar ze doen het gewoon niet. In een bedje valt het allemaal wel mee omdat de warmte daarin wel blijft hangen, zonder bedje krijgen ze snel van die steenkoude knuisten. Doe je weinig aan, wantjes die wij aandeden werden altijd voortvarend verwijderd en hoe vaak je ze ook onderstopt, de handjes zijn zo weer bovendekens.

Een item om niet te vergeten is een mutsje. Een groot deel van de lichaamswarmte verdwijnt via het hoofd, muts op en het scheelt stukken. Fleecemutsjes zijn overal verkrijgbaar en ze zitten lekker.

Kruikje altijd meegesleept, nooit echt gebruikt, alleen als het echt vreselijk koud was.

O ja, slaapzak. Je kan schitterende kinderslaapzakken kopen, helemaal geweldig, maar ze groeien er in no-time uit en ze zijn prijzig. Je kan ook een grote-mensen-slaapzak kopen/lenen en daar dan op voethoogte van de betreffende dreumes een touwtje omknopen. Ze zakken er dan niet in weg en dat scheelt jou een paar keer wakker worden van het schreeuwen van een in zijn of haar slaapzak verdwaald kind.

Luchtmatrassen: ze isoleren niet... (Het ligt niet eens comfortabel, maar das mijn mening). Kou uit de grond kruipt op met als gevolg rillen en koud. Een matje (zelfopblazend) isoleert stukken beter en het ligt prima. Een gesloten celschuimmatje van twee cm dik is ook prima en zeker voor scouts aan te bevelen, het kan niet lek namelijk en das wel handig. Bij gebruik van bedje heb je geen probleem omdat het daarin aanwezige matrasje over het algemeen wel voldoende isoleert en blijkt dat niet zo te zijn dan leg je er nog een opgevouwen dekentje bovenop.

Haptechnisch: het is handig als je zorgt voor een voorraadje van de ook thuis gebruikte pap, melkpoeder, fruithapjes, roosviceetjes en wat dies meer zij. Niets ergers dan exotische Belgische pap te moeten kopen en merken dat je baby/kind het ofwel niet wil eten, ofwel er allergisch op reageert met spuitpoep als gevolg x( . Zelfde is het geval met luiers, trouwens.

Medicijnen: neem mee wat je thuis ook zou gebruiken. Kinderparacetamol en dat soort spul. Een thermometer is ook handig vanwege "je weet maar nooit en je zal er maar om verlegenzitten".

Speeltjes: zelfde verhaal, waar ze thuis mee spelen is op een camping ook leuk. Tip (hoewel Hanna er misschien nog net te jong voor is): zorg voor een voorraadje cadeautjes.... Kleine dingetjes, verpakt in Bart Smit papier of iets dergelijks, ze zijn helemaal blij als ze wat krijgen na huilbuien bij zielig na vallen of gewoon bij aanvallen van "ikverveelmedusikbenlekkerlastig".

Antiwegloop/kruip: tsja... Weinig aan te doen, behalve ze aan een touwtje binden. Handig is wel een kettinkje of zo met naam en vermelding van 06 nummer van papa en mama en eventueel het nummer van de standplaats. (Dit probleem loste zich bij ons eens op doordat het zo gruwelijk heet was dat onze jongste zich niet onder een parasol uit durfde te wagen omdat hij dan zijn voetjes brandde aan het hete zand, was geweldig!! Heerlijke vakantie gehad!). Als je een ERG wegloperig/wegkruiperig kind hebt dan zijn er apparaatjes te koop die beginnen te janken als je kind verder weg is dan een in te stellen afstand, niet goedkoop maar het werkt wel, electronicazaken hebben ze wel. Er zijn trouwens, bedenk ik me ineens, ook speciale outdoor-kinderboxen te koop, opvouwbaar, erg mooi maar wederom gruwelijk duur.

Wassen: kinderkleren in vuilniszak, water er in, biotex er bij, nachtje laten staan, uitspoelen en drogen. De ergste vlekken blijven zitten maar ach, daar is de wasmachine thuis weer goed voor.

Verschonen: In geval van erg vies op een vuilniszak, na gebruik weggooien. Niet millieubewust maar het scheelt je stinkende tentgrondzeilen.... Geloof me, uit die nylon grondzeiltjes verdwijnt die lucht nooit helemaal.

Ik vergeet waarschijnlijk weer vanalles maar ach, je komt er vanzelf wel achter. Kamperen met kinderen, ook heel jonge kinderen, is vreselijk leuk! Alleen al het feit dat je bij het wakkerworden je hele familie op een rijtje ziet liggen is de moeite al waard vind ik, hoe vaak gebeurt je dat thuis nog? Gewoon gaan en genieten!

Veel plezier!

Groets, Rob.
 
Wààààààààààààuuuw Rob, bedankt voor je antwoord...je hebt er echt de tijd voor genomen, zeg, erg leuk.

Je hebt zowat ALLE vragen beantwoord die ik had.

heel hard bedankt!!

(alleen, de pap, die zal niet zo 'exotisch' zijn voor ons want ik ben nl Belgische ;)

Groetjes!

Sigrid
 
Ik sluit me geheel aan bij mijn naamgenoot:
Ook wij nemen onze Wilco al mee op kamperen vanaf zo'n 8 maanden oud.
Eerst in een speciaal kampeerbedje, lag hij van de grond, en het ding deed het thuis ook erg goed in de woonkamer of tuin.
De grote mensen slaapzak bonden wij niet dicht maar vouwde deze dubbel op de juiste lengte. Vouw de onnodige beenlengte onder de rest, klaar.
Verder hadden wij een gewone afwasteil als badje mee.
Veel plezier.
Rob
Die met genoegen terugdenkt aan de eerste vakantie dat Wilco in zijn eigen tentje ging wonen...:9 :9


.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Graag gedaan. Kom je over een poosje eens hier vertellen hoe het gegaan is allemaal?

Groets, Rob ('t is wel WAALSE pap dan, das toch wel een beetje exotisch?).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan