kamperen met een baby, hoe pak je 't aan?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Dit jaar gaan wij voor het eerst als 'gezinnetje' op stap!

Kamperen is niet nieuw voor ons ;) , maar kamperen met een baby wel... We hebben echt geen idee wat wel en niet handig is, help?
Elise is nu 2 maanden oud en we denken eind van de zomer op stap te gaan.

Met name: hoe hebben jullie het in de tent aangepakt (en...wat is een handige tent)? De kleine in een slaapzakje in een reisbedje of op een eigen TAR-retje ofzo?

Alle handige tips zijn welkom!

Groetjes,
Carl, Petra en Elise
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey familie,

Wij hebben Lluc destijds direct op een eigen TAR in een babytent van Nomad gelegd. Is meteen een soort van box, dus hij kon er in slapen en overdag gewoon in liggen. Is prima gegaan.

We namen een Eureka! Tunnel Vision Air mee, daar kon hij makkelijk bij ons in de binnentent, maar was er ook nog genoeg ruimte in de voortent voor het geval het slecht weer was overdag.

Verder is het vooral van belang om goed op te letten voor muggen, want als z'n beest in de babytent vast komt te zitten heeft dat minder fijne gevolgen in de zin van jeuk voor de kleine en weinig nachtrust voor jezelf.

Lluc sliep/slaapt in een baby/kinder slaapzak, zodat hij snel lekker warm was. In het begin rolde ik er nog wel eens een SIGG gevuld met kokend water doorheen voordat we hem in bed legden, maar zijn interne kachel bleek eigenlijk meer dan voldoende te zijn.

Wat verder wel handig is: zorg voor een hoekje in de binnentent dat absoluut no-go is voor je eigen spullen en zorg dat je daar alle babyspullen handig bij elkaar hebt. Dan weet je enerzijds dat die hoek goed schoon blijft en hoef je anderzijds diep in de nacht niet met zaklamp de hele tent af te zoeken naar de babycreme of schone luiers.

Verder vooral lekker genieten. Wij waren bang dat het allemaal veel moeilijker zou worden, maar eigenlijk is het alleen allemaal wat minder extreem en minder snel geworden. Maar daardoor zeker niet minder leuk ;)

Neem de kleine in april gewoon mee naar de '5-jaar getrouwd' hike, dan kun je meteen oefenen :)

Raymond
- wiens kleine tegenwoordig staat te springen van plezier als hij hoort dat we naar de 'montañas' gaan :)
 
Ha die Raymond,

Thanks voor je handige tips!

>Lluc sliep/slaapt in een baby/kinder slaapzak, zodat hij snel
>lekker warm was. In het begin rolde ik er nog wel eens een
>SIGG gevuld met kokend water doorheen voordat we hem in bed
>legden, maar zijn interne kachel bleek eigenlijk meer dan
>voldoende te zijn.

Gewoon zo'n ding van de Hema/Prenatal/etc.?
Doe je daar dan nog een dekentje ofzo over?

>Neem de kleine in april gewoon mee naar de '5-jaar getrouwd'
>hike, dan kun je meteen oefenen :)

Haha, Elise slaapt nog niet echt door, dus ergens tussen 2.00-4.00 uur vliegen dan de decibellen over de camping als onze kleine dame honger heeft.... ;)
Maar als t tegen die tijd goed weer is en Elise doorslaapt, zouden we er zomaar es bij kunnen zijn!

Groetjes,
Petra
 
Hey Peet,

Slaapzak komt van Nomad. Maar ik meen dat ook Birdland hele mooie mini-slaapzakken heeft (of in ieder geval had). Die van Nomad was destijds ook bij de Prenatal verkrijgbaar, dus waarschijnlijk maak je daar nog steeds kans.

Ik kan me overigens nog vaag herinneren dat de kleine van Brie tijdens een hike bij de Loosdrechtse plassen 'luchtalarm' werd genoemd en dat Lluc tijdens een kidshike bij Boerderij het Geertje de kippen van de leg heeft gebracht door diep in de nacht te gaan schreeuwen. Dus geen nood. Dat is dan voor Richard en Rob een mooi teken om naar bed te gaan ;)

Raymond
 
wij gingen met onze dochter kamperen toen ze ca. 10 weken was. Mijn vrouw wilde niet zo ver (1 dagreis van huis). Wat hadden we mee:

een tatteljee reiswiegje (slaapmatje met ingeritste zijwanden). Heel praktisch, heel licht.
Een Nomad slaapzak (net zoals Raymond). Prima ding. Hebben we overigens nog te koop.
Verder zat mevrouw in de maxi cosi. Het voordeel was ook dat de Nomad slaapzak in de Maxi Cosi kon worden gebruikt.
We lieten haar gewoon in haar bedje slapen, 's ochtends kreeg ze borstvoeding en bleef dan rustig tussen ons in slapen. Bij die kleintjes is het nog eten, slapen en poepen, dus dat gaat snel.
Wat we wel merkten is dat we haar niet te veel indrukken moesten laten ondergaan. Dat hebben we geweten: ze was een hele dag van slag. Na een dag of tien werd het te koud en te nat, we zijn toen naar huis gegaan, een ervaring rijker! :)
 
Gewoon net als thuis doen, en inderdaad een baby hoekje inrichten en neem gewoon een extra dekentje mee als je denkt dat t te koud kan worden, je moet een andere mindset hebben als het op bagage aankomt, het hoeft allemaal niet meer mee op je rug. De kofferbak is geduldig.
Koelboxje, 3 pits gasstelletje, alles wat je altijd ver van je vandaan hebt gehouden zal nu steeds meer je deel worden...:)
Misschien straks een handige opvouwbare schotelantenne?? :+

Het goede nieuws is dat het ook weer omdraait, Wilco sleept zelf al weer een tijdje zijn eigen rugzak mee en we gaan weer lichter en lichter op pad...:)

Enne Raymond: Als Richard en ik 's nachts om 4 uur aan het huilen waren was t van het lachen he!..:)


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi,
Zolang ze niet kunnen lopen kan er niet veel gebeuren, als je als ouders geen rare dingen doet tenminste
Het is alweer ruim 25 jaar geleden. Als ik de foto's zie van wat wij met onze oudste zoon hebben uitgespookt krijg ik nog weleens de bibbers. In een tweepersoonskano met onze zoon van 3 maand met onze zweedse vrienden een lang weekend langs de eilanden van het Vänermeer.
Later ging de knop wel om, maar dan nog. Dezelfde zoon ging 2 jaar later in de vroege ochtend zijn vader achterna toen hij ging wandelen. Vader wist het niet, moeder lag nog te slapen en zoon verdwaald in het grote zweedse bos en hij was nog maar 2 jaar. Gelukkig ook weer goed afgelopen
Een jaar later met vrienden opstap in Luxemburg, allebei 2 kinderen toen. Bij het opzetten van de tenten was hun zoontje van 2 ineens verdwenen en kon nog net op tijd uit het riviertje gevist worden. Die vakantie gebeurde er nog iets raars wat onze baby wel het leven had kunnen kosten. Onze tent stond in het rivierdal, daarboven een steile helling, daar was een weg. De boer joeg zijn koeien over die weg voor het melken elke dag. Op een ochtend is er een koe de helling afgegleden en gevallen en met zijn poten op onze tent terecht gekomen en dwars door onze stevige dewaardtent heen. Gelukkig op de "vleugel" van de tent Het was nog geen meter van het reiswiegje. Diezelfde baby was een jaar later een hele lenige peuter en toen wij een avondwandelingetje maakten langs de zee, terwijl de kinderen heerlijk sliepen, was hij toch wakker geworden en met slaapzak en al uit het kampeerbedje geklommen en al blerend op de deense camping om zijn vader en moeder stond hij al bij de trap naar zee
Ja wat voor tips: Zo gauw ze lopen peuters nooit uit het oog verliezen. Van 1 tot 3 jaar is wat dat betreft wel een lastige leeftijd
Als ze kruipen ( hebben we met onze oudste een vakantie gehad) zijn ze dus steeds doorweekt en heb je nog meer kleren nodig. Verder nooit hun knuffel ergens laten liggen want dan mag je hopen dat je hem weer vind anders is het gebeurd met je vakantie.
Met de kleintjes is borstvoeding ideaal. Met flesvoeding lukt het ook wel, dan moet je afgepaste porties melkpoeder meenemen en een thermos met gekookt en nog heet water. Oppassen voor de zon, niet te veel in de felle zon, altijd een petje op. Nooit alleen in de auto achter laten, nog niet voor 5 minuten (Het kan toch iets langer duren en het is zomaar gevaarlijk heet in de auto)
Zorgen voor hygiene vooral met de voeding
ORS meenemen
en verder er een lekkere rustige vakantie van maken
Met vriendelijke groet
Jannie
 
Zo, en na deze opsomming van bijna rampen nemen jullie je kindje nog mee in een tent??

Het zal afhangen van het kind misschien, maar onze zoon is dan wat rustiger geweest, en we kunnen eigenlijk alleen leuke dingen (wat vakanties aangaat) melden zoals de eerste stapjes op een strand in Normandie, na de afwas teiltje leeg, schoon sopje er in en de baby daarin wassen, de eindeloze pret met een peuter van 3 tussen Pa en Ma in in de tent.
En later natuurlijk de vriendjes en vriendinnetjes op de diverse campings, dammen bouwen in een spaanse Rio, de speeltuin in Kandy (Sri Lanka) en bij papa op de schouders door die zelfde stad omdat al die mensen die aan zijn in hun ogen blonde koppie wilden zitten toch wel wat eng waren....
mijn tip is deze, en velen zullen deze kunnen beamen: sleep kinderen van jongsaf aan gewoon overal mee naar toe en ze worden daar alleen maar makkelijker en makkelijker in.
Verder inderdaad de gewone veiligheidsmaatregelen in acht nemen, vooral met koken keiharde regels stellen over waar junior zich wel en niet mag bevinden als er branders en hete pannetjes op grijphoogte staan!!!

Overigens is "Traveling with Kids" uit de Lonely Planet serie DE perfecte literatuur over deze materie voor jullie.
 
Hoi,
Kamperen met de kinderen was bij ons ook altijd erg leuk en we hebben er ook een heleboel goede herinneringen aan. Sporen zoeken, spelen bij de beek, leren fietsen op de camping,zwemmen in het meer, de gezelligheid met andere kinderen, vuurtje stoken, heel veel buiten etc. Voor ons was het in het begin wel een overgang naar een heel andere vakantie. Juist in die periode ( met peuters) is het aspect veiligheid zeker op vakantie erg belangrijk.
De kinderen kamperen ( en backpacken) nu ook weer, nadat ze eerst als reactie op al die kampeervakanties 2 jaar op hotel/appartementvakantie gegaan waren
Met vriendelijke groet
Jannie
 
Wij hebben onze dochter laten slapen in het wiegje van de bugaboo kinderwagen. Het onderstel hadden we bij ons in de auto. Normaal gaan we fietskamperen, maar zo klein gaat dat nog niet, dus konden we meer en zwaardere dingen meenemen. Voordeel was dat ze haar eigen muskietennet en dekbedje had, want die zaten bij de kinderwagen. Ze sliep bij ons in het slaapcompartiment. Lekker warm door alle lichaamswarmte en we konden er snel bij als ze ging huilen.

Toen ze groter werd stapte we over op een dubbelgevouwen thermarest matje en een kinderslaapzak. Dat paste ook in de punt van ons slaapcompartiment. Als ze ging slapen maakte we van onze zakken een soort muurtje, want anders gleed ze van het matje af.

Bang voor overlast? Zoek dan in ieder geval een camping met ruime plaatsen. Voel je je iets minder schuldig. Hoewel s'nachts op een stille camping alles hard klinkt. Houd de speen dus in de aanslag.

Ik gaf borstvoeding en dat was wel makkelijk. Altijd bij de hand, ook s'nachts. Nu hebben we een thermoskan waarin het water een paar uur warm blijft. Handig als je een flesje geeft ipv borstvoeding. Het merk weet ik zo niet, maar we hebben hem uit een test van de op pad.

Een deel van de kampeerspullen zat in een doorzichtige grote box met deksel van de hema. Diezelfde box gebruikte we als kinderbadje. En soms ging ze mee onder de douche met één van ons en stond de ander paraat om haar af te drogen en aan te kleden. Ze had haar eigen toilettas, met alle spulletjes en medicijnen (zetpil, ors, thermometer, prik weg, bepanthen en zo). En we hadden een grote packtowl in combinatie met een hydrofiele luier om haar af te drogen. Wat betreft hygiene zijn er ook vloeibare zeeps waarbij geen water nodig is. Han dig na het verschonen van de luier. Kun je bij de buitensportzaak krijgen.

Vergeet niet de zonnebrand. Een tube ipv een fles is handig om mee te nemen, ook op pad, want je moet blijven smeren. Daarnaast een zonnepetje met klep/rand, zodat ze als ze in de wieg liggen niet constant in de zon kijken. Wat betreft de parasol bij de kinderwagen. Handig als je stilstaat, maar niet als je loopt. Je bent constant dat ding aan het verstellen. Gewoon de kap omhoog en een hydrofiel luier met knijpers vastzetten op de wagen. We hebben ook zo'n baby bantz zonnebril, maar die wilde ze al snel niet meer op en ze trok hem continu af.

We gebruikten een plastic slap en toen ze groter werd trokken we haar daarbij ook nog de regenjas aan. Je zit eenmaal niet aan tafel en ze kliederen echt alles onder....

Qua speelgoed hadden we niet eens zoveel bij ons. Een slinger met speelbeestjes dat rammelde en rinkelde. We legden haar op een kleedje en spanden tussen de lijnen van de tent die slinger.

Ook handig: de bruikdrager voor korte wandelingen, maar ook op de camping. Heb je tenminste je handen vrij om spullen mee te nemen naar de douche en zo. Vergeet ook niet extra vuilniszakken ivm de vieze luiers.

Voor een voorbeeld paklijst, zie http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/paklijst/ouders-met-babies.nl.html

Als ik eerlijk ben: mensen vonden het fantastisch dat we met een baby gingen kamperen, maar het is veel makkelijker als met een dreumes. Ze slapen veel en stellen weinig eisen. Ze lopen niet weg. Op tijd eten, veel knuffels en wat regelmaat in de dag. Dan zijn ze al blij. Toen onze dochter groter werd viel ze bijvoorbeeld veel moeilijker in slaap, omdat ze allemaal vreemde geluiden horen. Ze was zich veel meer bewust van de vreende omgeving. En we moeten nu uitkijken met campings waar water is.

Inmiddels hebben we twee dochters en een tent met twee slaapcompartimenten. Dit jaar gaan we weer fietskamperen. Ben benieuwd hoe dat weer gaat.

Nog een laatste tip: ga een weekend proefkamperen in de buurt, dan ontdek je snel genoeg wat handig is en niet, voor jouw specifieke situatie.

Veel kampeerplezier! :)
 
Nog een klein tipje van de boxen-expert. De beste plastic boxen zijn die van Curver of Sunware van de bouwmarkt en sommige modellen van Ikea. Je plakt met stukjes klittenband een passend stuk kampeermat op het deksel. Vervolgens heb je een voorraadbox die als teken-, speeltafel en zitgelegenheid voor kinderen kan worden gebruikt. Ook volwassenen blijken er op te kunnen zitten, mits voorzichtig. Succes!
Boelo
 
>Hoi allemaal,
>
>Dit jaar gaan wij voor het eerst als 'gezinnetje' op stap!
>
>Kamperen is niet nieuw voor ons ;) , maar kamperen met een
>baby wel... We hebben echt geen idee wat wel en niet handig
>is, help?
>Elise is nu 2 maanden oud en we denken eind van de zomer op
>stap te gaan.
>
>Met name: hoe hebben jullie het in de tent aangepakt (en...wat
>is een handige tent)? De kleine in een slaapzakje in een
>reisbedje of op een eigen TAR-retje ofzo?
>
>Alle handige tips zijn welkom!
>
>Groetjes,
>Carl, Petra en Elise


Dag Carl, Petra en Elise.

Ik ben op internet een hele tijd op zoek geweest naar ervaringen van ouders die met hun baby op trektocht zijn geweest. Eigenlijk geen informatie gevonden die eventueel als inspiratie bij het voorbereiden van onze tocht kon dienen...

Waar ging het ons om? Nou, wij waren gewend om met z'n 2-en redelijk primitieve trektochten door de italiaanse bergen te maken. Met Nina, onze dochter van (toen) 11 maanden, wilden we dat weer op gaan pakken (maar met wat minder hoge bergen omdat we toch een ietsje-pietsje bij de bewoonde wereld wilden blijven voor als het slecht weer zou worden of in geval van een ongeval/ziekte).

Omdat we alles zelf dragen zijn we maar es op zoek gegaan naar gewichtsbesparing. Slapen doen we tegenwoordig met z'n 3-en in 1 slaapzak op van die isolerende schuimmatten. Nina ligt tussen ons in en ligt op een extra matje bovenop die van ons. Ook heeft ze een trappelzak aan.

De volgende gewichtsbesparing was een andere tent. Het is een 2 persoons tentje geworden van 2,3 kilo. Een heel klein ding maar omdat wij er alleen in slapen (we breken elke dag weer op en wandelen verder onze neuzen achterna) gaat dat prima. Nina vindt de tent geweldig! Tijdens onze tocht is ze haar eerste stapjes gaan zetten en in en uit de tent gaan is reuzeleuk!

Handig is dat we voor Nina geen bijzonder eten mee hoefden te nemen. Zij kreeg borstvoeding en at verder gewoon met de pot mee (wat groenten en pasta of zo).

Dan moesten er nog wel extra spullen mee in verband met Nina. Bijvoorbeeld een pak luiers. Dat weegt behoorlijk moet ik zeggen (maar gelukkig verbruik je die dingen ook weer...) We hebben nog een momentje overwogen om de katoenen luiers mee te nemen en onderweg in een beekje te wassen en aan de rugzak te drogen te hangen. Maar dat leek toch wel wat teveel gedoe. Dan een rompertje of 4, enkele t-shirtjes, warme jas, wanten, muts, 2 paar schoentjes en nog wat van die dingen. En dan nog een paar boekjes & speeltjes.

We hebben al onze rommel in 2 rugzakken gestopt en Nina in een baby-bjorn buikdrager. Dus zo gingen we samen op pad: m'n vriendin met rugzak met pampers en (kinder)kleren en ik met rugzak met kampeerspullen & Nina in de baby-bjorn. Dat dragen was wel een kwestie van een kilo of 10 a 11 (Nina met kleren & drager). Ik zat eerder te denken aan een wagentje voor bagage of voor Nina. Maar na daar een tijdje over nagedacht te hebben, is dat idee afgeserveerd. Je komt namelijk met een karretje met geen mogelijkheid bergen op en af via wandelpaden... Het leuke van een baby-bjorn is dat je heel makkelijk je kind kunt omdraaien (gezicht naar je toe als ze slaapt, gezicht naar voren als ze wakker is en lekker rond kan kijken).

We zijn uiteindelijk een maand wezen wandelen in de Abbruzzen (Italie) langs de randen van parco nazionale della Majella en Gran Sasso-Laga. Dat is niet al te hoog (bijna altijd onder de 2000 meter gebleven) en we zijn niet te ver van dorpen geweest (max. 1 dag wandelen). We hebben 't erg naar onze zin gehad. De laatste dagen vond ik het dragen van Nina wel zwaar worden: 1 van m'n schouders begon wat pijnlijk zeurderig aan te voelen na 1 of 2 uur wandelen: dus zeker een aanleiding om regelmatig even de tijd nemen om wat te eten/drinken/rond-te-kijken. Een baby-bjorn is denk ik ook niet gemaakt om je kind echt full-time in rond te dragen. In het dagelijkse leven gebruiken we een lange doek die je om jezelf heenknoopt en daarna je kind erin schuift. Daarmee kun je urenlang rondlopen zonder dat er ook maar iets gaat knellen of drukken (maar daar kun je geen rugzak van groter formaat bij dragen zoals wij wel nogdig hadden voor al onze spullen...).

Eigenlijk zou er een oplossing moeten zijn om het gewicht van je kind op de heupband van de rugzak af te laten steunen. Zoiets heb ik nog niet aangetroffen maar ik denk dat ik wel wat zou kunnen fantaseren en maken om het dragen van rugzak en kind prettiger te maken.

Terugkijkend zou ik zo weer gaan: het was een bijzonder leuke tocht! Erg gezellig om met z'n 3-en zo op pad te zijn. En de hele dag Nina zo dichtbij was heel gezellig.
Nu ben ik aan het peinzen over de tweede helft van September: dan gaan we 2 weken wandelen en nu is Nina 15 maanden en kan ze niet meer in een buikdrager. Es kijken hoe we 't nu aan gaan pakken...

Groeten

Stefan.
 
Hoi Carl, Petra en Elise,

Wij zijn gaan kamperen met onze dochter toen ze 3 maanden was. Wij hadden toen een tentipi (varrie 5 in nylon). We hadden/hebben voor haar een kinderslaapzak (mount everest junior van Lestra sport), nylon van buiten, katoen van binnen. En een simpel schuimmatje, doorgeknipt en de 2 helften op elkaar gelegd. Die hadden we vastgemaakt met touwtjes door gaten in de hoeken. In de tipi lag ze tussen ons in. Zij paste nog in het midden tussen de binnentent en de tentstok. De slaapzak was natuurlijk veel te groot dus die vouwden we om naar onder zodat ze lekker warm en zacht lag. Zij sliep en slaapt nog altijd het best van ons drietjes. Nooit heeft ze het koud.
We wasten haar als het goed weer was gewoon buiten in een teil van ortlieb.(Tegenwoordig heb je van die luxe babykamers op veel campings). Natuurlijk hadden we wel een aankleed kussen mee en alle baby-troepjes die je verder nodig hebt in een aparte tas. Ortliebtassen zijn ideaal, je houdt de spullen onder alle omstandigheden droog!
Verder hadden we een picknickkleed waar ze buiten op kon liggen met een paraplu om voor de nodige schaduw te zorgen. Dankzij de binnentent hadden we geen last van muggen. Ze dronk toen al flesje, 's morgens deden we gekookt water in de thermosfles en we namen de melkpoeder mee in haar fles. Etenstijd? Water erbij, en eventueel een beetje afkoelen onder koud water. 's Avonds weer heet water in de thermoskan voor de voeding van 's nachts.
Oh, ja van een oude regenbroek hadden we een baby-regenbroekje gemaakt toen ze door het, soms natte, gras ging kruipen.
Als we met de canadese kano gingen varen ging ze mee in de maxi-cosi (los!!) met een reddingsvestje aan en een petje op.
We hebben wel een makkelijk kind dat geen wegloper/kruiper was.
Nu is ze nog steeds gek op kamperen en het maakt haar niet uit onder welke omstandigheden. Zelfs als wij balen houdt zij de moed erin en zo sleept ze ons er ook wel eens doorheen!
Veel succes en plezier met kamperen!

Groetjes,

Els, Henk en Jonna
 
Hoi allen,

Thanks voor alle goeie tips!

We zijn net terug gekomen van 3 weekjes rondtrekken door de Zuid-Franse en Zwitserse Alpen. Het was echt heerlijk zo met Elise erbij!
Alles lekker relaxed, vooral genieten van de mooie omgeving en van onze lieve dochter.

Voor 's nachts hebben we uiteindelijk iets wat op zo'n Tatteljee-bedje lijkt in elkaar geflanst, maar dan net iets anders. En dan tussen ons in.
Qua slaapzakje bleek alles wat we uberhaupt konden vinden echt veel te groot en dus hebben we met laagjes gewerkt. Ik heb wat fleece-lakenzakjes op maat voor Elise gemaakt en al naar gelang hoe koud het was deden we die aan/uit en kruikjes (SIGG-flessen met een sok en plastic zak erom voor evt. lekken) ertussen/ertussenuit.
De temperatuur 's nachts vonden we eigenlijk uiteindelijk het moeilijkste om in te schatten. We hebben zelfs temperaturen onder 0 gehad.....

Overdag speelde ze heerlijk in het Nomad-bedje/tentje. Echt ideaal, omdat de wespen volop vertegenwoordigd waren en onze kleine meid watervlugge, grijpgrage handjes heeft en werkelijk alles wat daarin beland in haar mondje stopt.

En inderdaad een Baby-Bjorn mee, want Elise is nog te klein voor een rugdrager.

Qua tent zijn we op een mooi tussenmaatje uitgekomen: Eureka Bighorn 4xd. Ideaal vonden we het aparte kindertentje erin, daarin kon Elise ongestoord slapen als we door slecht weer in de tent zouden moeten vertoeven. En het feit dattie ook in z'n stuffsack hier thuis nog ergens in een kast weg te proppen is (en in de auto achter een stoel).....

Voor Elise hebben we een TNF-duffeltje aangeschaft, waarin echt alles voor haar zit, zodat we niet hoefden te zoeken. Voordeel vonden wij dat als de boel op de grond nat is, de inhoud van de duffel toch droog blijft.
En dan in de tent inderdaad een no-go hoekje. En dan zelfs nog alles in de luiertas laten zitten, zodat we 's nachts met onze duffe hoofden niet op zoek hoefden naar de billencreme ofzo...

En een heel decadent teiltje om de afwas/was in te doen en dochterlief te badderen. Maar dat was echt een waardeloos ding, Elise mee onder de douche bleek vele malen handiger te zijn.

En dan hebben we het nu helemaal in de vingers met onze kleine meid en volgende keer kan ze kruipen/lopen, is het allemaal zomaar weer anders.....

:D


Groetjes!
Petra (ook namens Carl en Elise);)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan