Kamperen op Col du Midi

  • Onderwerp starter Thomas Meester
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

Thomas Meester

Guest
Met een aantal vrienden willen we begin juni via Col du Midi de Mont Blanc beklimmen. Weet iemand hoe het zit met kamperen op Col du Midi, las ergens op internet dat je je tent niet kon laten staan, dat willen we eigenlijk wel. Heeft iemand actuele informatie.

Alvast bedankt , Thomas
 
Hi Thomas

Kamperen is officieel verboden, maar bivakeren niet. Dat houdt in dat je je tentje op kunt zetten tussen 1900 en 0900. In het verleden werd er streng gecontroleerd, maar ik heb begrepen dat er tegenwoordig een soort van gedoogbeleid wordt toegepast. Maar je weet het nooit met die Fransen hè..

http://www.mabot.com/cambridge00/alps/big/0107-1503.jpg

Loop je een half uur door richting Italië, dan is de kans groot dat je een mooi eenzaam plekje tegen komt waar je in alle rust van het uitzicht kunt genieten. Je moet hooguit de plek voor je tent egaliseren...

Succes daar..

:7
 
Hoi Thomas,

het klopt wat Martin schrijft. Officieel mag het niet, maar bij normaal gedrag doen ze er niet echt moeilijk over. Vorig jaar heb ik er nog een nacht gestaan en niemand die zei dat het niet mocht. De dichstbijzijnde gendarme zit overigens in Chamonix en niet op de grote witte dame.

groet
Richard

- hoopt dat er dit jaar meer sneeuw ligt dan vorig jaar
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan