Kamperen rondom de Gran Paradiso


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben van plan om deze zomer in het park Gran Paradiso te gaan kamperen. Alleen kan ik op internet nog geen goede camping vinden. ik zoek naar een soort natuurcamping waarvandaan je leuke tochten kunt maken ( weet iemand die bij voorbaat al...?) in de buurt. ik zit met 3 kinderen dus misschien is het wat dat het voor hen ook een leuke camping is. en heeft iemand toevallig ook een leuk idee voor huttentochten in de buurt?

Ik hoor het graag en alvast bedank,

Tim Kalkman
 
Toevallig gisteren op een andere site al wat tips daar voor gegeven.

Erg mooie camping is Lo Stambecco in Valnontey. Kleine camping in klein plaatsje vanwaar je mooie tochten kunt lopen in de omgeving en eventueel naar hutten toe.

Andere camping ligt een dal verder aan de voet van de Gran Paradiso en is volgensmij de hoogste camping van europa: camping Pont Brieul. Daar kan het voor de camping wat druk zijn aangezien dat het epi-centrum voor de beklimming van de Gran Paradiso is. Vandaar mooie wandelingen eerst klein stukje klimmen en dan kun je ook hele stukken aardig vlak lopen in een hogere gelegen dal.

Andere camping ligt een klein eindje terug in het dal: camping Gran Paradiso. zelf niet geweest maar schijnt ook mooi te zijn.

Qua huttentoch is er wel wat te verzinnen maar zou ik even de kaart moeten bekijken en even goed nadenken hoe het daar ook al weer was.

Schiet mij net nog iets te binnen, dit boek is qua dagtochten daar wel een aanrader: http://www.hiking-site.nl/boekrecensies_sa_wa.php
 
Hi,

De camping Pont Brieul is m.i. alleen gemakkelijk als je vandaaruit naar de Gran Paradiso wil en een soort start en eindpunt zoekt. Het is een beetje een kale bedoeling daar. Wel kan je vandaar uit naar de hut Victor Emanuelle (soort highway) en vandaar naar de Chabot hut en terug. Is een twee-of driedaagse tocht, zeker als je vanaf de victor emanuelle nog wat in de omgeving gaat toeren.

De camping Gran Paradiso ligt een stukje lager het dal in en tussen de bomen. Is al veel leuker om een paar dagen te gaan staan en iets lager. Het kan toch 's'nachts wel erg koud zijn, dus goede slaapzakken meenemen.

In het andere dal van cogne, is ook een leuke camping, maar deze ligt ook hoog. dagtochten kan je hier wel maken, maar huttetochten zijn wat lastiger.

Beneden in het Aosta dal heb je een heleboel campings. Het voordeel is dat je meer zon hebt, hogere temperaturen, zwembaden, etc. De afstand naar de diverse dalen en bergen, is beperkt en je hebt meer flexibiliteit. Ik zou persoonlijk voor zo iets gaan. bv camping international touring.

veelplezier, Jaap
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan