Kamperen/survivalen Belgie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo,

Ik ben van plan om met mijn vriendin de Ardennen in te gaan. Het plan is om te wandelen en om deel te nemen aan survival activiteiten.

Het lijkt ons het leukste om wild te kamperen maar wij vragen ons af hoe dit zit en wanneer dit wel en niet mag. Ik weet dat er ook plekken zijn waar je kunt wild kamperen maar voor hoever ik heb kunnen vinden zijn die over het algemeen wat vlakkere gebieden. Wij zijn opzoek naar een meer berg(heuvel)achtig landschap.

Heeft er iemand tips voor ons? weten jullie leuke routes die in de buurt liggen va survival gebieden.

Zelf ben ik wel eens wezen survivalen in La Carrienta, Aywaille. Dit lijkt ons ook een leuk gebied.

Wie kan ons verder helpen?:)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

wildkamperen mag niet in België. Je kan het proberen maar een verstandig mens doet niet in een nationaal park zoals de Hoge Venen. Dat vergt namelijk ballen en stalen zenuwen hebben. Kans is namelijk groot dat je gepakt wordt als je ook maar even gespot wordt op een lokatie waar een camping nog ver weg is.

Beter ben je af als je noord Frankrijk in duikt daar heb je nog bivakrecht. Maar daar hangen ook regels aan. Kijk maar even hier: http://hikingadvisor.be/?s=wildkamperen
 
Bedankt voor je reactie.

Het hoeft niet persé wildkamperen te zijn maar we willen graag iedere nacht ergens anders overnachten. en het liefst gratis of niet te duur.

Zijn hier ook nog andere mogelijkheden voor?
 
zucht

Waarom nou weer het liefst gratis? Alweer iemand die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Als je geen geld hebt, ga dan niet op vakantie en stel je tocht dan uit..
Plezier mag toch wel iets kosten?

Zoals genoemd, paalkampeerplaatsen is een idee, of een boerencamping. Betaal je tenminste niet voor allerlei vermaak waar je niet op zit te wachten.

Mirjam
 
Hoi Mirjam, Beetje rare reactie naar mijn idee. Wij willen dit juist doen omdat we deze zomer om financiële redenen niet op vakantie kunnen maar toch een weekje weg willen. Ik vraag hier naar wat de mogelijkheden zijn en aangezien wij krap bij kas zitten zoeken wij iets zo goedkoops mogelijks.

Beetje raar om gelijk te oordelen.. En aangezien er dus mensen zijn die het vervelend vinden dat wij dit zo goedkoop mogelijk proberen te doen open ik bij deze een donatiepunt voor hen die het net als u ook liever niet hebben dat wij zo zonder geld op vakantie moeten.
 
IK heb wel vaker in de Ardennen wild gekampeerd. Tja, je moet dan niet gepakt worden. De Hoge Venen is idd lastig want daar is veel toezicht. Zorg er wel voor dat je het principe van 'leave no trace' hanteert, want dat leidt tot veel ergernis. Een aantal weken geleden voor een kort weekend in Finland gezien en op sommige plekken helaas gezien dat mensen het niet zo nauw namen. Dat is toch jammer. En ja, de discussie tussen mensen die (af en toe) wildkamperen en diegene die het niet doen zal je altijd houden. In veel landen is het toegestaan/gedoogd maar daar moet je vooraf even naar kijken. Tot slot dan wel een tip om rekening te houden met je kleding en spullen. Tja, wildkamperen in een rode tent....:D...enfin, je begrijpt wel wat ik bedoel.
 
reactie

Mijn reactie is ingegeven door het feit dat heel veel mensen perse naar een bepaalde locatie willen voor zo min mogelijk. Waarom draait men het niet om?

Vraag je eerst af, hoeveel geld je hebt, en kies daar een redelijk haalbare locatie voor. Als dat Nederland is ( en dat is in mijn geval ook weleens geweest) dan is dat maar zo. Het buitenland komt dan later wel weer.

Zonder geld op vakantie moeten? Je moet niet, je mag.

Misschien is huizenruil iets?

Mirjam
 
Ik kan best begrip hebben dat iets budget moet. Maar in Belgie is de enige veilig gratis oplossing idd bivakzones of vriendleijk vragen aan grondeigenaren of je even op hun veldje mag staan. Je kan ook proberen wild te kamperen maar dan niet huilen als het mis gaat, je bent gewaarschuwd ;) Kortom als je wil gaan wildkamperen vergewis je dan dubbel hard dat je niet in een gebied gaat staan met veel toezicht. Er is een hoekje in de Ardennen met een aantal bivakzones op wandelafstand bij elkaar en de Franse grens is ook in de buurt.
 
bedankt voor de reacties! Heeft iemand ervaring met de bivakzones rondom de grens met frankrijk? En hoe is het landschap hier?

En Mirjam, aardig al je advies maar dat is niet nodig. Naar mijn idee valt kamperen in België ongeveer in de zelfde prijsklasse als dat in Nederland.
En als ik me afvraag welk budget ik heb dan denk ik: Laat ik eens informeren (hier) wat de ervaringen van de medemens is. Wie weet zijn er tussen deze ervaringdeskundige wel personen die leuke tips hebben.
Zo te zien word jij moe van mensen die vragen om advies, ervaringen en tips. Laatste tip dan... ga iets anders doen.
 
Verkeerd begrepen,

Nou, nog 1 x off topic dan. Als ik van vragen om advies en tips moe zou worden, dan zou ik hier niet schrijven, heb hier al heel veel tips gegeven. Moe wordt ik wel van "gebedel" om gratis dingen en zo. Kostenbesparing is altijd goed natuurlijk.

On topic.De reden om NL te blijven lijkt me dat je minder vervoerskosten hebt.

Mirjam
 
bedankt voor de reacties! Heeft iemand ervaring met de bivakzones rondom de grens met frankrijk? En hoe is het landschap hier?.

Hoi Bver,

Zie deze link, http://www.bivakzone.be/viroinval-chimay.html Op zich zou je hier een week volledig gratis kunnen overnachten en deze mooie route lopen.

Over het landschap, het is gearceerd en afwisselend verstilde bossen, landbouw en waar je niet veel mensen tegenkomt. In de dorpjes waar je langskomt kun je nog de oude bakkerijen vinden waar de bakker nog echte ambachtelijk smakelijke dingen bakt. Ook de dorps restaurantjes kun je uitstekend in eten. ( uiteraard afhankelijk van je budget).
Mijn wetenschap is van vijf jaar geleden, maar neem aan dat er nog niet veel veranderd is.

Vanuit Nederland is het niet echt ver rijden.
>Antwerpen
>Brussel
>Charleroi
>Rocroi Couvoy
 

Bijlagen

  • image.jpg
    image.jpg
    82,7 KB · Weergaven: 290
Juist 'm Carla dat gebied bedoelde ik ook. Stampvol bivakplaatsen en de Franse grens in de buurt. Het bosgebied net over de grens in Frankrijk is bij mijn weten het toegestaan te bivakeren binnen de daarvoor gestelde Franse regels. Kan je nog langer onderweg blijven :D
 
. Kan je nog langer onderweg blijven :D

Hmmm met een vers ambachtelijk stokbrood, locale kaas of ham aan een pad zitten met uitzicht op de vele bomen met mirre erin.

En om je vraag te beantwoorden Babelfish, met dat uitzicht en die smaak in mijn mond zou ik het tijdelijke voor het eeuwige wel willen ruilen. :)
 
Bver,
In België (Ardennen) heb je campings voor 10€/nacht, als je dan 5 dagen gaat kamperen kost je dat pakweg 50/60€...
Veel goedkoper ga je het niet vinden denk ik...
Voor niets gaat de zon op he:D
Wildkamperen, ik heb het ook reeds gedaan en ben reeds 'gepakt' geweest ook maar ik spreek vloeiend Frans en daarbij kwam dat ik met alle regels en voorbereidingen in orde was.
Bij mij viel het dus mee, mijn boeltje moest 's morgens vroeg opgeruimd zijn en de man in kwestie wou me niet meer tegenkomen.
Als je met onopvallende materialen kampeert, en je je tent 's avonds laat opzet en 's morgens vroeg afbreekt zal je weinig problemen hebben denk ik.
Verder vind ik Mirjam een punt hebben...
Ik heb hier ook al dingen gelezen waar ik mijn bedenkingen bij heb...
Zoals de Alpen intrekken met een donsjasje uit de Hema:rolleyes:
Of een expeditie willen starten, de beste kerel had 'amper' nog een donsjas, een dons slaapzak en een tent nodig en dit liefst gratis of tegen zeer kleine vergoeding....
Nou, daar krijg ik dus ook koud van...
Geen budget? Jammer, sparen dan!
Veel succes en veel plezier in de Ardennen.( en hou ze proper he:D)
 
Op zich niets mis mee om te wildkamperen in de ardennen. Ik heb het ook een paar keer gedaan. In beboste stukken is het makkelijk om je ergens te verstoppen.

Maar toch vond ik het daar niet echt relaxed omdat ik: a de kans liep betrapt te worden en b bijna geen frans kan in het geval dat je gepakt wordt..

Dat maakt het toch wel wat vervelender als je gepakt wordt.

Maar er zijn inderdaad voldoende mini campings in de ardennen waar je voor 2 personen rond 10 euro betaald.
Als je buiten de vakantieperiode en feestdagen om gaat ben je vrij alleen op de camping.

Al is het natuurlijk niet zo mooi als wildcamperen :)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan