Kampvuur en Gietijzer weekend – 9 t/m 11 November 2018

Beste,

Dit weekend is een samensmelting van wie het fijn vinden wat tijd op een vaste groene primitieve locatie door te brengen rond het vuur EN van wie er graag een sportieve trekking eromheen maakt.

Dit alles gaat plaats vinden op het scouting terrein bij Borkel en Schaft (omgeving Valkenswaard). Kosten voor de overnachting zijn 1,50 euro p.p ( inclusief tent ). Waarvoor we Bert kunnen bedanken met zijn connecties. Hier zullen Sander en Joop aanwezig zijn van vrijdagavond t/m zondagmiddag om het vuur aan te wakkeren waar je je eigen pan op kan zetten om een heerlijke maaltijd te maken. Zelf hout meenemen is prima, kijk echter even bij de praktische zaken of dit voldoet.
Geen uitgebreid sanitair alleen een gespannen zeil, tappunt, gat in de grond, stilte en rust. De omgeving biedt voldoende mogelijkheden om een mooi dagtochtje te lopen. Kijk hiervoor op www.wandelzoekpagina.nl, hier zijn voldoende suggesties te vinden.

Daarnaast ga ik ook nog aan de slag met een route voor zaterdag ( ~30km ) naar deze locatie.

Deze tocht wordt gestart op het ntkc terrein bij Bladel; de Smagten. Aangezien ik graag erg vroeg vertrek is het wenselijk hier al op vrijdagavond aanwezig te zijn gezien de dagen rap korter worden.

Er zijn vele andere opties als deze afstand je aan de lange kant is, bijvoorbeeld starten in Valkenswaard op zaterdagochtend!

Op zondag kan je het zo gek maken als je zelf wil. Ik overweeg op het moment een bezoek aan de Achelse Kluis en doorlopen naar Maarheeze.

Een aantal praktische zaken:

Aanmelden:


Basiskamp
- Graag een berichtje naar Joop met het aantal personen, aantal overnachtingen en voor- en achternamen iedereen in de groep. Benader Joop voor informatie over de exacte locatie van het scoutingterrein.

Trekking
- Graag een bericht naar Stephan, met dezelfde informatie als hierboven. Ik geef deze informatie door Joop voor de overnachting van zaterdag. Daarnaast zal ik alle deelnemers ook nog wat informatie doorsturen hoe bij de Smagten te komen.
- Joop heeft aangeboden een stoofschotel te maken voor de trekkers, graag aangeven of je hiervan gebruik wil maken bij Joop. We stellen een bijdrage van 4,- euro erg op prijs voor deze maaltijd.

Hout:
- Zelf een bijdrage leveren bij de stapel brandhout is altijd welkom echter het volgende verzoek:
a) Alleen gedroogd hout
b) Geen sprokkelhout
c) Geen naaldhout
- Indien we hiervoor kosten moeten maken vragen we aan de deelnemers een kleine bijdrage, Joop zal hier verder over communiceren.

Bereikbaarheid
- Een buurtbus stopt niet ver van Borkel en Schaft ( bushalte: Borkel, Korteweg ), raadpleeg 9292.nl voor verdere informatie.

Rest me alleen nog jullie van harte uit te nodigen, hoe meer zielen hoe meer vreugde!
Wellicht een goed moment het winterkamperen te ervaren als je hier nog geen ervaring mee hebt. Altijd fijn om te weten dat er een vuur in de buurt is om je aan te warmen.

Groeten,
Sander (babelfish), Joop (Joop130), Bert (BertusS) en Stephan (snouwens)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bas,

Spot on... heel de tekst gecontroleerd dat over het hoofd gezien. ben al een bericht naar Raymond aan het sturen om dit te fixen. Dank though!

Stephan
 
Nog een aanvulling voor de invulling op de zaterdag:

Hout klieven
Voor de vroege aankomers heeft Sander aangeboden een demonstratie veilig hout klieven te geven.
 
vraagje, waarom geen Naaldhout? een stukje Pinus Strobus brand erg lekker...

Bas
Omdat naaldhout onnodig veel vonkt en dat dit bij wind gevaarlijk kan zijn voor de omgeving. Bovendien is het niet zo fijn om bij het vuur te zitten als er continu vonken uitspetten.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
c2f7e808a461dde8e0bc22d4724230e7.jpgVerzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Voor keuzes maken in het leven is informatie een belangrijke factor.

Betreffende ligging van het terrein en mogelijkheden hebben de scouts een geweldige website.

Hier alle informatie , gewoon onder een klik.
https://malpieschebergen.scouting.nl/

succes met bekijken en ontmoeten elkaar daar.

groet Joop
 
Hoi Roel , is het voor jou een dillema , lopen of koken ?
Jouw draadje Petromax , heeft wel dit initiatief doen ontstaan, bedankt nog , gaan we plezier mee hebben.
 
Superleuk initiatief!
"Helaas" wandel ik dan in Spanje, maar volgende keer probeer ik er zeker bij te zijn!!
@Carlo, onze 2/6 moet dus nog even wachten.. ;) Helaas!
 
We hebben de bevestiging gehad dat we welkom zijn op de Smagten in Bladel op vrijdagavond!
Hier mag ook vuur worden gemaakt indien de situatie het op dat moment het toe laat ;-)

Groeten,
Stephan
 
Stephan , er zal toch wel enig water gevallen zijn!

Heb besloten om voor goed recept even in Zuid-Amerika te gaan kijken of ik iets lekkers kan vinden wat op open vuur gemaakt kan worden. Dat wordt een uitdaging voor dit weekend, heb daar ook al gietijzer gezien op de asado , past dus in het thema.

geniet van de nazomer , ik ga de lente even in .
 
Inspiratie met vlees boven het vuur voor het weekenden zelf oefenen op een paar keien en klein roosteraltijd gaaf zo te koken.

hier wordt het zomer in Chili, verlang alweer naar kou en kampvuur in Borkel en Schaft
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan