Kan ik nog alleen op pad


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo, Graag zou ik willen weten of er mensen zijn of mensen die tips hebben die met het volgende zitten:

Sind enkele jaren heb ik last van bewustzijn en coordinatie stoornissen, wanneer dit gebeurt heb ik last van uitval. Uit angst ben ik gestopt met alle sporten die ik vroeger zo graag deed, om te voorkomen dat het zou gebeuren. Tot nu toe fitness ik weer maar in de afgelopen 3 maanden ben ik daar tot nu toe 1x tijdens training in elkaar gezakt en 1x half na training

Vroeger fietse ik fanatiek alleen, skied ik alleen, maakte prachtige tochten en zo verder. Klimmen en lekker mountainbiken in de bossen, of met een groep op survival of bivaktocht, dit alles zou ik graag weer willen oppakken. Door omstandigheden ga ik daar om het moment meer over nadenken en zou graag weer eens alleen op pad willen of weer terug het bos of de bergen in.

Nu is mijn vraag of mensen tips of ervaringen hiermee hebben. Wat zou ik kunnen doen als ik alleen op pad wil? Een tag e.d. draag ik al maar als je alleen bent heb je hier weinig aan.

Bedankt alvast!!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

In deze vorm vind ik dit een behoorlijk mistig verhaal. Allereerst zal er zicht moeten komen over de soort en de grootte's van de risico's die je loopt. Is er onderzoek geweest naar bloed en bloeddruk, zijn er niet geheel genezen virusziektes, epileptische verschijnselen, diabetes, hart-ritme stoornissen enz. enz.
Pas wanneer daar meer over bekend is, kun je kijken wat er wel en wat er niet mogelijk is. Dat zal er al gauw op neerkomen dat je toch niet zonder gezelschap eropuit kunt. Want vergis je niet: bij veel van die ogenschijnlijk eenvoudige wandelpaden in de buurt van Arnhem heb je al een 4x4 legerambulance nodig om iemand op te halen!
Als er meer duidelijkheid is gekomen, zal ik graag een uitgebreide tocht met je maken door de bossen en "bergen" van de Veluwezoom, kan per PM worden afgesproken.
Groeten,
Boelo
 
Hoi,

Allereerst als je op pad gaat laat het thuisfront duidelijk weten ( beschrijving achterlaten!) hoe de route loopt en hoelaat je denk ergens te zijn en wijk daar niet vanaf.
Ga je de vastgestelde route verlaten geef dat dan duidelijk door.
Geeft evt duidelijk en regelmatig door, waar je op welk moment bent of ergens langs gekomen.
Met duidelijk bedoel ik dus niet een groot bospad na de zoveelste eikenboom maar duidelijk herkennings punten in het veld.
GPS coordinaten, paddenstoelnummers, wegwijzernummers, bosperseelnamen, gemeentenamen, route nummers of wandelpadnamen etc.

Bel voordat het mis gaat: beter een maal teveel gebeld dan te laat maar besef wel dat als je 112 belt er wel een heel circus achter de schermen in werking gezet gaat worden.

Evt zou je ook een noodbaken zoals: http://www.noodbakens.nl/215.html?first_item=0&parent=18 bij je kunnen dragen. Deze waarschuwt een internationale organisatie die kijkt waar de oproep vandaan komt en waarschuwt de lokale reddingsdiensten en geeft het GPS coordinaat door.
Een zeer dure organisatie en misbruik kan een aardige rekening opleveren. Of evt: http://www.noodbakens.nl/165.html?first_item=0&parent=18 die regelmatig een vooringestelde gsm belt en vai een sms de GPS positie doorgeeft.
Het thuisfront kan deze code weer herleiden tot een kaartpositie.

Maar ik zou voor de zekerheid toch maar met een maatje opstap gaan.

Succes en geniet van het buiten leven, binnenzitten kan later altijd nog.

Eric
 
Het verhaal van Eric is volkomen juist, in theorie tenminste. Maar in de praktijk gaat het vaak mooi mis. Om te beginnen zitten er meestal geen geoefende kaartlezers aan het schakelbord van telefoon of alarmcentrale.
Als die al te bereiken is: zo is 4 km ten noorden van Velp opeens geen GSM bereik meer! Of een stemmetje zegt: geen tegoed meer. Of de batterijen raken leeg van GPS of GSM. En vaak zijn er gewoon nauwelijks herkenbare punten in het terrein te vinden of aan te geven.
En dan is er nog de mogelijk dat je nauwelijks bij bewustzijn bent of zo beroerd dat je niet meer rustig en verstandig te werk kunt gaan..
Dus: keep the safe side!
Groeten,
Boelo
 
Wat betreft het GSM bereik heeft Boelo gelijk, er kan altijd een plek zijn waar geen ontvangst van GSM masten is.
Batterijen kan je opladen, zeker als de tocht geen dagen gaan duren.
Herkenbare punten kunnen moeilijk te vinden zijn maar in Nederland is er toch altijd wel wat te vinden.(?)Vrij dicht bevolkt.

Voor het eerst genoemde apparaat is er altijd verbinding met een sateliet.Tenzij je onder de grond gaat wandelen.

Natuurlijk is de mens altijd een zwakke schakel in deze alarmketen.
Wil je geen enkel risico nemen dan moet je thuis blijven.

Dan dus toch maar een maatje mee.......

Eric
 
Hoi,

Ik heb de indruk dat niemand je gaat aanraden dat je alleen op pad gaat. Het klinkt niet verantwoord. Ik sluit me aan bij het advies van Boelo. Laat je goed medisch onderzoeken en ga met iemand op pad die je van tevoren goed inlicht over je situatie. En maak samen een plan voor een tocht die verantwoord is voor iemand in jouw conditie.

Succes,

Linda
 
Wow! Zo'n snelle reactie had ik niet verwacht.

Zo'n kleine 3 jaar geleden heb ik mij volledig medish laten keuren en tot op heden hebben zij nog niets kunnen vinden. Tevens heb ik mij in Oostenrijk en Macedonië laten onderzoeken. Mijn bloed en bloeddruk is nog nooit zo goed geweest. Elke keer als het voorkomt zijn de symptomen en omstandigheden ook anders.

Wel loopt er sinds 2 weken een nieuw neurologish onderzoek aangezien de 'episodes' de laatse 2 maanden wel erg vaak voorkomt. Om die reden heb ik toen in samenspraak met de arts toendertijd alle sporten die ik alleen uitoefen laten stopzetten. Nu was dat juist hetgene waar ik het meeste van genoot. Zeker als ik een zware week achter de rug heb gehad. Ik ben een echte individual sporter alhoewel ik het af en toe ook leuk vind om met andere op pad te gaan.

Het lijkt mij heerlijk om weer op trektocht te gaan, door de bossen mountainbiken (en dan bedoel ik niet schoon terugkomen!), vroeger ging ik veel naar de alpengebied waar ik hele mooie tochten gemaakt heb. Als er eens iets georganiseerd wordt via deze site dan zal ik met alle plezier eens kijken of ik mee kan.

Hartelijk dank voor je uitleg!

Groeten Aleks
 
Veiligheidstechnisch is het altijd beter om met zijn 2en op pad te gaan. Maar ik vindt het ook erg fijn om alleen door het bos te struinen, dus ik begrijp je vraag wel.
Dit is een vraag die je aan een ergotherapeut voor moet leggen. Deze zal samen met jou de mogelijkheden en ook de risico's kunnen analyseren. aan de hand daarvan kan jij een keuze maken. Evt kan een ergo ook adviseren over mogelijke vergoedingen die wel of niet mogelijk zijn zodat jij je sport weer kan uitoefenen.
Ik zie wel mogelijkheden om alleen op pad te kunnen. Maar Ik zou eerst meer willen weten voordat ik hier verschillende oplossingen aandraag.
Eventueel kan je me een PM sturen. Een forum is naar mijn idee niet het geschikte medium om je volledige doopzeel op te zetten, dus liever persoonlijk.

Groetjes Allard
 
Hey Aleks,

Allereerst een hartelijk welkom op Hikingsite. Wordt je naam echt met ks geschreven, niet met een x?

Aan je probleem te horen zou ik het ook een goed idee vinden om met een maatje op pad te gaan, maar ik begrijp dat je dan de charme van het solo wandelen mist. Als je toch alleen op pad wilt dan moet je je tocht zeer gedataileerd gaan plannen, zoals al eerder aangegeven en daar niet van af wijken. Mocht het echt ultiem noodzakelijk zijn (door bv een aardveschuiving) om van je tocht af te wijken laat dan op het punt waar je een andere route gaat lopen een briefje achter in een waterdicht zakje (AH druk en sluit) met daarop je geplande nieuwe route en contact gegevens van jouw en het thuis front. Vraag later als je weer terug op je originele route bent een lokale huttenwird of hij er voor kan zorgen dat dat briefje later weer door hem of collega of iemand anders verwijderd wordt.

Plan je originele route van hut tot hut of van hotel tot hotel of B&B. Bel alle hutten, hotels en B&B's en vertel hen duidelijk van jouw probleem en laat ze goed begrijpen dat zij voor jouw een zeer belangrijk vangnet zijn en maak hen ook zeer duidelijk welke stappen zij dienen te nemen als jij niet op de juiste tijd je bij hen meldt. Hier kan taal een groot probleem zijn. Leg je verhaal maar eens uit aan een Tjechische huttenwird in het Tsjechisch!

Dit systeem zou wel betekenen dat je niet kunt wild kamperen als dat je ding is. Maar ook dan kun je dit systeem nog gebruiken. Je plant nu je toch zodat je rond lunchtijd bij een hut of hotel aankomt en je je daar meld dat je nog steeds okay bent. Ik vind dan overgens wel dat als je deze gunst van de mensen vraagt je minimaal je lunch bij hen neemt. Als men je wilt helpen dan doen ze best veel voor je. Ik vind dat je je dank dan moet uiten in de vorm van overnachting of een maaltijd.

Suc6, Eins
 
Bedankt Eins!
Ja mijn naam schrijf je met ks, mijn hele naam is Aleksandar.

Ik ben heel blij met alle ideeën en tips, ondertussen sta ik er gelukkig al om bekend dat ik altijd een grotere rugzak meeneem dan de rest gevuld met de maaltijden e.d.

Tjechisch is voor mijn niet zo'n probleem hoor, ik spreek een paar woorden slavish en dit kunnen zij ook redelijk verstaan.

Nogmaals bedankt!!

Aleks (zonder x:+ )
 
Hoi Aleks.

Het klinkt neurologisch dus ik zou gewoon eens kijken wat de specialist te zeggen heeft.
Speculeren is altijd gemakkelijk maar biedt lang niet altijd de juiste uitkomst.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hallo Aleks,

Zolang je niet weet welke risico´s enige uitval geeft
zou ik aanraden niet alleen op pad te gaan!

Bedenk dat je met een maatje erbij wel je Ding kan doen.

Veel succes met je onderzoek, Bert
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan