Kanoen in zweden.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Tot mijn grote verrassing en geluk gaf mijn vriendin plots aan dat ze het wel zag zitten om een week tot 10 dagen wilde gaan kanoën in Zweden. Dus een meerdaagse tocht met overnachtingen. Spreekt voor zich dat ik daar ook enthousiast over ben en dus graag een tocht wil uitzoeken. Het is een beetje een terugkeer naar mijn oude vakantiestijl en dus ook een terugkeer hier :)

Wat zijn dan de eisen voor die tocht in zweden
7 tot 10 dagen. (ga uit van 5-6 dagen kanoen, maar een "pauze" erin moet mogelijk zijn door b.v. slecht weer)
Bij voorkeur op de route 1 a 2x een camping (mag primitief zijn).
Niet te veel overdragen
bij voorkeur een "rondje" en weer terug bij de auto uitkomen.

Fenemund en Rogen heb ik al gehad, dus wilde ik niet nog een keer doen. Ik heb wel andere tochten gevonden, maar die gaan meestal uit dat je weggebracht wordt door een verhuurbedrijf. Ik heb een eigen kano en wilde eigenlijk die meenemen.

Iemand een leuke tocht? Of een goede plek om te vragen? Zelfs wel zoiets gevonden als kanoweb.nl, maar daar niet echt iets gevonden. Zeker geen rondtocht van een dag of 6/7. (ga uit van 6,5km / uur, 5 uur op een dag, 6 dagen = tussen 150 en 200km). Dat is niet veel, maar schat liever iets te laag in.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

al op "glaskogen" gegoogled? wij hebben daar een heerlijke 7 dagen rond gepeddeld. Op deze camping http://glaskogen.se/en/ hebben we eerst even gekampeerd en gewandeld voordat we zijn we vertrokken. Op deze camping hebben we ook de canoe gehuurd.

Glaskogens Camping & Infocenter
Lenungshammar Glaskogen
670 20 Glava
Zweden

Succes!
 
Mooi!! Goed om te onthouden, ben nogal fan van Schotland maar moet dit toch ook echt eens zien geloof ik -) Hoe zijn jullie daarheen gereisd?
 
In Arvika is er een kanocentrum vanwaaruit je verschillende tochten kan ondernemen. Dat is in hetzelfde gebied Glaskogen zoals hierboven vermeld..
http://www.arvikacanoe.se/en/home.html

Ik heb al twee van hun tochten gedaan en dat waren in beide gevallen onvergetelijke reizen!
 
Laatst bewerkt:
Ik heb in Zweden ook alleen in Glaskogen gevaren - heel mooi inderdaad, en nog rustig eind mei / begin juni. Maar wij hadden een droog jaar en moesten wel echt flink overdragen, wat een gesjouw... Het was onze eerste kanotocht, na deze ervaring gingen we later liever op rivieren varen :) In Glaskogen hebben we de kanotocht ingekort en zijn we verder gaan wandelen, een rugzak tillen is veel lichter dan een kano berg op en af sjouwen. Maar nogmaals, ik geloof dat we pech hadden met de lage waterstand.

Vrienden van me hebben eens een tocht gemaakt over de rivier de Harkan, vanaf de Noorse grens tot Lit. De Harkan bestaat uit vele meren die door stroomversnellingen met elkaar verbonden zijn. In die tocht zitten een paar landtransporten waar de Harkan te wild is. De hele tocht is waarschijnlijk wat te lang voor je, maar wie weet zit er een leuk stuk tussen. Het zag er in ieder geval heel mooi uit op de foto's.

Groet,
Iris
 
Altijd blij

Ja, zeker.. Maar even andere prioriteiten, ga nu weer aan de vakantie puzzelen.
En ja, Glaskogen is erg mooi, maar dat hebben we al gehad. Wel eens waar dagtochtjes, vanaf die camping die daar in het midden ligt, maar die heb ik al gehad.

Ik kwam nu met het nodige surfen uit op Ed. Niet te ver rijden vanaf nederland en wellicht ook mooi. Zelf ga ik graag ruiger, maar denk dat vriendin dit al ruig genoeg vind.

Toch zijn tips welkom, hoewel ik niet dagelijks hier op het forum kom.
 
De meren nabij Ed is een mooi gebied met veel shelters met brandhout etc. Als je echter iets noordelijker rond Lennartsfors een kano huurt kan je net wat meer delen van de meren daar meepakken. Goed kaartmateriaal is daar te verkrijgen. Echt niet verkeerd :)
 
Hoi

Ik heb net het boekje Kanotlandet ontvangen. Dat gaat over kanoen in Dalsland, met østre en vestre Silen, en alle andere meren in de buurt. Het boekje bevat kaarten op grote schaal (weinig details), maar er staan wel shelters opp. Wij zijn al een keer een paar dagen op Østre Silen geweest, wat mooi en rustig was, in mei, en gaan met pinksteren weer naar dat gebied. Andre meren zoals Foxen, zien er ook mooi uit op de kaart.

Het boekje is geloof ik ook in het Engels te koop. Kost ongeveer kr 100 SEK.

Linda
 
Laatst bewerkt:
[...]
Andere meren zoals Foxen, zien er ook mooi uit op de kaart.
Wat mij betreft, zijn alle meren mooi in Dalsland en kun je daar hele mooie kanotrektochten doen.
Echter, als de sluizen van het Dalslandkanaal in bedrijf zijn, dan is het naar mijn ervaring al snel veel te druk met grote groepen verhuurkano's waardoor je problemen kunt krijgen op de reguliere kampeerplekjes.

Wil je Foxen en Stora Le doen, dan zijn de campings in Lennartsfors of Töcksfors goede startpunten.

Dirk Barends
 
Laatst bewerkt:
Ed had ik al in het vizier. De andere 2 niet, we zullen eens kijken.

Twijfel nog of ik er een kano ga huren of mijn eigenste mee neem.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan