kayakretourtje langs de linge

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
kayakretourtje langs de linge 28-29 april 2012

Op 28 en 29 april ga ik met de kayak van Gorinchem naar Rumpt over de Linge. Met een beetje geluk staan de fruitbomen langs de oevers dan in bloei en vier je de lente in je boot! de afstand is 25 km (heen en terug op zaterdag en zondag totaal 50 km) we overnachten op camping "de Pit" een "werkende" boomgaard!

wie vaart er mee?
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Mooi gebied, dus ik wil wel mee. Heen en terug alleen naar rechts kijken, dan valt het niet op dat het dezelfde route is :)

grtz
Henk
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Dat had ik ook al bedacht!
En daarbij: achterom kijken is meestal niet zo'n goed plan in een kayak dus zie je op de weg terug toch nog wat nieuws én: een bocht naar links wordt de andere kant op ineens een bocht naar rechts dus niets lijkt wat het is :D!!!
 
Hoi Pieter,

Het lijkt me wel leuk om mee te gaan, maar ik heb geen kayak ervaring en geen kayak. Hoe heb je het in gedachten?

Daniel
 
Ik kan een tweede kayak meenemen. Hij is niet bijzonder comfortabel en je bagage moet je compact houden, maar hij peddelt prima :)
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi Pieter,

heb geen kayak ervaring
Daniel
Mooi dat Henk een kayak kan regelen, dank je wel Henk! Maar; betekent "geen kayakervaring" dat je nog nooit in een kayak gezeten hebt:eek:? Als dat zo is kan 2x 25 km een behoorlijke klus zijn. Misschien is het handig om in het voorjaar eens bij een kanovereniging bij jou in de buurt een paar "proef-trainingen" te nemen om te zien of en te leren hoe je een beetje vooruit kunt in een kayak. kayakken is toch wel heel iets anders dan lopen, dus een beetje instructie en oefenen vooraf is niet onverstandig! voordeel op deze route is dat je maar 1 kant op kunt dus mocht je onverhoopt achterop raken zul je in ieder geval niet verdwalen en sluit je vanzelf weer aan als we een stop inlassen!!!

Als er nog meer mensen zijn die geen kayak hebben maar wel mee willen kan ik eventueel extra kayaks huren en meenemen op de botenwagen.
 
Hoi Pieter,

Ik heb al eens een dagje in een canadese kano gepeddelt, ook dat was vrij ver. Niet dat ik geen les wil nemen, maar ik denk dat ik het wel aan kan.


Daniel
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Hallo Daniel,

"les nemen" klinkt weer helemaal zo dramatisch... een beetje het gevoel krijgen van een kayak is meer wat ik bedoelde. je zit een paar uur in een vreemde houding en kunt (in tegenstelling tot een canadees) geen kant op, daar even een beetje aan wennen leek mij niet vreemd.

ik hoor tzt nog wel of je een huurkayak nodig hebt of met de kayak van Henk aan de slag gaat. laat het wel een beetje op tijd weten zodat ik het allemaal nog kan regelen!
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Vandaag de start en landingsbanen verkend en het ziet er goed uit. de landing bij de camping is, zoals ze op hun website al aangaven, een stukje lopen maar dat is te overzien ( een setje wielen onder je boot is wel een voordeel!!). Serieus fikkie stoken zit er niet in waarschijnlijk (misschien een vuurkorfje..)

De Linge ligt er in ieder geval goed bij, het wordt mooi!
 
Bbq

Allen,


Is er interesse om in de avond wat vlees op de bbq te gooien? Elma en ik zelf zijn in de ochtend in de gelegenheid om voordat we met zijn allen vertrekken wat spullen alvast op de camping te brengen.

GR Peter&Elma
 
Laatst bewerkt:

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Hallo kayakkers,

Van buiten de site heb ik ook de nodige aanmeldingen binnen waardoor de teller nu op 11 deelnemers staat. Ik heb ook iemand die niet gaat varen maar wel naar de camping komt, die een grote bbq meeneemt en de bijbehorende catering ook kan en wil verzorgen (hij doet dit vaker dus het zit goed!); een vleespakket, salade, stokbrood en kruidenboter voor €10,-- per persoon. Wie intresse heeft kan dit aangeven in een antwoord op een mail die ik binnenkort naar iedereen zal sturen met de lokatiegegevens enzovoorts. Hiervoor heb ik nog wel even de e-mail adressen van Henk en Daniel nodig; kunnen jullie die aan mij doorgeven in een PB'jte?

We hebben inmiddels een leuke ploeg bij elkaar (ivm parkeren bij de start en de capaciteit op de camping is het maximum +/- 15 deelnemers dus er is nog ruimte!!!!) en de lente doet zijn best, dus alle voorwaarden voor een geslaagd weekend lijken aanwezig, als het weer goed is kan het wat mij betreft al niet meer stuk!
 
Ha Pietermans,

Sanne en ik zijn er ook bij. En dat BBQ-en klinkt ook niet verkeerd in de oren, we doen mee!

Groeten,
Pieter
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Ha Pietermans!

Gezellig, het wordt nog druk op de linge!

Volgende week krijgt iedereen de startplaats en dergelijke door in een e-mail. De mensen die een bbqpakket willen bestellen kunnen dat in een Re-bericht op die mail doen.
 
Tja,

De Linge is eigenlijk mijn achtertuin, ik woon er bijna pal naast. Dus als het even wil lukken vaar ik mee. Het laatste stuk bij Gorinchem heb ik nog niet gezien. Dus staat op de agenda.

gr. Joop
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Top Joop,

hebben we meteen iemand die op de hoogte is van horeca onderweg (?). Fort asperen ligt op een leuke plaats in de route maar gaat pas op 1 mei open omdat de vleermuizen er hangen te snurken in de "winter".

Geef mij je mailadres ook even door dan zet ik je op de lijst!
 
Hallo allemaal,

Het spijt me, maar ik moet de tocht afzeggen.
Ik heb het te druk op mijn werk, ik ga het niet redden.
Excuses dat ik afzeg,
ik hoop dat jullie het mooiste weer van de wereld hebben,
en kom jullie vast wel weer ergens tegen.

Groeten,
Daniel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
ha Pieter,

Is er op de camping een overdekte mogelijkheid om te zitten? Als het morgen wat minder mooi weer wordt, kunnen wij onze grote tipi meenemen, zodat we 's avonds in ieder geval met een man of 10 droog binnen zitten.

Groeten,
Pieter
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan