keuze tussen 2 winterslaapzakken (WM of Yeti)


Status
Niet open voor verdere reacties.
ik ben op zoek naar een slaapzak voor mn jaarlijkse uitstapje in de bergen. elk jaar in januari ga ik met wat vrienden de bergen in, vorig jaar de Vogezen, dit jaar misschien de Jura, volgend jaar; wie weet..

nu heb ik 2 slaapzakken gezien die mij goed lijken om de winterse kou te doorstaan: de Yeti Powerizer 1200 en de Western Mountainering Antelope super DL.

de specificaties:
YetI:
-1200 gram ganzedons
-600 cuin
1950 gram in totaal

Western Mountainering:
-790 gram ganzedons
-850 cuin
1300 gram in totaal

qua prijs scheelt het nauwelijks, beide slaapzakken liggen rond de 500 euro.
nu is mijn vraag welke de betere slaapzak is. de Yeti heeft een laag cuingetal maar veel dons, de WM heeft relatief weinig dons, maar wel een hoog cuingetal.
wie kan mij vertellen waar ik het beste voor kan kiezen?

bij voorbaat dank voor de tips,
groeten Daan
 
Hoi Daan, welkom.

Ik heb even voor je gerekend. De Yeti heeft 415 liter dons en de WM heeft 390 liter dons. Theoretisch zou de Yeti dus iets warmer moeten zijn, maar als de meetmethodes waarmee de CUIN waarde bepaald is anders is dan kloppen mijn berekeningen al niet, daarnaast komt dat de manier waarop de slaapzak in elkaar is gezet ook een groot effect op de warmte zal hebben. In de winkel de dikte van de isolatie meten geeft een betere indicatie. Hoe dikker, hoe warmer.

Allebei merken zijn absolute top en ik zou zelf de Yeti kopen, maar alleen omdat je die gewoon minder vaak tegenkomt dan de WM en je dus een exclusievere slaapzak hebt.

Eins
 
Hoi Eins,

apart dat juist jij, die toch wel een klein oogje in het zeil houdt wat betreft de grammen, liever een slaapzak koopt die dik 600 gram zwaarder is. :)

Maar je hebt denk ik het verschil wel vrij duidelijk uitgelegd.

Groet
Harold
 
Hallo,

Ik zou voor de WM gaan... Om de simpele reden dat die veel lichter is...

>Allebei merken zijn absolute top en ik zou zelf de Yeti kopen,
>maar alleen omdat je die gewoon minder vaak tegenkomt dan de
>WM en je dus een exclusievere slaapzak hebt.

Er is, volgens mij al jaren geleden, een discussie geweest of je materialen mooi of praktisch moeten zijn... Een discussie die ik niet weer op wil rakelen overigens ;-)

Duncan.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan