Kies je voor de grote winkelketen of de kleine speciaal zaak ?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Joost
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Joost

Guest
Ik las het kopje en ik dacht: dat is een leuk onderwerp, wat ik me namelijk afvraag is:
Kies je eerder voor de grote winkelketen of voor de kleinere winkel/speciaalzaak.
Grote winkel+: aanbiedingen
ruim assortiment
-: slechte service/vaak druk
: aanbiedingen vaak verouderde produkten.
Kleine winkel+: goede service/klantvriendelijk
betere kennis over produkten in assortiment.
-: weinig keus.
duurder.

reageer !!!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nou, dat ligt eraan:
Als ik precies weet wat ik wil, dan ga ik gewoon overal in de buurt prijzen vergelijken en evt. op aanbiedingen letten. Dure producten, zoals jassen/rugzakken etc. koop ik liever in de kleinere zaak, omdat daar de service veel beter is en je niet de winkel uit gekeken wordt als je allerlei vragen hebt. Daar betaal ik graag een paar tientjes extra voor.

Grtz

Sebastian
 
Ik kies toch voor een kleine zaak. Om dezelfde reden. Goeie service en adviezen. Echter: ik ben vorig jaar naar SpacSport in Nijmegen gereden. Ik kreeg daar 20% korting.
De moeite waard dus en een zeer uitgebreid assortiment. Daar ga ik dus straks weer shoppen als ik weer het een en ander nodig heb...

Mzzl, Duncan.
 
Ik kies vaak voor de grote winkelketen omdat de keus vaak erg groot is,en je de produkten dus goed kunt vergelijken.
Bij de kleine zaken is de service en bereidwilligheid om je van dienst te zijn vaak erg goed.
Men wil de materialen graag voor je bestellen maar je hebt dus geen zicht hierop.
Als het bestelde je niet aanstaat voel je het vaak bezwaarlijk om de koop niet te laten doorgaan.

Willem
 
maakt me niets uit...

Ik zoek gewoon het goedkoopste uit. Natuurlijk ga ik niet in Groningen zoeken, want ik kom uit Den Haag. Maar vergelijken is nog steeds de beste manier...

Ik heb zelf bij Carl Denig gewerkt, dus daar willen ze nog weleens korting geven... maar het helpt ook als je zelf verstand hebt van de artikelen. Dan kom je nog eens iets leuks tegen voor weinig...
 
Ik heb gemerkt dat de service vaak niks met de grootte van de zaak, maar juist met de zaak zelf te maken heeft.
Ik ben zelf prijs-vergelijkend op zoek geweest naar een leatherman, en kwam op een gegeven moment uit op spacsport in nijmegen, een "kleine"zaak.
Over de telefoon kostte mijn tool 157,95 terwijl ik heeeel duidelijk het gewenste model door had gegeven.
(het was al verdacht dat de man mij eerst vroeg wat ik zelf dacht wat het zou kosten, waarop ik 160 gulden antwoordde)
Eenmaal door deze vriendelijke prijs in hun tent gelokt bleek de tool er 192,95 te kosten.
In alle hoop nog geld uit me te kloppen liet de man mij nog eens alle glinsters van het tooltje zien terwijl hij zei dat er absoluut niets aan de prijs was aan te passen vanwege concurrentie vervalsing.
Ik voelde mij mooi bedonderd en ben de zaak uit gelopen.
KLEIN HOEFT ZEKER NIET GOED TE ZIJN!
 
Geachte heer,

Middels deze een reactie op uw mail.
De leatherman tools waar u op doelt in uw mail betrof de PST en de PST 2. Deze twee tools hangen in onze zaak naast elkaar. Hoogstwaarschijnlijk is er telefonisch per ongeluk de prijs van het goedkopere model doorgegeven (de PST) Na deze vergissing in de winkel aan u te hebben uitgelegd ben ik de PST 2 tool gaan demonstreren. De prijs van 157,95 is zeker niet doorgegeven omdat u mij de prijs van 174,95 noemde die u telefonisch was doorgegeven. Spac Sport betreurt de vergissing en probeert de klanten altijd zo correct mogelijk te behandelen. Het is zeker niet onze bedoeling om klanten de zaak in te lokken door een lagere prijs door de telefoon te noemen en in de winkel met een hogere prijs te confronteren. Spac Sport biedt hierbij haar welgemeende excuses aan voor de vergissing en hoopt u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Niels van Rossem
namens Spac Sport bv.
 
Ik ben het volledig met je eens!

Persoonlijk heb ik al de ervaring dat de meeste verkopers van de kleinere buiensportzaken zelf actieve hikers zijn en dus hun dingen zelf gebruiken. Verkopers in grotere ketens zijn slechts verkopers.
 
Ik ben een paar keer bij Bever (Utrecht en Hilversum) geweest, maar daar vond ik het aanbod toch wat tegenvallen. Je zou meer verwachten van zo'n grote keten. Slechts één keer werd ik geholpen door iemand met verstand van zaken, de andere keren waren het goedbedoelende verkopers, maar ze wisten zeker niet meer dan ik.

Twee keer bij Slee (Utrecht) geweest. Erg klein, wel vakkundig, maar wel gericht op de wat meer 'extremere' vormen van outdoor.

De meest positieve ervaring heb ik echter bij Zwerfkei (Woerden). Lekker ruim assortiment, veel vakkundig personeel en desondanks alleszins redelijke prijzen. Je moet ook niet verwachten dat advies helemaal gratis is, maar ik betaal graag een paar (pro-)centjes meer voor een goed advies.

Voor de huis-, tuin- en keukenartikelen waar ik geen al te hoge eisen aan stel ga ik vaak naar de Wit in Schijndel. Man, man, wat een gigantische grote hal is dat. Maar voor de echte buitensporter is het wel zoeken geblazen naar spulletjes. Wel erg leuk voor scouts en andere jeugdgroepen. Goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Zo, dat waren mijn eigen ervaringen.
 
Ik ben zelf heel tevreden over Bever in DenHaag. Daar lijken de echte buitensporters te werken, wat in b.v. Rotterdam niet het geval lijkt te zijn.

In DenHaag ben ik altijd goed en vakkundig geholpen.
Mischien niet de goedkoopste zaak, maar wel goede service.
 
Ik kies al jaren niet meer voor zaken zoals (met name) Bever Sport. Zij hebben m.i. een eigenzinnig beleid als het gaat om een beetje korting te geven: "doen we niet" is steeds het antwoord en dit terwijl ik ook niet erg kan roepen om de attendheid van het personeel (Breda); recent een half uur (exact) bij de "afdeling" schoenen gestaan en geen personeel gezien op de gehele benedenvloer...... Toen maar weer afgereisd naar De Kampeermarkt in Eindhoven en 1,2,3 netjes geholpen aan een paar schoenen (Meindl) met 15% (standaard op Meindl) korting. Keuze uit een veel uitgebreidere (en lager geprijsde) collectie dan bij Bever Breda. Ook een "Mini Maglite" (..schijn ik steeds kwijt te raken) voor 39,95 i.p.v. 49,95 bij SpacSport en Bever is mooi meegenomen. De Kampeermarkt in Eindhoven houdt een beetje het midden tussen "De Wit" in Schijndel en zaken zoals Bever of SpacSport, alleen de prijzen zijn gunstiger; voor mij een aanrader. Je advies kun je of daar of via dit mooie medium bemachtigen. Overigens zijn heel veel materialen overbodig; wat vind je van de "aanmaakhoutjes" die je bij "echte zaken" zoals Bever kunt kopen.......wat doet een echte buitensporter nou met aanmaakhoutjes, vertel me! Als een buitensportzaak zich serieus genomen wil voelen dan moeten ze zich (m.i.!) niet met zulke artikelen inlaten
 
Ik krijg de infruk dat die 15% korting belangrijker voor je zijn dan service, goed advies en een ruime collectie. Kijk, als ik 15% korting op hetzelfde product elders kan krijgen dan ben ik een behoorlijke dief in eigen zak wanneer ik dit laat liggen. Vaak echter heb ik gemerkt dat "Kampeermarkt"-achtige zaken vaak veel adverteren met stuntprijzen, maar bijna niet op voorraad hebben en niets aan service doen. Dan liever even naar Woerden of Hilversum!
 
Beste Sipkes,
Fijn dat je reageert op mijn bericht. Als je goed leest staat er echter duidelijk dat er een half uur(echt)niemand bij de schoenen kwam helpen (Bever Breda, de "echte" zaak met aanmaakhoutjes in de collectie); goed advies kreeg ik dus niet. Ook schreefik dat de collectie in Eindhoven groter was! Bij de Kampeermarkt in Eindhoven hadden ze voorraad genoeg. Een eenvoudig systeem houdt ook nog bij of de schoenen in voorraad zijn en in welke maat; dus niet eerst kiezen en dan ontdekken dat ze er niet meer in jouw maat zijn. Zeker als je een beetje weet wat je moet hebben dan is de Kampeermarkt een aanrader. Overigens hebben ze een maat van me aardig aan een goede tent geholpen hoor. Goedkoop en goed advies kunnen ook samen gaan. Heel serieus vraag ik je het volgende: Verwacht je bij zo'n goede zaak zonder korting, maar met goed advies, om aanmaakhoutjes aan te treffen? Wat voor serieus advies verwacht je bij de aanschaf van zulke houtjes? Ik ben ervan overtuigd dat ze die dingen met een stalen gezicht aan je zullen verkopen en bij hoog en bij laag beweren dat je ze weleens hard nodig kunt hebben; immers, het kan toch regenen, je weet maar nooit.....? Wanneer gaan ze komplete lichtgewicht kampvuren verkopen? Toch maar liever even naar Woerden of Hilversum? ;-)
 
Ik heb zo eens alle reaply's gelezen en ben tot de volgende conclusie gekomen:
Ik ben het met de meesten eens dat de kleinere buitensportzaak veel betere service heeft. Daar heef het personeel nog tijd voor je en vaak is het personeel ook heel vakkundig.
Duurdere spullen zoals rugzak, tent en schoenen koop ik ook zeker daar.
Als je echter iets nodig hebt waar je verder geen technisch advies bij hoeft te hebben of je weet wat je wilt, kan je ook prima naar een grote outdoorshop gaan want de aanbiedingen daar zijn vaak niet te evenaren door de kleinere zaken.
Het is dus echt een kwestie van eerst weten wat je wilt en wat je nodig hebt en vervolgens de zaken bijlangs gaan om te vergelijken. Zodoende kan je op hele leuke en interessante aanbiedingen stuiten en dat scheelt soms, in mijn geval, wel 50 procent. Outdoorspullen zijn toch al zo duur en op deze manier kan het je gewoon een hoop geld schelen. Je moet er alleen dan niet mee zitten dat je bijv. een model van vorig jaar hebt of zo.
Meestal is toch alleen de kleur anders.
 
Wat een ongelovelijk gezeur !!!!!!!!!!!!

Ontzettend geinig die aanmaakhoutjes. Bij bijna alle buitensportzaken worden onzinnige dingen verkocht. Maar vaak wel leuke dingen. De GPS bijvoorbeeld. De meeste mensen die zo'n apparaat kopen hebben het ding waarschijnlijk nooit echt nodig.
Maar het is natuurlijk een leuk speledingetje ( van een paar honderd tot een paar duizend gulden)Ik heb zo'n apparaat natuurlijk ook. Bij Bever kom ik vaak, in meerdere winkels. En ik moet zeggen dat ik er altijd zeer correct geholpen wordt. En ook heb ik tijdens de opruimingen zeer voordelig spullen gekocht. En als er problemen met mijn spullen heb, dan wordt daar altijd zeer serieus mee omgegaan. Net als bij bijvoorbeeld De Zwerfkei, Demennie, etc.,etc., . Ik wordt wel vaker ergens niet direct aangesproken. Maar met een nederlandse mond kom je een heel eind. En op elke zaak valt wel wat aan te merken.
Lekker belangrijk !!!!!!!!!! En bij de weg, die aanmaakhoutjes ruiken erg lekker als ze branden.

Veel plezier,

HH
 
RE: Wat een ongelovelijk gezeur !!!!!!!!!!!!

Als mijn opmerking over de aanmaakhoutjes volgens jou gezeur is, wat is dan jouw opmerking over mijn opmerking? De pot verwijt de ketel....

Het gaat hier nadrukkelijk over het serieus nemen van een buitensportzaak. Ik leg, middels de aanmaakhoutjes, de link tussen de buitensportzaak en het niet altijd serieus kunnen nemen van de adviezen.

Aanmaakhoutjes en een echte buitensporter< >neem je ook een hamer mee om je haringen in de grond te slaan? Advies is ook: "Meneer, mevrouw dat is onzin; hout genoeg in de natuur en het ruikt ook lekker hoor". Misschien maken ze ook graag hogere omzet dan het jaar daarvoor! Hoe serieus moet ik dan het advies van de rugzak nemen?


Willem Koppers
 
Er komen niet alleen maar buitensporters bij de kampeermarkt, demmenie,bever, denig, perry,etc.etc.

Get a life !!!!!!!!!!!!!!
 
Discussie...

Hoi,

Een discussie is goed. Sterker nog: het levert vaak een hoop extra informatie op.

Maar met het verwijten van elkaar schiet niemand iets op.

Zullen we het er daarom maar bij laten en weer gewoon verder praten over buitensportzaken?

Grtx,

Raymond
webmaster Hiking-site.nl
 
Bever Breda is ok

Ik heb al het onderstaande ook gelezen. En ik moet je zeggen Willem, dat je toch een beetje begint door te draven.
De Bever in Breda is een uitstekende winkel met uitstekend personeel. Misschien had je net op de dag dat je er was een beetje pech. Misschien waren er veel zieken op die dag. Ik loop me meestal nogal te verbazen dat er zoveel personeel aanwezig is op een doordeweekse dag. En ik begrijp jouw frustratie wel. Sta je daar al die tijd te wachten. En dan valt ineens je oog op die aanmaakhoutjes. Wat doet dat hier, vraag je je dan af. Stomme dingen en ik wordt niet eens geholpen. Maar heb je op de kampeermarkt al eens goed rondgekeken wat daar allemaal voor een stompzinnige dingen liggen. En meestal staat het personeel je daar vreemd aan te kijken als je een doodnormale vraag stelt.

Nee, ik ga dan liever naar de Bevers in Breda of Eindhoven of naar Demmenie in Eindhoven. Daar hebben ze tenminste verstand van zaken. Gelukkig komt er binnenkort ook een Bever in Tilburg.
Dan hoef ik de stad niet meer uit als ik iets nodig heb.

Met de allervriendelijkste groeten,

Max
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Lezers,

Iets anders.
Ik heb 5 jaar in Munchen gewoond en wat de service betreft kunnen die duitsers nog een hele hoop leren van de nederlanders.
Klantvriendelijkheid bestaat daar niet, hoewel eerlijkheids halve moet ik zeggen dat ik 3 keer goed ben geholpen daar, maar de overige keren was het KMP (##### met peren).
Je kunt daar heel goed materiaal kopen, prijsverschil is er bijna niet, maar je moet weten wat je wilt hebben.
Mijn beste ervaring daar had ik in Daerr sport op de tenten afdeling. De verkoper daar was GOED. Daar heb ik ook een Helsport stetind 2 gekocht.
Mijn slechtste ervaring had ik in Sport Koppf. Nooit heen gaan.
Groetjes.

Peter.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan