Kilimanjaro


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ga voor enkele maanden naar Tanzania en wil ook de Kilimajaro op via de Machame route (omdat die rustiger en mooier schijnt te zijn dan de Marangu route). Ik heb zoveel mogelijk opgezocht en
http://7summits.com/kilimanjaro is wel een nuttige site. Ik heb alleen nog een aantal specifieke vragen:
-hoe is de watervoorziening onderweg? bestaat mogelijkheid om onderweg water te tappen (en is het dus zinnig om een waterfilter mee te nemen)?
-hoe zijn de ervaringen met het alleen reizen ter plaatse, ook als vrouw? ik ben er langere tijd en wil ter plaatse boeken; wrs adhv de vermelde/geadviseerde adressen in de reisgids. Wrs zal ik ter plaatse een reisgroepje/genoot moeten zoeken.

Voor de Machame route is minimaal 6 dagen nodig, maar ik wil het wat ruimer nemen i.v.m. acclimatisatie. Ik heb al begrepen dat het verplicht is om gids, kok en drager(s) mee te nemen.

Is het nog handig om een eigen tent mee te nemen? Ik denk dat ik die thuis laat, maar wel mn slaapzak en matje ed zelf meeneem.

Verdere tips zijn van harte welkom! :)
(nee, het is niet mn eerste berg/ ja, ik heb ervaring met meerweekse trekkings met volledige bepakking/ ja, ik weet dat hoogteziekte het grootste probleem is/ ja, ik sport en loop regelmatig/ ja, ik heb de zoekmachine op hikingsite en de nkbvsite al gebruikt -> niet om vervelend te doen, maar dat scheelt weer..):+

Alvast bedankt!
 
Aangezien je nog geen reacties hebt gekregen, krijg je er van mij een tip die ik in eerste instantie minder relevant vond.

Op de Noorse forums zijn mensen erg enthousiast over dit Noorse reisbureau:
http://www.hvitserk.no
http://www.hvitserk.no/turer/Hoye_fjell/546
Ze schijnen duur, maar erg goed te zijn. Ze vliegen via Amsterdam. Dus misschien kun je met hen iets regelen.

Verder stond er op die forums dat alle lokale guides gekwalificeerd zijn, maar dat je ze moet selecteren op de duur van de tocht. Als ze de tocht te kort maken, krijg je niet genoeg acclimatisering. Dus zoek degene die daar de meeste tijd voor rekent.

En over je conditie: ik heb gehoord dat goed getrainde mensen vaker last krijgen van hoogteziekte. Dat komt doordat ze zichzelf overschatten. Mensen die meer onzeker zijn over hun conditie luisteren beter naar de gids en doen het rustiger aan. :)

Linda
 
Bedankt voor je reactie :) Volgens mij hebben ze alleen tochten op gezette tijden (9-9, 11-9 en 27-11 in de tijd dat ik er ben)--> mijn noors is niet zo best.. ;-) Ik zoek eigenlijk een organisatie waarbij ik niet hoef te boeken en ter plaatse kan bespreken, omdat ik er meerdere maanden zit en nog niet precies weet in welke week ik kan. Ik wil wel kijken of ik november i.v.m neerslag en december ook i.v.m. drukte kan mijden.

Ja, dat (over conditie en hoogteziekte) heb ik ook gelezen, maar ik denk er zeker niet makkelijk over. Ik heb wel vaker 1000m/dag (en meer) gestegen, maar nog nooit op zulke hoogte.

gr Suzanne
 
hoi,
mijn vriend en ik zijn net terug van een kili-tocht.

wij hebben ook pas ter plekke geboekt. dat is helemaal geen probleem en zeker goedkoper. vanuit moshi is het ook goedkoper dan vanuit arusha.

wij hebben geboekt bij Colin Safari's, heel tevreden over :) 800€ voor 6 dagen Machame-route. (heet nu Swiwsco safari: www.swiwsco.com) op de old moshi road in moshi. ene Mr Tamimu heeft ons daar geholpen.
verder ook nog goeie dingen gehoord over SafariZone, van John Omar.

wij hebben geen problemen gehad met onze touroperator, maar dat is enkel omdat we alles op voorhand hadden afgesproken: wat er in de prijs is inbegrepen en dergelijke. er zat bij ons bijvoorbeeld ook een overnachting in de YMCA (jeugdherberg) inbegrepen en dan hebben we ervoor gezorgd dat we dat reciept voor die overnachting al hadden voor we vertrokken en van die zaken. je zal zien dat het een hectische dag wordt. beste is om genoeg dollars mee te hebben, want in moshi kan je enkel shillings afhalen en 1.000.000 KSh uit de muur halen is nogal wat werk en stresserend. travellercheques werden door onze operator ook aanvaard, maar door de meesten niet.
in Tanzania en Kenya worden US-dollars overal aanvaard, van de 20 dollar biljetten wel enkel die met een groot hoofd (van na 1996 denkik), die met een smal/klein hoofd niet.

Wij konden de dag na onze boeking al vertrekken. als dat niet gaat dan zeker de dag daarna. het gaat dus allemaal wel snel.

voor de rest is het buffalohotel erg aan te raden in Moshi met daar tegenover de IndoTaliano, een zeer goed restaurant.

over het water: daar wordt allemaal voor gezorgd. 's avonds kan je vragen hoeveel water je voor de volgende dag wilt meenemen en dat wordt smorgens voor je gekookt en gefilterd.

het is zeker geen probleem om je bij een groep aan te sluiten voor de beklimming!

alleen reizen als vrouw: ze zijn daar nogal conservatief. moslim/christen/hindu, maakt niet veel uit, de vrouwen lopen er allemaal heel bedekt bij. zorg dat je knieën en schouders bedekt zijn in de stad (op de berg maakt dat niet uit hoor, daar is het allemaal toeristen onder elkaar). mannen zijn daar ook niet gewend om met vrouwen om te gaan dus kunnen ze nogal wel eens hitsig reageren :/ alhoewel ik daar vooral last van had aan de kust en niet echt rond de kilimanjaro, ik was natuurlijk ook nooit een vrouw alleen.

je tent hoef je niet mee te nemen, dat hebben ze daar. eigenlijk hebben ze alle materiaal wel ter beschikking, maar tenten en wandelstokken waren de enige dingen waar wij nooit over hebben horen klagen. zelf hadden we alles mee, maar we gingen daarna nog trekken in de Usumbara mountains (ook een geweldige aanrader!!!)

ga je op nairobi of kilimanjaro-airport vliegen?
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan