Kinder draag rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
"ik heb een kleine en ik ben er trots op"

dus gaat er een nieuwe buitensport wereld voor me open,
tenminste, dat zou moeten.
Eerst wennen aan het niet kunnen doen waar ik aan gewend ben
(spul in m'n rugzak proppen, op pad gaan en kijken waar ik wanneer uit
kom) maar me laten leiden door haar tempo & regelmaat...

Om me toch wat mobieler te kunnen manoeuvreren wil ik misschien wel
zo'n rugzak om kinderen te dragen. Heeft iemand goede ervaringen met een bepaald merk/type of juist hele slechte, ik hoor het graag, dan kan ik weer wat gerichter zoeken.

Alvast dank,
Frank
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Denk eraan dat je kindje enigzins moet kunnen zitten om in zo'n rugdrager mee te kunnen. En in het begin moeten ze wennen en kun je ze dus niet te lang laten zitten. De meeste kinderen vinden het leuk dat ze om zich heen kunnen kijken, dus daar geen problemen mee.

Verder vooral passen. Hij moet goed op jou rug (en die van je vrouw misschien ook?) zitten, maar ook je kindje moet goed zitten. En het is prettig als het zitje verstelbaar is, want je kindje groeit ook.

Meer advies kun je misschien van ervaringsdeskundigen krijgen. Ik heb ze alleen verkocht en nooit zelf gebruikt.

Saskia
 
Hoi Frank,

Ohhh, dat wordt feest met de lokken van Inez! Elise vindt niks mooier dan mama's vlechtjes te pakken als ze in die drager zit.... x(

Wij hebben een Deuter Kids Comfort en die bevalt goed. Kwaliteit en afwerking prima.
Belangrijk vonden we dat de zak goed paste bij vooral Carl (goh.... ;) ), maar ook dat Elise er goed in zit en dat bleek ook nogal te verschillen per zak.

Als we nog eens zouden mogen kiezen, dan zouden we nu echter voor de lichtgewicht ieniemienie drager van LittleLife gaan denk ik. Vooral omdat de Deuter-drager groot en onpraktisch is in de auto.
Ga je alleen op pad met Syrah, dan is het vak om nog wat spul in op te bergen een must en zit je dus meteen aan een grotere drager.

Ohja, LittleLife heeft een heel praktisch nekkussentje los te koop, wat ook op de Deuter past, scheelt ruim de helft qua prijs met de andere merken.

Erg belangrijk, maar had je zelf ook vast al wel verzonnen: je kleine dame zit strakjes stil in dat ding en dr beentjes bungelen er wat bij. Héél goed aankleden dus met minstens 1-2 lagen meer aan dr beentjes dan je zelf aan hebt ;) .

Veel succes!
Petra
PS: ohja, uiteraard gaan passen in de winkel als de kleine lady helemaal uitgeslapen is en een vol buikje heeft, anders is het beslist geen feest :(
 
Ha Frank,

In ieder geval gefeliciteerd! Gezien je ervaringen denk ik zo dat je wel wat meer wil dan alleen de zondagmiddag wandeling in het bos...

If so dan zit je hier wel goed. De draagzak is een prima plan voor de Alpen of Klein Zwitserland (lux) o.i.d. daar heb je namelijk geen andere keuze.

In NL heb je draagzakken niet echt nodig en zijn ze eigenlijk ook beperkend om een dag lang buiten te zijn omdat je niet alle benodigde spullen dan op je rug kan dragen. Als je met zijn tweeen bent heb je uiteraard een 2e rug en dan is het een minder groot probleem.

Wij zelf waren begonnen met een Deuter Kidscomfort. Goede degelijke draagzak, draagt ook lekker omdat hij goed gepolsterd is.

Wij schakelden in NL echter al snel over op de door ons (eigenlijk al met voorbedachte rade voor dit doel) aangeschafte driewieler. Deze had grote 16"wielen wat goed liep door een weiland... Alleen los zand was wat lastiger omdat de bandjes dun waren en dan duw je het voorwiel het losse zand in. Maar ja dan trek je gewoon even de kar even.

Wij hadden de voorloper van deze maar wel met 16"wielen:
http://www.buggy.de/joggster3.php

Bij de komst van onze 2e zijn we overgestapt op een Rambler. Daar valt ook heel veel over te vertellen maar dat komt wel als je daar aan toe bent. Mocht je nieuwsgierig zijn hierbij wat linkjes:

http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3385

http://www.hiking-site.nl/virtuexpo/pmg/index.php

http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3406

http://www.hiking-site.nl/prikbord/...&forum=133&topic_id=13773&mesg_id=13773&page=
 
Frank,

Ik wil niet zeggen dat Deuter e.d. slecht zijn, helemaal niet. Maar wel duur. Ik weet niet waar j evandaankomt, maar als je de mogelijkheid hebt om in roermond het outletcentre in te komen hebben we er altijd wel een staan. in het voorjaar komen er waarschijnlijk 1 of 2 modellen bij( seizoensgebonden). De luxere die wij hebben kunnen max. 15 kg aan, ofwel 24 maanden. Dit is tamelijk zwaar om op je rug te hebben als het een kind betreft., het is nl. geen dood gewicht.
Alles is verstelbaar van eigen ruglengte tot kinderzitje. Ze kosten bij ons rond de 83 euro, is een stuk goedkoper dan in de reguliere buitensportzaak.
De zaak waar ik werk is Lafuma, en als je dan toch in het outlet bent, loop je ook even bij fjall raven en the north face binnen, die hebben ook mooi spul...
En het is idd. wat je zegt: liever 1 keer zien( proberen in de shop ook natuurlijk) dan 10 keer horen.

Groeten.

Peter
 
Hey Frank,

Wij hebben alleen ervaring met de VAUDE Jolly Comfort en onze ervaringen zijn eigenlijk erg positief. Lluc heeft er enorm vaak met veel plezier in gezeten, zowel in de Pyreneeën, de Alpen als in de Ardennen. Dit model zat bij mij lekker comfortabel op de rug, werd compleet geleverd (met o.a. neksteun, verschoningsmatje en zonnescherm) en was gewoon degelijk. Nadat Lluc er uiteindelijk te groot voor werd hebben wij die van ons met veel plezier weggegeve en voor zover ik weet hebben Conny en Jurgen er veel plezier van gehad met Kiana.

Enige mipuntje dat ik van deze drager kan verzinnen is dat het zonnescherm wat aan de kleine kant was. Onder de Spaanse zon liep ik dan ook vaak met een dubbellaags paraplu, die groot genoeg was om Lluc volledig in de schaduw te laten zitten.

Raymond
 
De Deuter kidscomfort wordt ook compleet geleverd maar volgens mij geen neksteun, wel een verhoogde achterkant en zijkant zodat een jong baby hoofdje niet zomaar even over een rand kan knikken. Hoe daar het zonnedakje werkt weet ik niet echt goed (we hebben er vooral mee in het voor en najaar gelopen waarbij dat niet zo'n issue meer was). Wat ik me wel is opgevallen bij deze draagzak is dat als de zon laag staat en het kindje nog klein is dat de zon in kan schijnen. Want het dakje is niet in hoogte verstelbaar en zit uiteraard wel zo hoog dat er rekening is gehouden met groei. Dus bij jongere kinderen zal een lagere zon sneller in het gezicht komen dan bij wat oudere/langere kinderen. Die vaude drager en de Deuterdrager zijn geloof ik wel zo'n beetje de twee dragers die altijd wel goed gescoord hebben in testen.
 
Hey dank jullie wel allemaal voor de informatie,
we gaan nog gericht wat types passen. :)

Wat de rambler betreft, ik heb al eens een houten bolderkar gekregen
(de eco-variant van de rambler zeg maar). Vindt ze wel geweldig,
voor hier rond het huis. Eerst maar eens een rugzakje proberen.


Frank
 
Er is aardig wat aanbod in rugdragers van de betere merken op marktplaats. Wel eentje met een hoge rug nemen!

Groetjes,
Boelo
 
ik had idd al op marktplaats gekeken, vandaag een
erg goede Vaude op de kop getikt :)
Nu nog wat oefenen, allemaal bedankt voor het advies.

Frank
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan