Kledingtips voor West Highland Way in April

Hallo allen,

Ik ben een hiking-noob, maar ga met een vriend in April 4 dagen hiking in Schotland. We lopen een aantal trajecten van de West Highland Way, maar overnachten in B&B's.

Wie kan me helpen aan tips m.b.t. kleding? Ik heb geen specifieke wandelkleding en wil geen vermogen uitgeven aan deze eerste tocht.

Wat raden jullie aan qua basislaag, broek(en), truien, jas etc?

Heeft iemand ervaring met dit gebied?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Moet je alle bagage meedragen, of blijft dat in de B&B('s)?

Ik heb de hele route in september gelopen, en ik had spijt dat ik geen handschoenen mee had want de wind was erg guur. Zou ik dus zeker meenemen, evenals een muts trouwens.
Verder moet je iets hebben om droog te blijven: niet te ingewikkeld over doen, simpele poncho en regenbroek is genoeg. Gewoon aan/uit als het (niet meer) nodig is.

En wat betreft wandelkleding: ga iig niet in een spijkerbroek ;)
 
Goede tip om niet in een spijkerbroek te lopen!
Wandelkleding hoeft niet duur te zijn. Een goede investering in een hardshell (en evt. een wandelbroek) is echter geen gek idee.

Een goede tip is om merinowollen baselayers te kopen bij Decathlon (let wel, de 100% merino). Deze gaan niet stinken en zijn rond de 30 euro, scherpe prijs.
Ik schreef op mijn blog een keer over essentiële kleding voor de beginnende hiker, misschien vind je dat interessant. De tip van polariteit om handschoenen en een muts als basisuitrusting aan te houden komt daar zeeeeeeker in terug! ;) Maar ook het belang van goede schoenen en sokken bijvoorbeeld.

Ik begrijp heel goed dat je geen vermogen aan een eerste tocht wilt uitgeven (dat is immers de ratio achter de start van mijn bedrijfje), toch wil ik je tippen om niet enkel voor goedkoop te gaan. Je kan beter één keer iets goeds kopen, dan goedkoop en snel vervangen. Dit geldt vooral voor de hardshell en wandelschoenen. :)
 
Ik heb de WHW 2 en half keer gelopen In verschillende weersomstandigheden. Van bloedheet tot gure storm met hagel en natte sneeuwbuien. Zeker in het tweede deel, zeg maar van Tynndrum tot Ft. William loop je vaak over totaal onbeschutte paden waar weer en wind veel vat op je hebben. Droog en warm blijven is daar echt belangrijk dus. De route is geen probleem, die is logisch en goed aangegeven. Aan het Footstep kaartje heb je voldoende, en kost je ca 9 pond. Een goede jas zou ik prefereren boven een poncho ivm de soms stormachtige wind, april is best vroeg in het jaar. Regenbroek is dan ook noodzaak. En bekijk het zo; eventueel aangeschafte regenkleding heb je in Nederland ook nog lang plezier van. En voor het zelfde geld loop je straks met al je nieuwe regenkleding in de rugzak in je trui in het zonnetje te wandelen. Het is en blijft Schotland natuurlijk.
 
Hou rekening met temperatuur tot 0°C.

Hier vind je veel tips voor beginnende hikers, ook over de kleding.

Veel plezier!
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan