Klein- en Grosglockner


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Is er misschien ook iemand die nuttige tips/ervaring of links heeft naar het boeken van een beklimming van deze bergen met gids?

Aangezien ik in september 2 weken richting de dolomieten ga, ben ik waarschijnlijk van plan om in de eerste week deze bergen aan te doen voor 2 dagen. In die tijd zou ik graag de Grossglockner willen beklimmen.

Zijn er misschien mensen die de top van deze berg al eens hebben gedaan met of zonder gids en wat zijn dan jullie ervaringen?

Ook tips met betrekking tot het benodigde materiaal zijn van harte welkom.

Vriendelijke Groeten,

Bas.
 
Hoi Bas,

Ik heb geen ervaringen met berggidsen die deze tocht aanbieden. Echer jouw berichtje roept bij mij de nodige vraagtekens op....

Sorry, maar het heeft iets van ik wil even de hoogste berg van Oostenrijk in 2 dagen beklimmen. Forget it! Bespaar je het geld van een gids en investeer het in een CI cursus van de NKBV. Je leert daar een boel van en je zou dan ook niet moeten hoeven te vragen welk materiaal je mee moet nemen.
 
>Hoi Bas,
>
>Ik heb geen ervaringen met berggidsen die deze tocht
>aanbieden. Echer jouw berichtje roept bij mij de nodige
>vraagtekens op....
>
>Sorry, maar het heeft iets van ik wil even de hoogste berg van
>Oostenrijk in 2 dagen beklimmen. Forget it! Bespaar je het
>geld van een gids en investeer het in een CI cursus van de
>NKBV. Je leert daar een boel van en je zou dan ook niet moeten
>hoeven te vragen welk materiaal je mee moet nemen.


Het kan zijn dat dit bij jou de nodige vraagtekens oproept, gezien de opzet van mijn bericht.
Ik zit in totaal zeven dagen in de regio dus op exact 2 dagen hoef ik me gelukkig niet vast te prikken en ga van tevoren in dezelfde regio even "inlopen" alvorens deze berg te doen en daarna ga ik voor nog eens 7 dagen door naar de Dolomieten.

Alhoewel ik nog niet eerder een berg als de Grossglockner heb gedaan heb ik al wel een aantal bergen beklommen en heb ik een prima conditie.

Het feit dat ik met een gids ga is puur om het feit dat ik alleen ga en dit absoluut onverantwoord vind om te alleen te doen helemaal omdat ik bij de bergen die ik heb beklommen nog niet met grote gletsjers te maken heb gehad en de zaken/materialen die ik hierbij nodig heb vandaar mijn vraag.

Ik ben reeds een stuk wijzer wat betreft een tour met gids voor deze bergen en het benodigde materiaal (stijgijzers/helm/harnas/touw) zit bij de prijs in dus hier heb ik verder geen vragen over. Het ging me dan ook meer om het feit dat ik gewoon ook graag ervaringen van andere mensen zou willen horen die deze bergen al eens hebben gedaan en hoe het was en wat mensen zelf zoal mee nemen aan materiaal in hun rugzak voor zo'n tocht.

In ieder geval bedankt voor je tip over de cursus maar na bestudering van de website van het NKBV is dit voor mij onnodig aangezien ik de vermelde punten grotendeels reeds gedaan heb.

Groeten,

Bas.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan