Klein-Polen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 03-07-03 om 22:46]Ik wil eind augustus naar Klein-Polen toe, en dan met name de parken Tatranski en Bieszczady. Vroeg me af of hier luitjes zijn die weten wat voor drukte ik mag verwachten in de berghutten, wat een overnachting er ongeveer kost en hoe het zit met kamperen.
Vooral het park Tatrzanski lijkt me vrij druk, maar ook erg mooi en misschien valt de drukte mee wanneer je de kabelbanen achter je laat?

Andere nuttige opmerkingen zijn natuurlijk ook welkom :).

Remco de Bode.
 
Grasduinen

Leek me altijd nog eens leuk om naar de Bieszczady te gaan. Maar ben er nooit geweest. Deze maand staat er een artikel over de Bieszczady in Grasduinen.

groet Ron
 
Hey Remco,

Ik ben een aantal jaren geleden in de Hoge Tatra geweest. Dit kleinste hooggebergte ter wereld, naar men zegt, ligt op de grens van Polen (Zakopane) en Slowakije (Poprad). Erg fraai (!) om te wandelen, al waren er door de eerste sneeuwval (begin oktober) enkele passen alleen met stijgijzers en de nodige ervaring te doen. Er zijn enkele hutten. Niet erg duur, maar ook heel eenvoudig. Kamperen in het park is niet toegestaan en, gezien het wild, ook niet aan te raden. Ten zuiden van de Hoge Tatra ligt, jawel, de Lage Tatra maar dat ken ik verder niet.

Overigens hoop ik dat je het over hetzelfde gebied hebt......

Groet,
 
Ik ben maandagavond weer teruggekomen uit Polen.

De Tatra is inderdaad een klein hooggebergte. Ik ben er een week geweest en heb supermooi weer gehad. Dat had wel weer als nadeel dat het er druk was. Op de bekende toppen liepen soms hele colonnes Polen. Waaronder veel scoutinggroepen en nonnen. Weinig mensen van buiten Polen. Zelfs de top van de Rysy -die toch bijna 2500 meter is, en een aardige klim- stond helemaal vol touristen. Het uitzicht was wel erg mooi.
De lage Tatra was wat rustiger, maar ook hier liepen nog flink wat mensen over de wandelpaden. Niet alle berghutten hadden nog plaats.

Na de Tatra ben ik doorgereisd naar de Bieszczady. Dit ligt helemaal in het zuidoosten van Polen, en wordt deels omsloten door de Ukraine. De bergen hier zijn veel lager en anders dan in de Tatra en de toppen ervan zijn begroeid met grassen. Dit geeft een heel apart gezicht. Het is hier al een stuk rustiger.

Na de Biesczady ben ik nog een aantal dagen in (de omgeving van) Krakow geweest. Dit is een heel mooie, oude stad.

Groetjes, Remco.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan