klettersteig ervaring


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

ik ben van plan om in de zomer te gaan klettersteigen in zuid-frankrijk, in buurt van embrun. We gaan met z'n tweeën, waarvan één geen ervaring...weten jullie leuke en goede gebieden en zaken waar je het materiaal kunt huren?

graag jullie ervaringen en tips...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb nog 2 gloednieuwe Y-sets liggen, helemaal compleet nooit gebruikt. Voor 95 euro zijn ze van jou. (winkelprijs 95 euro/stuk)

Vaak is kopen voordeliger als huren, zeker als je van plan bent het meer te gaan doen.

suc-6-
e.bon@eindhoven.nl
 
In de zomervakantie zit PBO sportevents op camping les eygas in Chateauroux op 10 km van Embrun. Je kunt daar geen materiaal huren, maar wel mee met een andere groep om ervaring op te doen met klettersteigen. Kans is er dat ik je instructeur ben :)
 
Ha,

Vaak kun je ter plekke het nodige materiaal huren. Maar ik snap dat je daar niet op wil gokken. Ik zou de setjes van Edgar maar eens overwegen.

Verder inderdaad die websites even gebruiken en vooral niet te moeilijk willen gaan doen in het begin. Even wennen aan die rare touwenboel en dan de moeilijkere routes induiken.

Gr,
M

- Here goes nothing...
 
In de buurt van Embrun zou ik zo snel even geen klettersteigs weten, maar er zijn er 2 bij argentiere la bessee, ongeveer 3 kwartier rijden vanaf Embrun. Eentje in argentiere zelf, een hele moeilijke.

En de andere is in vallouise, daarvoor moet je in argentiere een klein stukje de weg naar aillefroide oprijden. verder zit er nog een richting Puy st. Vincent, maar die is moeilijk te vinden zonder klimtopo: die klettersteig is onderdeel van een sportklimgebiedje.

Gr,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan