klimmen en bouwvakkers


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ha,

Ik kwam op een andere site een linkje tegen hier naar toe, echt ongelofelijk wat die Engelsen nou weer bedacht hebben. Veiligheid, oke, maar je kunt overdrijven...

http://www.telegraph.co.uk/news/mai...k17.xml&secureRefresh=true&_requestid=17781#1

En dan schijnt dit er ook iets mee te maken te hebben, de richtlijn voor werken in bouw (dé EU richtlijn, vertaald naar het Nederlands :)):

http://europa.eu.int/eur-lex/pri/nl/oj/dat/2001/l_195/l_19520010719nl00460049.pdf

Ik denk dat ze doordraaien...

Grtz,
Maarten
-heeft maar 1 touw :)


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hmmm, ik hoop niet dat ze dit serieus willen doorvoeren.
Ten eerste bescherm je de "onwetenden" er niet mee, die doen de dingen toch volgens eigen ideéen en normen en zullen bij dubbel touw hooguit dubbel kans op fouten creëren.
Ten tweede zie ik het zekeren met touwen en metaalwaren als een eigen keuze.
Je kan daarin je eigen normen en waarden stellen, en gelukkig kiezen de meeste klimmers voor een opleiding/cursus of minimaal begeleiding van meer ervaren medeklimmers. (Je weet wel wat ik bedoel)
De een hangt zich vol met slinges, touw en carabiners, en wil
's avonds op de camping met een biertje de dag doornemen, de ander gaat in shorts met pofzak de wand op en gaat puur voor de adrenalinekick.
In mijn ogen gekkenwerk, maar wel een (vaak zeer) bewust gekozen optie waarbij is nagedacht over de pro's en contra's. Deze mensen hebben in mijn ogen het recht om deze keuze te mogen maken.

Justitieele inmenging in een hobby als deze is gelukkig moeilijk uit te voeren, maar zou wel een precedent kunnen scheppen voor alle andere "gevaarlijke" hobbie's. Zo zie ik mezelf ineens met oordoppen, veiligheidsbril en werkschoenen op zolder zitten modelbouwen.

Strengere normen voor op sensatie beluste commercieel georganiseerde evenementen waarbij managers een weekendje gaan abseilen/klimmen/bungeejumpen en weet ik veel wat nog meer is overigens wel iets waar ik mee zou kunnen leven omdat het vaak om totaal onervaren mensen gaat die zo van kantoor de bossen in worden gedumpt.

Just my two 0,02€
Rob
Die waarschijnlijk dit jaar nog een cursus Industrieel klimmen mag gaan volgen, betaald als overwerk, woehahahahaha!

In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ho, nou kom ik nog een klein puntje tegen in het hele verhaal:

"...should also apply to recreations such as rockclimbing, whenever a professional is involved, for example as a guide or instructor."

Dat betekent dus dat je bij een cursus leert om met een dubbeltouw te klimmen, of moet je er nou voor zorgen dat er van te voren langs de hele route al een touw hangt waar je gewoon je ti-blocje in hangt? Leuk, vooral als je wanden van een paar honderd meter klimt... Daarna ga je zelfstandig klimmen en mag je alles weer vergeten omdat je dan niet meer volgens die regeltjes hoeft te klimmen? Gewoon klimmen met enkeltouw kun je vanaf dat moment dus niet meer leren.

Mijn grootste twijfelpunt in het hele klimmen zijn nog altijd de boorhaken die er zitten, die heb ik niet zelf geplaatst en je weet nooit 100% zeker of ze vast goed zitten, in Spanje hing ik samen met Rob in een standplaats waarbij ik ineens opmerkte dat de moer van de haak waarin ik hing loszat... M'n touw bewaar ik thuis, leen ik niet uit en ben ik zuinig op, ik heb vertrouwen in dat touw, moet ik er dan echt 2 gaan gebruiken? (hmm, nou niet te emotioneel worden...;)) Wat ik gewoon wil zeggen is dat ik meer vertrouwen in m'n eigen zooi heb dan in die van anderen (vooral als je merkt dat er haken loszitten en soms zelfs verdwijnen...)

Als dit soort richtlijnen nog verder doorzetten, kan dat nog leuke situaties opleveren in klimcentra en dergelijke, en daar komt dan ook nog eens een ARBO verhaal bij kijken want ook dat wordt steeds strenger. We tekenen er nu al voor dat we op eigen risico klimmen...

Ik ga er mee ophouden, vind het wel weer mooi geweest voor vandaag, m'n bed wacht ;)

Gr,
Maarten
-in Nederland zijn er lekker toch geen bergen waar we behangen met touwen en ijzerwaren tegenop moeten, k'voel me net een kerstboom soms :D


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
De laatste zin in de publicatie van de europese gemeenschap kun je gebruiken om maar met 1 touw te gaan.
Het kan het klimmen gevaarlijker maken.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken).
 
Volgens mij gelden de regels alleen voor beroepsmatig gebruik.
Mijn keukentrapje hoeft op dit moment al aan minder eisen te
voldoen dan een ladder voor industrieël gebruik.

Maar omdat de NKBV een echte sportbond wil worden moeten we in
de toekomst wel allemaal een klimdiploma (net als zwemdiploma)
hebben. Dit is weer een andere europeesche richtlijn..

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan