Klymit insulated static V light

Ik kan deze mat voor 90euro overnemen. Ik heb ervaring met diverse Neoair matten (all season sv en xlite) maar in verhouding tot neoair R waardes en kwaliteit is deze dan vergelijkbaar ?
de mat weegt zo’n 550gr en heeft een R-waarde van 4.4. Ik kan er fantastische filmpjes op youtube van vinden maar geloof die tegenwoordig niet allemaal meer.

Iemand ervaring mee ?
 
Ik heb de niet-light versie van de insulated.
Heerlijk matje, niets te klagen over duurzaamheid, maarrrr......
Klymit heeft zń R-waardes nog niet ge-update naar ASTM. Dat maakt die 4.4 wat dodgy.
Ik weet namelijk ook niet waar ze voorheen hun testen lieten uitvoeren. Als dat bijv. EMPA is geweest, is er weinig aan de hand. Zal hoogstens wat tienden schelen. Als dat niet het geval is blijft het giswerk.
Wel kan ik zeggen dat ik zorgenloos en klachtenloos tot vriespunt heb geslapen. Met lagere temperaturen heb ik vwb dit matje geen ervaring.
 
Heb je voor 3 seizoenen zeker veel plezier aan. Ik zou hem voor winter met die dunne baffles tussen alle banen niet echt vertrouwen, alhoewel als je dan er weer een EVAmat onder legt zal het dan ook wel loslopen.
 
Heb hem gisteren toch maar overgenomen, 3de week van september bij Zell am See eens 8dgn uitproberen tussen de 2100-2500m hoogte, zal denk ik rond het vriespunt zijn dus misschien idd een extra EVA matje extra meenemen.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan