koffie maken


Hallo,

Ik las net het artikel van de homepage over manieren van koffie zetten. Vond vooral de handpresso interessant, alleen moet je met dat gewicht wel érg van koffie houden :)

Zelf miste ik nog wel de cafetière of french press. Geeft lekkere koffie, gewoon met gemalen koffie. Snow Peak heeft er één van titanium. Handig is dat je het water direct in het kannetje kan koken. Er is ook een lexan variant van GSI Outdoors met een neopreen isolatiehoes. Daarin blijft de koffie lekker lang warm. Heb er zelf al een aantal jaren plezier van. Zie ook:

http://www.snowpeak.com/back/coffee/index.html en
http://www.gsioutdoors.com/detail.aspx?c=5&sc2=10&p=73410&

Drink ze!
Helene
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi,

Zelf maak ik koffie op de ouderwetse manier (vergeleken met Senseo :)) Dit doe ik door kleine filterzakjes (voor 1 kopje) te vullen met koffie en te over gieten met water. Hierdoor heb ik altijd verse koffie, die altijd erg goed smaakt. Je moet er wel de tijd voor nemen maar is de moeite meer dan waard.

My 2 cents

Roel
 
Hoi helene,

Heb inderdaad niet alle manieren genoemd. Ook Jetboil heeft een coffee-press accessoire en ook voor Primus pannetjes is er eentje op de markt sinds kort.

De Handpresso is inderdaad niet licht van gewicht, maar de espresso die er uit komen zijn heerlijk. De prijs is echter wel aan de hoge kant. Veel goedkoper is dan de AeroPress (1/3 van de prijs van een Handpresso), maar die is ook weer redelijk bulky. Voordeel van die laatste vind ik zelf dat er een dubbele espresso uitkomt en je dus niet na een halve slok alweer aan het pompen moet :)

Raymond
 
Ikzelf gebruik thuis een espressopotje. Erg eenvoudig in gebruik en doordat ze van aluminium zijn wegen ze ook niet zoveel. In mijn backpack gaan toch maar de poederzakjes, om het gebruiksgemak.
 
Ik gebruik al jaren een soort filter van stof in een kunstof ring met handvat. Schep snelfiltermaling er in, kokend water er bovenop en de verse koffie loopt zo je mok in.
Weegt een paar gram, kostte 1 euro, maar dan wel in een Spaanse supermercado. 1 nadeel is wel dat je met een natte, niet zo fris uitziende "koffiesok" in je bagage rondloopt, dus wat plastic zakjes zijn geen overbodige luxe.

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Voor mij is het eigenlijk altijd een espressopotje wat er mee gaat. Ook thuis is en blijft dit mijn manier van koffiezetten.
Als het meer lichtgewicht moet, wordt het tegenwoordig de koffiesok (gevonden in Costa Rica).
Eerder wel eens voor oploskoffie gekozen, maar daar wordt deze jongen niet vrolijk van. Na een week oploskoffie vond ik in Finland een pak echte koffie in een Laavu (open hut). Koning te rijk en op zijn fins pankoffie gezet. Gewoon de koffie in een pan met water, aan de kook brengen, drap laten zakken en gieten in je mok. Heeeeeerlijk, maar het kan zijn dat de omstandigheden daar meer aan bijdroegen dan de werkelijke kwaliteit van de koffie.

Zelfs primitief voldoende mogelijkheden, maar bij mij gaat er in ieder geval nooit meer oploskoffie mee op reis. Die reis espresso dingen dat is mij dan allemaal weer iets te hip.

Joris
 
hoe maak ik mijn koffie?

maak ik in een 1l keteltje
kook het water
2 grote eetlepels koffie en een eetlepel suiker
ketel van het vuur zetten koffie etc erin en roeren.
dan even op het vuur totdat de koffie omhoog bruist.
van vuur halen 5 min wachten en dan is er koffie.

ik gebruik gewone koffie gewone DE maling
bij het schenken de ketel rustig bewegen

(als nood smaakt ook expresso koffie poeder)
probeer maar.

Bert
 
Ik hou het bij mijn titanium cafetiëre van Snow peak, heb dat ding nu al geruime tjd en 't werkt voortreffelijk. 't is niet goedkoop maar moet dat dan???

Belangrijker is - voor mij dan -dat ik geen natte met koffie doordrongen sok mee hoef te zeulen of klooien met papiertjes of dergelijke.

Voor mij is dat kopje heerlijke koffie nu eenmaal een dagelijks hoogtepunt ;)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan