Koken voor 2 personen op 1 brander


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Hoe koken jullie voor 2 personen op 1 brander en wat maken jullie dan bijvoorbeeld. Het gaat met name om het avondeten.

De lunch (soep en thee/koffie/choco) lukt wel maar ik vraag me af hoe jullie het avondeten klaar maken.

Groeten,

Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi das redelijk simpel, je kiest gerechten waarbij je op het laatst alles bij elkaar kunt gooien. goed voorbeeld is bv couscous, eerst water koken voor het wellen van de couscous, couscous toevoegen en in je slaapzak zetten (of ander "hooikist") en vervolgens de saus maken, alles bij elkaar doen, verdelen over twee pannentjes en je kun eten.

Ook pasta, rijst ed op deze manier. De "instant" maaltijden van de grote merken kun je zowiezo in een pan gooien.

Kookze

Bas
 
voor mij grofweg twee opties

1. de bekende instantmaaltijden uit de buitensportzaak (dat is eigenlijk geen koken maar water opwarmen en maaltijd erin mikken, of omgekeerd afhankelijk van de gebruiksaanwijzing ;-) ) Over welke maaltijden wel/niet smaakvol zijn moet je maar elders op dit prikbord even zoeken.

2. rijst/pasta met prutje
eerst rijst/pasta aan de kook brengen en daarna de pan in je slaapzak zetten om verder gaar te laten worden, ondertussen kan je dan op je brander de prut/saus in elkaar klussen. wat je in de saus doet hangt er beetje vanaf, vaak toch een instant sausje als basis, aangevuld met iets vers (als dat onderweg te krijgen is, of als je bereid bent dat mee te slepen), verder vaak noten/rozijnenmix ipv vers vlees (bv rijst met kerrieachtig iets) of droge worst (icm pastasausjes) (stegeman oid).
Als je het een beetje handig uitmikt is alles tegelijk klaar.
 
Hallo Dennis,

Wat ik meestal doe: kant en klare, droge maaltijden uit de supermarkt. bijvoorbeeld van Knorr. Dit kun je opleuken door er salami door te doen of voor de vega's onder ons, nootjes.

Wat ook vult zijn die zakjes noodles. Alleen kokend water erbij en klaar is Danielle. En ook dit kun je opleuken met salami, nootjes enz...

Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik nog nooit langer ben weggeweest dan een week. Als je langer gaat denk ik dat je je wel zorgen moet gaan maken over voedingsstoffen ed.

Wat ik nu doe is een potje vitamine pillen meenemen en een appeltje lenen bij de boer.

succes

danielle
 
Hoi Dennis,

Meestal eet ik gewoon pasta dat ik in één pan kan klaarmaken, en dan wat fruit na. Ben nooit langer weggeweest dan 7 weken, maar was na 7 weken nog niet ondervoed of zo.
Maar met een goede slaapzak kan je alles maken wat je wilt. Groente, vlees en aardappels? Eerst aardappels koken, maar niet tot ze gaar zijn. Dan pan met aardappels in de slaapzak (vergeet geen deksel op de pan te doen, anders heb je een natte condensplek in je slaapzak), vervolgens de groente koken en in de slaapzak en uiteindelijk het vlees. Kan best, hoewel ik zelf tegenwoordig te lui ben om zoveel te koken op één brandertje.

Groetz,
Dennis
 
Hoi Dennis,
Vaak neem ik dan een redelijk lichte ( 100 gram) thermosbeker mee met 400/500ml inhoud. Daar kan de rijst of couscous in nagaren en warmblijven. Ik heb namelijk wel eens mijn slaapzak natgekregen toen ik hem als hooikist gebruikte. Verder ook wel erg makkelijk voor soep etc. Ik laat altijd 1 pan thuis, als we met zijn 2en zijn neem ik nog wel het keteltje van de trangia mee.
Verder stapel ik wel. Dat kan omdat ik met een trangia kook (stabiel) en daar heb ik ook nog een extra deksel bij
Groeten
Jannie
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan