Komend weekend Langlaufen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hoi,

Ik wil dit weekend proberen ergens in NL (of belgie) te gaan langlaufen. Zijn er mensen die ook mee willen?

Weet nog niet waar, hangt af van verhuur enzo.

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Henk,

Leuk idee, vorige week lag op de Holterberg veel sneeuw...(nu?) Ik weet alleen niet of in Holten, Nijverdal of Hellendoorn een verhuur zit. Kan morgen wel even zoeken op internet, of weet iemand anders het?

Wij zijn namelijk het weekend in Holten, maar moeten zaterdagochtend nog wat hout halen, dus vanaf de middag beschikbaar of de zondag.

Andere plekken ken ik zo niet, maar zijn er vast wel.

gr. Marike
 
Er zijn volgensmij ook loipes open op de Holterberg, dus vat wel ergens te huur. Ik dacht ooit eens ergens gelezen te hebben dat ze in Lemele te huur zijn, maar dat is dan een bergje verder.
 
Ik verwijs alleen naar www.veluwezoom.nl
De rest mag je zelf doen! Het gebied is schitterend en ligt momenteel dik onder de sneeuw. Ook ligt het niet zover rijden van de Randstad waar immers alle beschaafde Nederlanders wonen.

Groeten,
Boelo
 
Ik ben trouwens ook in de buurt van de holterberg dus wilde eventueel ook nog de sneeuw in, dus misschien dat ik wel mee ga.
 
Holterberg lijkt me helemaal ok. Er zijn twee opties:
http://www.wilgenweard.nl/familie-en-vrienden/activiteiten/activiteit/langlaufen
http://www.overijsselvakantieparken.nl/pagina.asp?PaginaID=126&SubPaginaID=73&WebsiteID=5 (0548-361524)

Wat mij betreft gaan we dan lekker op de Holterberg. Net gebeld en als er sneeuw bij valt, kan er gelanglauft worden. Als het goed is trekken ze nieuwe loipes.

Aangezien zaterdag baggerweer voorspeld is, lijkt mij handig om zondag af te spreken? Uur of 11?

grtz
Henk
 
Hallo,

Leuk! Wij zijn er graag bij.
Eventueel idee om bij ons om 11 uur te verzamelen, koffie drinken en dan gaan langlopen?

gr. Marike (en Remko)
 
Ik zag net een berichtje op teletekst voorbij flitsen dat ze bij Staphorst en Kuinre (geen idee waar dat ligt) loipes hebben getrokken. Het rondje zou 10 kilometer lang zijn. Plus de oproep voor de wandelaars om daar weg te blijven om de loipes niet kapot te maken.
 
Er zijn inderdaad wel meer plekken waar je kan langlaufen. In brabant voor kerst kon het in Oisterwijk, en er zullen er wel meer zijn.

Maar wij gaan lekker zondag dan, leuk! Marike, stuur maar een email met het adres. Gaat Laurens ook mee?

grtz
Henk
 
Laurens is nog even in dubio, qua uitrusting heb ik alles bij mij hier bij mijn ouders behalve een outdoorbroek of regenbroek. En ik wilde eigenlijk een beetje op tijd weer naar het westen zondag door de sneeuw aangezien de treinen dan slecht rijden. Ik wacht het weer even af en laat het morgen weten, opzich natuurlijk super mooi de holterberg in de sneeuw.
 
Je kan met me mee terug rijden. Dan zet ik je op m'n normale route af op station Schiedam.

En een broek lenen kan ook wel, al schelen we een paar maten :)

grtz
henk
 
Met een regenbroek ben ik al tevreden, die gaat dan gewoon over de spijkerbroek:) En afgezet worden op station Schiedam is al bijna in Delft. Voor langlaufs huren is Camping de Holterberg trouwens het dichtse bij, die andere is achter Nijverdal. Langlaufen jullie trouwens hard, laatste keer in Noorwegen was vlak geen probleem maar hellingtjes af.....:+

Maar ik moet nog even kijken of ik morgen nog verplichtingen heb hier in het oosten en anders ben ik om 11uur bij Remco en Marike.
 
Prima, ik neem in ieder geval een extra regenbroek mee voor je.

Maarre, komen we afdalingen tegen? NL is toch vlak? :)


grtz
Henk
 
Ik ga passen, is nog kans dat ik morgen nog wat mensen op bezoek krijg die vanavond niet konden komen door het weer. Het heeft hier namelijk goed gesneeuwd en gewaaid.
 
Gisteren een mooie tocht gemaakt op de Holterberg. Vanuit camping de Holterberg zijn er twee routes uitgezet, van 3 en 6km, en een oefenrondje op de camping (paar honderd meter). Uiteraard hebben we de 6km gedaan, met nog een extra rondje naar een mooi uitzichtspunt. Totaal zo'n 8km langgelopen in nauwelijks zichtbare loipes.

Ze verhuren ski's met oude bindingen, en vanwege het beperkte aantal moet je als het druk is een tijdje (15/20min.) wachten op ski's, schoenen en stokken.

Was gezellig met Marike en Remko, en jammer dat Laurens er niet bij was. Ben benieuwd naar de foto's...

grtz
Henk
 
Hallo,

Was inderdaad een mooie tocht. Ook erg leuk en bijzonder dat je kunt langlaufen in Nederland anno 2010. Ik heb een paar foto's in mijn fotoalbum geplaatst (en een paar dubbel, want ik kreeg ze niet versleept naar een map die ik had aangemaakt, en daarna kreeg ik de dubbele niet verwijderd... zal nog wel een cursus gebruik foto album nodig hebben ;-) )

Was gezellig en wie weet deze winter nog eens voor herhaling vatbaar op de Holterberg of ergens anders.

gr Marike (en Remko)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan