Kompas keuze.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Eerste keer op het Prikbord. (spannend)

Zou iemand mij advies willen geven?
Ik wil me graag wat meer gaan verdiepen in hoe een kompas werkt en wat hij allemaal kan. Ik wil hem gaan gebruiken met een kaart en zelf routes uit te zetten .Leuk als je met vakantie bent of gewoon hier in nederland.
Ik zat zelf te denken aan een spiegel/plaat kompas.
De Recta DS 56 global.
Als het goed is ,koop je er maar 1 in je leven.En je weet nooit waar je ooit nog komt.
Maar nu las ik op een site "De Recta DS 56 G heeft als nadeel dat de plaatsbepaler voor 1:25.000 aan één kant te kort is (hij gaat tot 800m in plaats van tot 1 km). " Heeft iemand hier ervaring mee of eventueel tips?
Alvast bedankt.

Monica
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb zo'n kompas. Erg mooi, maar ik neem in de praktijk een kleiner en lichter Silva kompas mee naar de Alpen. Inclinatiecorrectie is daar verder niet nodig.
Het kompas is 8 cm lang, dus op een kaart met schaal 1:25000 kun je tot 2 km meten. Dat is dan in een kaarsrechte lijn, iets wat je in de bergen niet veel tegenkomt. Een beetje schatten is sneller en net zo (on)nauwkeurig.


R.
 
Ik heb het over de Recta DS 56 G.
Maar wat is dan het verschil met de Recta CS 50 G?
Is het een ouder model?

Gr Monica
 
Als ik zo snel even op de site van Recta kijk dan bestaat er geen DS 50 Global. Het verschil tussen de DS 56 en DS 50 is dus dat je de eerste over de hele wereld kunt gebruiken en de laatste alleen op het noordelijk halfrond.

Verder moet je je afvragen of je wel een global model nodig hebt. Hoe vaak zit je op het zuidelijk halfrond? Ik denk dat je prima uit de voeten kunt met het DS 50 model, daar lekker mee leert hoe met een kompas om te gaan en je een paar tientjes te besparen tov het global model. Mocht je ooit een reis gaan maken naar het zuidelijk halfrond en daar ook nog een kompas nodig hebben dan kun je aldaar ook gewoon een kompas kopen dat geschikt is voor het zuidelijk halfrond.

Eins
 
Als je Bijv naar www.robijns.nl gaat staat hij daar gewoon tussen .
Als je echt op zoek gaat zul je zien dat je vaker de DS50G tegen komt dan de DS56G.
Maar echt de verschillen kan ik niet vinden.

Monica
 
>Maar echt de verschillen kan ik niet vinden.

Ik denk dat er ook geen verschil is en dat het gewoon een nieuwe en oude naam voor hetzelfde kompas is.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan