Kompassen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rene

Guest
Wie heeft er ervaringen met een kompas van Suunto? Waarom is iedereen zo vol van Silva en Recta? Suunto is toch ook een gerenommeerd merk of schort er iets aan met het gebruik?
 
Recta en Silva zijn gewoonweg beter bekend bij de gemiddelde buitensporter. Het zijn goeie, praktische kompassen voor een schappelijke prijs... echter: Suunto is een heel goed merk, ik heb zelf een heel klein kompasje van Suunto (dat je op je horlogebandje kan klikken). Meer als grapje een keer gekregen van iemand. Maar dit is bijna een volwaardig (vloeistof gedempt) kompas.

Errug goed spul dus...
 
Suunto is ongeveer Recta

Hoi,

Als je de kompassen van Suunto bekijkt, zul je zien dat ze wel erg veel lijken op die van Recta. Dit om de simpele reden dat beide partijen erg veel samen werken. Zo wordt het Globalnaald-systeem van RECTA ook toegepast in enkele modellen van Suunto. Zelfde geldt overigens voor Brunton en Silva (zijn van dezelfde moedermaatschappij).
 
RE: Suunto is ongeveer Recta

Het was me inderdaad opgevallen dat Recta en Suunto erg veel op elkaar lijken (althans sommige modellen). Ik dacht al, wie aapt wie na, maar daarvan is dus geen sprake...weer wat wijzer geworden.

Groetjes
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan