Kopen in Amerika


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit er aan te denken om een Arc Teryx jas te kopen bij een internetwinkel in Amerika, natuurlijk vanwege de lage dollarkoers.

Wie heeft hier ervaring mee, bij welke winkel en wat zijn de extra kosten?
Kun je problemen verwachten bij de douane?

Groeten Mark Kleinloog
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat je van de douane kunt verwachten is dat ze hun werk doen en jou een rekening sturen voor BTW en vertolling. Als je pech hebt, doen ze hier weken over. Bij mijn weten is het verder geen probleem en niet illegaal om kleding in de VS te kopen.

Kijk op http://www.doane.nl/ voor de tarieven.

Linda
 
Hoi Mark,
Ik heb het vorig jaar geprobeerd, een Arc'teryx jas kopen in Amerika.
Maar het helaas niet gelukt. Verschillende bedrijven versturen al niet naar europa vanwege de romslomp en het merk arc'teryx schijnen ze daarnaast uberhaupt niet te mogen exporteren?? Ik heb weken gewacht op mijn pakje om er vervolgens achter te komen dat het allemaal niet mogelijk was. Niet dat ze je daarover berichten ofzo... Mijn bestelling werd gewoon gecancelled zonder dat ik daarvan op de hoogte was gesteld. Uiteindelijk mijn mooie jack toch maar gewoon in Hollanda gekocht. Ik ben er overigens erg met mijn Beta AR jacket womens !!
Groetjes,
Martine
 
Als je iemand in Amerika kent, kun je het pakket ook bij diegene laten bezorgen (is vaak gratis binnen Amerika vanaf een bepaald bedrag). Die persoon kan het dan in een nieuwe verpakking naar jou opsturen, pakbon en andere papieren separaat over de post. De douane heeft minder aandacht voor pakjes van particulieren.

Kan invoerrechten schelen.

Helene
 
Hallo,

Wat Helen beschrijft kan wel, maar vergis je niet in de kosten.
Het sturen van een pakket met normale post/tnt-achtig iets kost enorm veel. En doe je het met normale post, dan laten ze het ongeveer zelf roeien over het grote water. zo waren we 130 euro kwijt voor een pakket uit Canada. Zelf heb ik een pakketje bladen van net geen 5 kilo verstuurd naar Canada en mijn nichtje heeft het bijna 7 weken later nog niet binnen, net zomin als ik mijn pakketje heb dat zij voor mij doorgestuurd heeft.
Versturen vanuit Amerika naar Canada kost ook extra trouwens.
Ik schat zo in dat de site die Boelo noemt het wel regelt tegen een prijs, dus dat zul je erbij moeten gaan tellen. En ze zullen je verzending mogelijk ophouden omdat je adresgegevens van je credit card niet kloppen met het shipment adres. Op zich netjes, maar ook weer vertragend, maar wellicht heb je geen haast als je iets bestelt uit amerika.
Misschien eens uit proberen met iets goedkoops en zien hoe het gaat

En inderdaad Arc tyrex wordt vaak niet geshipt naar europa, waarom niet is mij onduidelijk.

Ali
 
Veel merken willen geen "valse" concurrentie omdat de inkoopprijs in bijv. USA anders is dan in Europa (om verschillende redenen). Als Amerikanen items naar Europa gaan verschepen komt er herrie in de tent bij de Europese importeur/distributeur omdat voor hen de inkoopprijs ook vaak hoger is. Verzending wordt dan ontmoedigt. Hetzelfde heb je met automerken die (exBTW en BPM) héél goedkoop auto's zouden kunnen leveren vanuit NL naar het buitenland maar het van de fabrikant of importeur niet mogen.
Dat een particulier pakketje makkelijker door de douane zou kunnen is niet waar, men kent de internethandel nu wel zo'n beetje bij de douane.... Zeker pakketjes vanuit en naar de VS.
 
Op Amerikaanse websites zie je vaak dat een bepaald merk niet zomaar naar buiten de V.S. mag worden verscheept. Daarbij wordt Europa nooit apart genoemd. Het zal dus waarschijnlijk te maken hebben met bepaalde Defensie/Export afspraken. Een merk als Arcteryx b.v. levert en ontwikkelt ook voor Special Forces.
Groeten,
Boelo
 
>Dat een particulier pakketje makkelijker door de douane zou
>kunnen is niet waar, men kent de internethandel nu wel zo'n
>beetje bij de douane.... Zeker pakketjes vanuit en naar de
>VS.


In mijn omgeving is het wel en paar keer op deze manier gedaan. Prijs en verzendtijd zijn nooit tegengevallen (laatst binnen twee weken) en invoerrechten werden niet geheven. Maar dat is kennelijk mazzel hebben als ik andere reacties lees.

Maar hoe bedoel je: zeker van en naar de VS? Nemen die pakjes dan zo'n speciale plaats in?

Helene
 
Pakketjesverkeer tussen de VS en Europa is een dagdagelijkse zaak geworden dus weet de douane ook wel waar de klepel hangt. In 98 van de 100 gevallen dat iemand momenteel een vraag stelt over het aankopen van zaken in het buitenland gaat het over een aankoop uit de VS. De dollarskoers van de laatste jaren is daar uiteraard niet vreemd aan.

Zelf heb ondertussen toch al redelijk wat laten overkomen uit de VS, altijd gewoon via de post of welke verschepingsmethode dan ook beschikbaar was. De ene keer heb ik wel betaald, de andere keer niet. Geluk zal dus altijd een factor zijn. Mijn laatste bestellingen zijn altijd zonder extra kosten of heffingen thuis afgeleverd (da's een prettige constatering).

Naar kostprijs ga ik er van uit dat ik gemiddeld ongeveer 40% betaal aan invoerkosten bovenop de kost van het artikel + de verzendingskost. Meestal klopt dat wel. Als ik die kosten niet moet betalen is dat mooi meegenomen. Als ik ze wel moet betalen sta ik niet voor onaangename verrassingen.

Sommige merken willen inderdaad niet dat hun spullen ook verscheept worden naar andere continenten om inderdaad hun distributeur ter plaatse niet tegen te werken. Als ze zich willen positioneren in een bepaalde markt, moeten ze er echt wel voor zorgen dat ze lokaal over een stabiel netwerk beschikken. Als dat er dan de brui aangeeft omwille van die concurrerende overzese verzendingen, dan werkt dat ook negatief voor de fabrikant die een afzetmarkt ziet wegvallen. Het toestaan van overzese verzendingen weegt niet op tegen de lokale opportuniteiten.

Of defensie-redenen daar iets mee te maken hebben, betwijfel ik. Sommige fabrikanten (Arc'teryx, Patagonia, OR, ....) hebben inderdaad een specifieke lijn voor defensie en veiligheidsdiensten (LEAF= law enforcement and armed forces), maar de toegang tot die lijnen wordt vooral bepaald door je beroepsmatige achtergrond, niet je geografische locatie.
 
Speciaal voor Woubeir: er zijn in de USA exportbeperkingen en dus eventueel speciale vergunningen nodig voor zogenaamde "dual-use items", dat zijn goederen die zowel voor militair als civiel gebruik kunnen dienen. Het zal duidelijk zijn dat grote backpacks en ook speciale kleding soms hieronder kunnen vallen. Dat heeft in eerste instantie dus niets met de individuele achtergrond van de gebruiker te maken. Soms kan dit erg ver gaan, dan wordt een product van militaire afkomst ook in een civiele versie gedurende lange tijd nog niet voor export vrijgegeven.
Groeten,
Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan