kopen messen buitenland


Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mensen

Dit is de eerste keer dat ik dit forum gebruik, eens kijken of het succes heeft.

Ik heb een tweetal vragen voor de ervaren gebruikers. Ik heb het plan opgevat om een Fallkniven F1 te kopen of een Scandinavische Puuko. Ik weet dat er veel verschil tussen beide messen zit, maar ze hebben zo allebei hun voordelen.

Echter nu probeer ik de F1 via de ' knifecenter of the internet' te kopen. Waarschijnlijk ben ik de enige Nederlander die nog geen Mastercard heeft en daarom blijkt het voor mij onmogelijk te zijn om deze koop te maken.
Weet iemand hoe ik evenuteel toch via de knifecenter, of een andere vergelijkbare (prijs) verkoper, dit mes kan kopen?

Daarnaast ben ik dus geinteresseerd in de Puuko. Wie weet een goed adres om dit mes te kopen? Ik zag dat er inmiddels ook een leverancier in nederland zit, maar deze is nog een beetje duur volgens mij.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Houdt er wel rekening mee dat als je iets via internet in Amerika koopt er nog allemaal extra kosten bijkomen. Ik dacht ook een keer eens goedkoop bij knifecenter.com te shoppen, maar er komt nog btw (18%) en inklaringskosten (10 E) bij. Daarbij zijn de verzendkosten van knifecenter 30 dollar. Nu is de dollar wel goedkoper dan de euro, maar uiteindelijk zul je geen of zeer beperkt voordeel hebben.
Verdere mogelijkheden: 2e hands, op koopjes jagen (ik heb ooit de S1 met 40 euro korting op internet gekocht), sparen (extra plezier van je aankoop!).

gr. Daan
 
Hier vind je ook de f1, kan ook gewoon via
- Acceptgiro (alleen binnen Nederland)
- Rembours (alleen landen waar de Euro gebruikt wordt)
- Credit Card (Met SSL beveiligde transactie)
- PayPal (credit card betaling met tussenkomst van 3e partij (zie www.paypal.com)

betalen dus das wel ok.

Zal nog eens verder zoeken wat ik zo nog meer kan vinden.

(hmm kan geen html tags gebruiken merk ik...
 
Ha Raymond, even ot. wat ik probeerde was ongeveer als volgt.

"[-> URL=http://www.knivesandtools.com/nl/pt/cceg.htm <- ]hier[->/URL <-]"

waarbij dus de text HIER wordt getoond ipv de link. en de URL tags (minus de <-> tekens) worden dan op de achtergrond gehouden. (vreemd de "vierkante haakjes" worden ineens < symboolen....)

das geloof ik wel errug standaard html dus hoopte dat het werkte.

Maar weer even terug naar het bericht ansich, die Puuko messen, heb je daar wat meer info over, kan ze zo niet vinden bij een aantal zaken,was nog aant zoeken.

./ps, sorrie voor het gepruts binnen deze post. ken dit pakket nog niet zo zal zo eens gaan lezen op de eigen site van dcs...

Bas
 
Hee Paulus,

Ik bestel alles uit de US via een tussenpersoon, hij is in het bezit van nagenoeg alle creditcards en dingen als PayPall.

Hij vraagt 10% over alle door hem gemaakte kosten, het totaalbedrag maak je over naar een Nederlandse rekening.

Mijn laatste mes werd in een envelop naar NL gestuurt en koste me;
(Mes 148,9 + verzendkosten 4,80)* 10% * koers 0.865 = E145,40

Het komt wel eens voor dat je pakketje er uit gepikt wordt door de douane en dan moet je dus belasting betalen, met een envelop is de kans echter een stuk kleiner.

Voor meer info;
eltsjeapo@bellsouth.net

Doe hem maar de groeten van me:7

Gr,
Jan Anne
 
Nou, geen voordeel...als je het slim doet koop je spullen voor de bijna de helft van de winkel prijs in nederland.
In Nederland gaat bijna alles voor advies verkoop prijs met een EUR/USD verhouding van 1:1. In Amerika koop je veel voor 10-15% boven inkoop (inkoop is 50% van MSRP). Met de huidige dollar koers en slim verzenden (USPS Global Priority flat-rate envelope van $5 of $9) wordt het wel een groot verschil.

Spyderco C11BK Delica EUR 76 (knivesandtools)
via de US, $41+$5 / 1.15 = EUR 40

Spyderco C07 Police (SS) EUR 161
via de US, $87+$9 = EUR 83

En dan nog maar niet te spreken over de kosten die je kan besparen bij een Chris Reeve Sebenza of zo. Voor dat prijs verschil vlieg je bijna op- en neer naar New York.

Bij het gebruik van enveloppen is de kans op BTW en invoerrechten overigens heeeeeeel klein. Vooral als de verzender er op zet dat er 'tools' in zitten t.w.v. $50.

Ja ja, beetje illegaal, maar ik betaal al genoeg belasing. En zolang de nederlandse (internet) winkels hun absurde prijzen hanteren voel ik me niet bezwaard om het op deze manier te doen.
 
Als je een goed mes wil kopen met een even goede prijs moet je af en toe is een kijkje nemen op www.weapons.be.
Heb even voor je een kijkje genomen en heb er alvast 1 gevonden die zelfs in Nederland verkocht wordt. Er staan er nog meerdere op als ik me niet vergis. Als je hem daar wil kopen, zeg dan even dat je door Scorio'ken bent gestuurd: als je wil ;-).
Hier vind je hem: http://forum.weapons.be/showthread.php?s=&threadid=5626

Grtz. Nick - Daphny
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan