Kort nieuws Spaanse Pyreneeën


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
GR11:
Vorige week zijn "renovatiewerkzaamheden" afgerond op diverse trajecten van de Spaanse GR11. Het overgrote deel van die werkzaamheden (mogelijk gemaakt door een bijdrage van 125.000 uit fondsen van de Gobierno de Aragón) vond plaats op de etappes gelegen tussen Parzán (nabij Bielsa) en Refugio Góriz (PN Ordesa y Monte Perdido), dus in het westelijke deel van Aragón. De aard van het werk betrof voornamelijk aanbrengen van nieuwe bewegwijzering, plaatsen van infoborden, zekeren van onveilige trajecten met kabels en het opnieuw aanbrengen van rode en witte verfmarkeringen. Er hebben ook werkzaamheden plaats gevonden rond de trajectvariant GR11.4 en GR11.5. In het oostelijk deel van de regio, tegen de grens met Catalonië, waren er wegwijzers nodig om de dit jaar geopende Refugio Cap de Llauset in de route op te nemen en te bewegwijzeren. Vanuit de Vallei van Anglós is nu ook een aansluiting met de naar het zuiden lopende GR18 gerealiseerd.

Refugio Respomuso:
Van 13 december tot in ieder geval 15 maart 2017 (indien de weersomstandigheden dat noodzakelijk maken langer!) is Refugio Respomuso volledig gesloten. Twee jaar geleden werd de berghut getroffen door een lawine en de berghut liep daarbij ernstige structurele schade op. Sindsdien acht men de wintersituatie niet voldoende veilig om de hut de gehele winter open te houden. Bekijk hier de beschikbaarheid van de hut: http://www.alberguesyrefugiosdearagon.com/reservamul.php?id=9

Fijne dagen allemaal en de groeten vanuit Visalibons, Spaanse Pyreneeën.
Gerrit en Corrina.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan