"korte" Regebbroek


Status
Niet open voor verdere reacties.
Tijdens een van onze laatste wandeltochten in Schotland liepen we ook met camachen en (door ritsen deelbare )regenbroek. Dat samen is erg warm aan je onderbenen. Al lopend bedachten we dat dat stuk broek aan je onderbeen er eigenlijk wel af kan als je camachen draagt. Scheelt ook in gewicht.

Is er eigenlijk zoiets op de markt? Of een regen-afritsbroek met de rits / klittenband bij je kuiten......??

Peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE:

>Tijdens een van onze laatste wandeltochten in Schotland
>liepen we ook met camachen en (door ritsen deelbare
>)regenbroek. Dat samen is erg warm aan je onderbenen.

Ik heb van Fjallraven regenpijpen gekocht. Ze vallen voor mij (en ik ben maar 1,67) ruim over de gamaschen, maar er zit klittenband op onderaan. Bovenaan enkel een lusje met daaraan langere touwtjes om ze aan de broekband of riem te bevestigen. Het is gewoon polyamide geloof ik, twee driekwart pijpen, meer niet. Ik doe echter niet de wildste hikes en ben ponchodrager, dus mag de kont onberegenbroekt blijven.

Ik weet nog niet of t nou echt wat is, want nog niet gebruikt, maar wel aangeschaft als goedkoop alternatief voor een superregenbroek, aangezien ik afgelopen zomer in Wales ben verregend.

Of anders een goedkoop regenbroekje kopen en afknippen?
 
RE:

>Of anders een goedkoop regenbroekje kopen en afknippen?

Dat heeft mijn vrouw inmiddels gedaan en dat beviel haar goed. Er is zelfs nog zo iets als ventilatie mogelijk tussen bovenkant van camache en onderkant van regenbroek ( je;-) )

Ben geen ponchodrager dus moet de kont wel beregenbroekt zijn.
We testen verder.........;-)
 
RE:

Er zijn wel Rain-legs te koop, vooral bij fietsenzaken, maar bij bever ook. Die draag je opgerold als riem om je middel, gaat het regenen dan rol je de pijpen, die de voorkant van je bovenbenen tot net onder de knie bedekken, naar benenden. Die kun je vastzetten met klipsluitingen. Let wel op dat je niet de doorzichtige sluitingen hebt, want dat is van veel mindere kwaliteit als de gewone zwarte!
Mijn man gebruikt ze op de fiets en is er wel over te spreken....
Maar misschien ben je op zoek naar iets anders?

Groetjes,
Els
 
RE:

Ik zou gewoon een regenbroek kopen, afknippen en netjes omzoomen. Dit lijkt mij erg functioneel als je dan toch gamaschen draagt, bijkomend voordeel van dit systeem is dat je regenbroek ineens een heel stuk meer ventileerd.

Eins
 
RE:

Je zou ook gewoon je gamachen thuis kunnen laten als je toch een regenbroek draagt. Een packliteregenbroek weegt minder dan gamachen.

Ik heb ook een tijd met een poncho gelopen, als je gamachen draagt, heb je geen regenbroek nodig...

grtz
henk
 
RE:

Richard,

Die link werkt niet bij mij. Ik kom op ee pagina terecht waar Vaude me eerst vraagt uit welk land in kom, klikken op het land levert de hoofdpagina. Kun je anders linken of model naam geven?

Eins
 
RE:

Eins,

Dat zou de link moeten zijn van de pagina waar het betreffende broekie op staat. Ik zie dat je inderdaad niet direct gelinkt wordt. De Vaude site is overigens een ramp om door te navigeren.

Welllicht dat je op de Nederlandsche pagina (die met al die duitse tekst) de zoekfunctie kunt gebruiken en daar 'rainpant' in opgeven:p

groet,
Richard
 
RE:

>Ik heb ook een tijd met een poncho gelopen, als je gamachen
>draagt, heb je geen regenbroek nodig...

Hier ben ik t niet mee eens. Als het langdurig hoost, loop ik met poncho en gamaschen over of onder de broekspijpen toch te soppen. Uiteindelijk loopt het vanaf de natte broekslijpen vd bovenbenen tot onder de knie toch zo langs mijn benen de gamaschen in. En ik heb ze in Wales afgelopen zomer toch echt zo strak aangetrokken op de kuiten, dat het zeer begon te doen. :)

Vandaag trouwens mijn regenpijpjes uitgeprobeerd en versteld gestaan van het schoorsteeneffect. Ik had de broekspijpen opgerold en de regenpijpen tot net over de schoen, maar heb niet gezweet erin. Het was wel gelijk een beetje warmer toen ik ze aandeed.
 
RE:

>Dan is je poncho te kort ;)

Nee, jamaar, nou, hmmz...

Maar idd, die conclusie is eigenlijk terecht. ;-) Loop ik met daypack of zonder iets, dan istie idd lang genoeg om enkel met gamaschen droog te kunnen lopen; ik ging echter uit van de grote rugzak, en dan trekt ie de poncho tot net boven/op de knieën.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan