Korting.


Status
Niet open voor verdere reacties.
Nu was ik afgelopen zaterdag toevallig eens in Zwolle en natuurlijk een buitensportzaak bezocht.
Wilde ik 2 HMS-karabinners kopen voor totaal Fl. 70,00.
Vroeg ik of ze korting gaven aan alpen verenigings leden.
'Ja, daar doen we aan' werd me verteld.
Maar wat bleek, ik kreeg geen korting omdat ik toevallig lid ben van de Duitse Alpenvereniging.
Ooit lid geworden, toen ik in Munchen woonde en altijd gebleven.

Als lid van de Nederlandse NKBV krijg je hier wel korting.
Leden van de NKBV krijgen ook korting in Duitsland, Oostenrijk, Italie en Frankrijk, omdat ze lid zijn van een alpenvereniging.
Maar leden van buitenlandse alpenverenigingen krijgen geen korting hier in Nederland.

Ik vind dit niet kloppen.
Hebben meer mensen zulke ervaringen opgedaan?
Geef je mning.
Groetjes.

Peter.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Peter..

Nee.. Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik weet alleen dat kaderleden van de NKBV korting krijgen bij de Bever en de Zwerfkei. Dat dat voor gewone leden ook geldt is voor mij nieuw, maar ik ga eens informeren bij Bever H'sum.
Bij welke zaak in Zwolle was je?

Grt
:7
martin
 
Ik was bij Slee-buitensport.
Klein filiaaltje van het grote.
Je weet zeker wel dat ze ook in Utrecht en Rotterdam zitten.
Groetjes.

Peter.
 
En in Hilversum.
Toen ik daar vanmiddag informeerde werd me verteld dat de korting alleen geldt voor NKBV-kaderleden. Dus niet voor ons arme stervelingen.. Helaas.

:7
martin
 
Slechte zaak.
Alle NKBV leden krijgen overal in Duitsland korting.
Berghutten, passages.
Buitenlandse leden krijgen hier geen korting.
Ik vind dat niet kunnen.

Peter.
 
Ze krijgen waarschijnlijk geen korting in onze berghutten omdat ze zo moeilijk te vinden zijn hier. Voor ònze infrastructurele uitdagingen moeten ze gewoon wel betalen.. Veerpontjes.. de sluizen enzo.
Aan de andere kant is het toch aardig van de buitensportwinkels dat ze in ieder geval de kaderleden korting geven. Dat zal ongetwijfeld deels uit eigen belang gebeuren, maar toch.
Die inmiddels 60.000 (geloof ik) leden van de NKBV komen hun geld toch wel uitgeven, ook zonder korting. Dat zie je aan het feit dat NKBV cursisten (ikzelf incluis) meestal een betere uitrusting hebben dan de beroeps bergführers. Bijna bij het genante af soms. Gezien de mate waarin wij Hollanders vaak toch al 'overgeared' zijn laten de keuze voor de winkels eenvoudig: Geen korting... Ze maken het zelfs duurder dan in omringende landen en floreren desondanks. Nederland is, samen met Engeland, volgens mij veruit één van de duurste landen om je buitensportmeuk te kopen.

:7
martin
-die bijna niks meer in de Nederlandse winkels koopt
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 05-09-01 om 06:34PM (GMT 1)[/font][p]Daarom natuurlijk zijn die winkels in nederland zo duur. Om te compenseren voor de tolwegen, tolpassen en zwitserlandstikkers enzo. Als die buitenlanders hier op zoek zijn naar de berghut maar er geen kunnen vinden, lopen ze vanzelf wel een veel te dure winkel binnen om daar hun geld maar uit te geven. Zo wordt, gezien de hoeveelheid nieuwe bever-filialen, de nederlandse economie behoorlijk schadeloos gestelt.
De kaderleden krijgen hun korting omdat zij degene zijn die met beloftes van tulpen, mountains en kroketten de oostenrijkers, fransozen en zwitsers hier naartoe halen..

;-)
 
Ja en toen heb je zeker een enorme stennis staan schoppen over een paar gulden.

Geef mij nou eens een goede reden waarom je met een buitenlandse kaart korting zou kunnen krijgen in een nederlandse winkel.

Ik krijg met mijn Konmar-klantenpas ook geen blik bockwurst voor de helft van de prijs als ik die in een duitse supermarkt aanschaf.

Ik geef die winkel in Zwolle groot gelijk. Als ze iedereen maar korting zouden geven hebben deze bedrijven geen bestaansrecht meer en dat is wat een hoop mensen zich totaal niet realiseren.

Ik geef bij deze iedereen een goede tip. Ga in winkels nooit om korting lopen zeuren. De eerstvolgende keer dat je namelijk weer in die winkel komt wordt je namelijk veel minder goed geholpen. Service verlenen kost namelijk ook geld. Het personeel moet namelijk ook nog betaald worden.

Succes,

Max
 
>Geef mij nou eens een goede reden waarom je met een
>buitenlandse kaart korting zou kunnen krijgen in een
>nederlandse winkel.

Dezelfde reden waarom je met een Nederlandse kaart korting krijgt in het buitenland misschien??

>Ik krijg met mijn Konmar-klantenpas ook geen blik bockwurst
>voor de helft van de prijs als ik die in een duitse
>supermarkt aanschaf.

Nee, maar ik krijg met mijn ANWB pas wel korting op diensten van buitenlandse automobielverenigingen (zoals de Duitse ADAC)

>Ik geef die winkel in Zwolle groot gelijk. Als ze iedereen
>maar korting zouden geven hebben deze bedrijven geen
>bestaansrecht meer en dat is wat een hoop mensen zich totaal
>niet realiseren.

Een echt slimme winkel zorgt dat de prijzen hoog genoeg zijn om zich te kunnen veroorloven een selecte groep mensen wel korting te geven. Dan verhoog je namelijk de kans om een vaste klantenkring op te bouwen, en da's goed voor de continuiteit van zo'n zaak.

Dennis
 
Hallo Max.

Op dat verhaal van Dennis hoef ik niets meer aan toe te voegen behalve één ding.
Ik heb geen stennis lopen schoppen.
Het enigste wat ik gezegt heb is "Jammer, het was te proberen".
Ik heb zelf ooit eens in zo'n zaak gewerkt dus ik weet hoe het daar aan toe gaat en ik weet dat ik één verkoper hier niet verantwoordelijk voor kan stellen.
Hij is ook maar in loondienst.

Maar frappant dat jij gelijk invulling geeft aan mijn reactie aldaar.

CM.
Peter.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan