kosten douane


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo allemaal,

Kan iemand mij vertellen of de kosten te betalen bij aflevering van bestelling uit VS ook maar enigsinds te controleren zijn. Ik weet dat er een site is, maar daar kan ik geen brood van bakken. Ik heb nu drie keer een bestelling laten komen en telkens is het bedrag anders terwijl het besteede bedrag ongeveer hetzelfde is. Als ik nu zie dat ik voor een bestelling van 125 dollar nu 63, 92 euro moet betalen krijgt mijn broek toch wel de nijging af te zakken. Dit is bijna 50%
:o
Kijk dat ik moet betalen vind ik redelijk maar ik baal ervan dat ik geen idee heb of het bedrag klopt, er komt geen specificatie bij en dat soort me.

Wellicht kan je bezwaar aantekenen tegen het bedrag, maar dat gaat natuurlijk weer een eeuwigheid duren en het zal ook niet duidelijk ergens aangeven zijn hoe je het dan moet doen.
Hoe zijn jullie ervaringen hiermee?

Ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ali,
je moet met drie dingen rekening houden: het invoerrecht, BTW (tax) en administratieve afhandelingen door de douane.
Om het invoerrecht te berekenen moet je voor het artikel dat je besteld de tariefcode kennen, bestaande uit 8 cijfers (ik vermoed dat de Nederlandse overheid wel een site heeft waarop de informatie te vinden is, voor België moet je eens zoeken op de term tarweb). Het tarief wordt berekend op de kost van het product + de verschepingskost. Heb je producten die tot verschillende tariefcodes behoren wordt een opsplitsing gemaakt. Je moet de documenten bij aflevering eens bekijken; normaal staat alles daar op (mits wat puzzelwerk).
BTW wordt geheven op het totaal van productkost, verscheping en invoerrecht. Administratieve afhandeling komt daar dan nog bij en dat is nog het minst transparant maar lijkt iets te zijn rond 10 euro (of enkele euro's meer of minder)
 
Hoi, bedankt voor je reactie, maar ik heb nog eens alles goed nagekeken en aan de buiten kant was echt niet te zien om welke goederen het ging. Het is verstuurd via UPS, en het lijkt ook via UPS 'belast' te zijn.
bovendien vind ik het ook wel vreemd dat blijkbaar de verzendkosten ook nog eens belast worden. Het staat mij tegen dat er zo 'geplukt' word m.i. ook haaks op het idee van vrije handel.

Ik ga maar ens op zoek naar familie daar om voortaan een en ander via hen te laten verzenden.

Des ondanks was het nog steeds goedkoper dan hier (mede ook omdat het afgeprijsd was)

Ali
 
Ali, ik laat geregeld pakketten uit de USA en Canada overkomen voor mijn zaak, de prijzen liggen dan tussen de 100 en 1000 euro.
Ik doe dit intussen nu 3 jaar en ik snap nog steeds niet waarom de ene keer wel en de andere keer niet extra belast wordt..Het lijkt een beetje willekeur, zo van, "Jan, doe jij vandaag weer eens wat pakketten??"

Ik betaal maar en geloof het verder allemaal wel, de boekhouder doet aan het eind van het jaar zijn ding er weer mee...
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ali,
zaten er dan geen vrachtbrieven of dergelijke bij het pakket. Daarop staan normaal alle gegevens die de douane nodig heeft (misschien niet onmiddellijk exact wat er in het pakket zit, maar in principe wel de tariefcode waaruit je kan opmaken wat er in zit. Bij mij is dat toch steeds het geval geweest.
Dat wat die vrije handel betreft, tja, importtarieven gaan nu ook eenmaal in tegen handelsliberalisering. Op zich dienen die ook maar om de eigen markt te beschermen. Daarnaast valt het eigenlijk nog mee voor de spullen die de meeste mensen laten overkomen, zeker wat betreft buitensportartikelen:
Rugzakken 2,7 %
Kleding 12 %
Kampeerartikelen 12 %
Tenten 12 %
Slaapzakken 3,7 %
...

Ik ken tarieven die tot 180% of meer gaan.
 
Woubier,

jouw percentages maakt het nog vreemder: ik had voor $109,50 kleding, $19.50 raincover daypack, en $17,90 kampeer artikelen
volgens jouw percentges zou dat op $ 16,00 komen!
Ik moest echter 70,00 euro betalen. (verzendkosten waren $40)

Nogmaals, ik kan me er iets bij voorstellen dat men invoer rechten heft, maar dat je niet kunt traceren of hetgeen geheven wordt terecht is dat vindt ik dus storend.

Ali
 
Ali,

Volgens mij kloppen de genoemde percentages niet: die zijn gedateerd. Je kunt "gewoon" bellen met de douane trouwens, dat heb ik vorig jaar een keer gedaan, en de percentages waren dermate hoog dat ik van mijn bestelling heb afgezien. Het nummer heb ik zo niet, google even...

Voorbeeld: importtarief kleding uit de VS is van 12% (2003) naar 24% gegaan in 2004. Misschien is in 2006 het nog wel verder verhoogd.

Harry
 
Ali,
wat je berekeningen betreft, toch een paar opmerkingen. Zo heb ik de indruk dat je de transportkosten niet hebt opgenomen in je berekeningen. Dat moet je op zich dus wel doen. Da's dus $ 40 extra waarop rechten worden geheven. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je ook nog taxen moet betalen op de som van die $ 187 + de importkosten (in de $20) dus iets van een 19% op $210-220. En dan komen er ook nog eens administratiekosten bij waarvan ik toegeef dat het me ook niet duidelijk is hoe die worden bepaald. Dan kom je waarschijnlijk al een stuk dichter in de buurt van die 70€.

Wat de tarieven betreft die ik heb doorgegeven, ik geef toe dat die misschien niet meer actueel zouden kunnen zijn. De actuele info vind je op:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=NL

Daarnaast kan ik je zeggen dat tarieven niet zomaar kunnen variëren. De invoertarieven van de EU, en elk land aangesloten bij de Werelhandelsorganisatie, hebben hun invoertarieven gebonden. Met andere woorden, voor elk soort product waarvoor een douanecode bestaat, tienduizenden dus, zijn de tarieven individueel geplafonneerd. De EU kan dus bv. haar tarieven niet verhogen boven dat plafond; ze kan ze eventueel wel verlagen. Die gebonden tarieven zijn vastgelegd in lijsten die je kan consulteren op de website van de WTO (als je er je tijd in wil steken). Wat eventueel wel kan is dat de EU een strafprocedure heeft ingespannen bij de WTO tegen bv. de VS omdat ze van mening is dat de VS zich niet aan haar engagementen heeft gehouden. Als de EU daarin gelijk krijgt, is de VS verplicht zich in lijn te brengen met haar verbintenissen en als dat niet gebeurd heeft de EU het recht een reeks producten te selecteren waarop ze een extra strafheffing mag heffen voor import uit de VS. Zo heb ik vorig jaar voor een aantal producten stijgingen gezien van tarieven van bv. 12 naar 27%.
 
Misschien een kleine tip, ik heb in het verleden ook wel eens dingen in de VS bestelt, maar om onder de invoerrechten uit te komen heb ik het eerst naar een kennis in de VS laten sturen, die alle labels en rekeningen los in een envelop laten stoppen en dan een Happy Birthday kaart er bij. Dat werkte iig.


In mijn geval ging het dus om iets van 350 euro + 120 euro verzendkosten en daar zou dan doodleuk 40% extra bij komen over zowel de verzendkosten en als het product.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan