Krakende wandelschoen

  • Onderwerp starter Annelies
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Annelies

Guest
Dag allemaal,

ik ben nieuw op dit forum en begin meteen maar met een (voor mij) boeiende vraag:)

Vorige week heb ik wandelschoenen gekocht, van het merk Hanwag. Ze zitten prima, maar één van de schoenen kraakt bij elke stap die ik neem. Ik mag ze nog terugbrengen. Is dat gekraak iets wat na verloop van tijd vanzelf overgaat of is het slim om de schoenen terug te brengen en iets uit te zoeken dat niet kraakt? Ik heb zo'n 7 paar schoenen uitgeprobeerd en deze zaten wel het beste.

Groeten,
Annelies
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hé Annelies,
Volgens mij kraken alle bergschoenen, ben geen expert. Heb twee paar waarvan eentje al 7 jaar en die kraken ook nog (beetje). Soms stoort het me, als ik korte broek en T-shirt aan heb. Als ik jas en gore-tex broek aan heb stoort het me niet, er ritselt dan genoeg.
Groetjes Tjeerd.
 
Krakende schoenen kunnen vervelend zijn, grapjes als: "zeker je schoenen nog niet betaald" komen dan gauw voor.

Volgens mij kunnen er drie dingen aan de hand zijn:

1: Als je steunzolen draagt dan kraak de steunzool op de binnenzool of als je geen steunzolen in hebt dan kan het binnenzooltje mogelijk kraken op de binnenzool van de schoen.
Oplossing: klein beetje talk poeder onder in de schoen strooien en dan zooltje of steunzool erin doen.

2: De tong van de schoen(lip onder de veters)kan op de vouwen over elkaar schuren wat een krakend effect geeft.
Oplossing: invetten op de vouwen.

3: De binnenzool/tussenzool kan van binnen los zijn van de loopzool.
Door het buigen tijdens het lopen neemt de zool die het dichtst bij de voet zit een kortere bocht dan de loopzool, wat kraken als gevolg heeft.
Oplossing: Weinig aan te doen, naar schoenmaker om vast te laten lijmen dmv injecteren van lijm of retour fabiek als ze net nieuw zijn.

Mogelijk heb je hier wat aan.

Eric.
 
Dank jullie wel :)

Het kraakt inderdaad onder de tong. Ik had zelf het idee dat het misschien wel minder erg zou worden als ik de schoenen gewaxed zou hebben (heb nikwax gekocht om ze mee te behandelen). Maar als ik dat gedaan heb kan ik ze niet meer terugbrengen..... Ik zal voor de zekerheid nog even contact opnemen met de winkel, 't was toch 175 euro.
 
Ik heb Hanwags die in het begin kraakten, en mijn broer heeft Hanwags die ook kraken. Gaat vanzelf over.

grtz
Henk
 
ik heb dat ook dat mijn schoenen kraken en geloof het of niet, ik heb een keer een paar meter gelopen toen ze kraakten en toen even me vingers op de veters gedrukt en toen was het over...... dus kan ook wezen dat je veters strak staan of zoiets.
groeten geert henk
 
ik bedoel met vingers op de veters terwijl ik een paar passen liep even een toevoeging op voorgaand bericht.:p
 
Ik heb toevallig bij de schoenwinkel geinformeerd, en vaak komt kraken doordat twee verschillende leertypes tegen elkaar aanschuiven, bijvoorbeeld het leer en de tong. Je kunt het leer invetten, of schoonmaken met een beetje lauw water en zeep. Veel succes ermee.

Lucienne:)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan