Kroeg in Ardennen/Eifel gezocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Voor een wandelweekend in de Ardennen of de Eifel in september ben ik op zoek naar een leuk stukje Ardennen/Eifel. Het idee is om zaterdag ochtend met wat vrienden ergens af te spreken (parkeerplaats/dorp), dan een paar uurtjes lopen, km of 20, en dan 's avonds aankomen in een leuk klein durp, met (trekkers) camping en, belangrijk, een leuke kroeg met belgisch bier waar we 's avonds een pintje kunnen drinken. De volgende dag weer terug naar de auto, wederom zo'n 20 km, maar wel via een andere route.

Wie weet daar een leuke stukje Ardennen/Eifel voor? Ik had al gekeken naar bv een rondje met Wiltz (L) als camping/kroeg plaats, maar das best een end rijden vanuit de randstad. Botrange - Malmedy - Bortange over de GR56 is natuurlijk ook mooi, maar heb ik al vaak gedaan. Spa - Coo - Spa is een beetje te ver om als dag afstand te lopen.

Kortom, wie heeft een goede suggestie, voor een leuke route niet al te diep in Ardennen/Eifel en wie weet een leuke kroeg in deze omgeving?

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Eupen - Monschau? Ik heb ooit eens gewandeld in de winter met een groepje vanuit Eupen de hogen venen in met de bedoeling wild te kamperen. Helaas werden we door de boswachter weer weg gestuurd we zijn toen vanuit de hoge venen afgedaald naar het gehucht Ruitzhof (net over de Duitse grens). Daar ergens bij de eerste huizen aangebeld en gevraagd of kamperen mogelijk was, we waren in de achtertuin welkom. De Ruitzhof uitlopen en dan links af (weer net over de belgisch grens) zat een kroeg met lekker bier. Uiteraard kan je ook gewoon direct maar Monschau lopen vanuit Eupen, daar zit een buitensport camping. Kroegen zat in Monschau en Eupen.
 
Monschau ben ik ook al een paar keer geweest, maar is wel bijzonder mooi. Volgens mijn GR56 gidsje is er echter geen camping, heb je meer gegevens?

Eins
 
Neem wel even contact op met Heinz.
Nr staat vast wel ergens op zijn site.
Is wel zo netjes toch????

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan