La Gomera en kamperen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

we willen in oktober nog een weekje trekken, liefst alles voor die week in de rugzak en gaan. We hebben ons eerst gericht op Noorwegen, maar vanwege het klimaat in oktober toch maar op zoek gegaan naar een andere bestemming.

We hebben veel goede dingen gehoord over La Gomera (om dan maar eens een heel andere kant op te gaan ;-) ). Op een gedetailleerde kaart (1:30.000) kan ik maar 1 camping vinden, en ik hoor ook links en rechts dat er maar 1 camping is. Kan iemand dit bevestigen of ontkennen (liefst ontkennen)?

Ook horen we dat wildkamperen op La Gomera op zijn zachtst gezegd niet aan te raden is. Heeft iemand hier ervaring mee?

Als een trekking met de tent om deze redenen niet goed te maken is, weet iemand iets over overnachtingsalternatieven? Jeugdherbergen o.i.d.? Bij voorkeur zouden we in het midden van niks willen overnachten, maar nu dus op zoek naar een second-best!

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Dick
 
Hoi Dick!

Ook bij mijn weten is er maar 1 camping op Gomera. Die ligt echt in the middle of nowhere. De camping zag er wel leuk uit, heel simpel. Ik kwam langs de camping op een lange wandeltocht van Hayas naar Hermigua.

Wildkamperen op Gomera lijkt mij lastig. Er is geen meter vlak op het eiland, en veel beekjes zijn er ook niet.

Op mijn vakantie in Mrt2004 heb ik een route van dorp-naar-dorp uitgestippeld. In de dorpen sliep ik in pensions en habitacions. Had ik vantevoren helemaal geregeld via internet en telefonisch. De volgende keer zou ik het zelfs ook wel op de bonnefooi aandurven.

Op internet had ik veel aan deze lijst met overnachtingsadressen: http://www.net4.com/gomera-hotels/scroller.html

Voor de pension overnachtingen betaalde ik tussen 20 en 30 Euro per nacht per kamer. Complete restaurantmaaltijden kostten me nooit meer dan 12 Euro, buikje rond met lekker simpel lokaal voedsel.
Normaal gesproken kampeer ik ook liever, maar met zulke prijzen vond ik een heerlijk alternatief in pensions en gastenkamers.

Succes Dick!
 
Wildkamperen is inderdaad niet zo eenvoudig op La Gomera. Toen wij een paar jaar geleden er een tocht hebben gemaakt hebben we toch twee maal in de tent overnacht (en niet op de camping trouwens)maar je moet ofwel goed zoeken ofwel het geluk hebben dat je toevallig iets tegenkomt. Pensionnetjes zijn er overal wel te vinden en zijn niet zo duur, toen maximaal 5000 pesetas (of 30 euro) voor twee personen.
Mooi eiland trouwens.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan