La Gomera, tips & tricks?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste Hikers,

We willen van de zomer (tijdens schoolvakantie) weleens het mooie weer gaan opzoeken.
Nou hoorden we dat je op La Gomera mooi kunt wandelen. Maar:
- Is dat 's zomers te doen of is het dan bloedheet?
- Zijn er hutten, pensions of betaalbare hotels?
- Kun je vanuit een punt mooie dagtrips maken?
- Kun je er eventueel ook zwemmen en snorkelen?
- Zijn er nog meer belangrijke zaken die we moeten weten?

Wij zijn echte Scandinavie gangers en hebben geen ervaring met zuidelijke oorden. Behalve Belgie dan ;-)

Alle tips zijn welkom!

Groetjes,

Els
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Els,

La Gomera is bij uitstek geschikt om te wandelen, Het is er altijd lente. Hoe warm het precies is in de zomer weet ik niet.
Ik was er ooit in nov, en dan is de temp goed te doen, ongeveer 20/25 graden.
Zover ik weet zijn er geen hutten of refuges, maar een pensionnetje of hotel is niet zo duur, ongeveer 30/45 euro.
Ik ben bijna het hele eiland overgetrokken, en heb 1 keer wild gekampeerd. Het is best lastig om een plek te vinden, wand alles loopt scheef door het ruige terrein. Ik heb in het nationale park (Garajonay) gekampeerd, wat wel verboden is. Ik zou geen vuur maken. en ik camoufleer altijd mijn tent, en laat niets achter.
Je kan er goed zwemmen en snorkelen, al ben ik geen waterrat.
Bij het hippie strandje in Valle Gran Rey Staat wel sterke stroming.
Er schijnen ook dolfijnen te zitten, die je met boten kan gaan opzoeken.

Ik vond Hermigua misschien wel het mooist, maar het hele eiland is erg mooi, en zeker de moeite waard. Ik vind het het Zuid Amerika van Europa. En het eten is ook erg lekker, als je van vis houd.

Verder kan je de vrucht (als het niet te zonnig is) van de cactus eten, en zit vol vruchtensap. Die groeit echt overal, Water uit de natuur word moeilijker.

Er leven ook mooie hagedissen, en gelukkig geen slangen of andere gevaarlijke beesten.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes Peter,...Fazernoot
 
Hoi Peter,

Zoals ik al schreef, alle tips zijn welkom!
Dank je wel voor je reactie, ik word nu wel echt nieuwsgierig naar dit eiland!

Groetjes,
Els
 
Beste

Ik heb La Gomera niet gedaan, maar wel het overbekende Tenerife. Wel heb ik een daguitstap gedaan naar La Gomera en ik moet idd zeggen... Prachtig !!!
Je kan idd naar dolfijnen en walvissen gaan kijken via bootjes, maar hier raad ik je aan om dan via kleine plaatselijke ondernemingen te gaan kijken en niet via grotere. Veel goedkoper en lokale tips van de schipper !!!

Moest je overwegen om een daguitstap naar Tenerife te ondernemen, kan ik maar één ding aanraden... El Teide ! De hoogste berg (3718m)van Spanje en zeer zeker de moeite !! Vergeet dan wel je permit niet aan te vragen !!! Van op de top heb een prachtig zicht op de omringende eilanden en het prachtige water !!!
Heeft niet echt met La Gomera te maken, maar gewoon een tip van de omgeving !! (er zijn dagelijks bootjes die op en af varen tussen La Gomera en Tenerife)

Have Fun en nog veel opzoekplezier !!

GReetings
Timme
 
Hallo Elliebellie!
Toevallig staat in het laatste nummer van "Op Pad" een artikel over wandelen op La Gomera. Verder zijn er verschillende uitstekende gidsjes te koop. Deze zijn meestal Duitstalig, want tenslotte hebben de Duitsers het eiland als vakantiegebied ontdekt. Ik heb hier "Wandern auf Gomera und Hierro" van Susanne Lipps in de serie "Dumont Aktiv" Dit boekje heb ik als grensbewoner in Duitsland gekocht, maar deze en anderen zijn uiteraard ook verkrijgbaar bij de reisboekhandels en via internet. Ik wil je alvast verklappen dat het- ook midden in de zomer- vrijwel niet warmer wordt dan 27 graden, het ligt dan ook midden in de oceaan.
Veel plezier!
Boelo
 
Boelo en Timme bedankt voor de tips!
Die Op Pad gaan we zeker bekijken en in Den Haag zit de onvolprezen Stanley & Livingstone. Daar gaan we ook eens zoeken naar boekjes en/of kaarten. Die dolfijnen trip is ook helemaal te gek. Wel eens wat anders dan het hoge Noorden ... 27 graden klinkt zeker niet verkeerd :9

Groetjes,

Els
 
Nog één tip (misschien overbodig omdat je hem al weet, maar ja je weet nooit hé)
Moest je El Teide doen;
- best op een klare dag
- neem goede kledij mee !!! Wij hebben daar mensen zien toekomen op sandalen, topje, bikini, ... en geloof me, ze hebben zitten vloeken hoor !!! De temperatuur daalt daar behoorlijk en er hangt een enorme wind, wat de gevoelstemperatuur nogmaals laat dalen !! Lippenbalsem is ook geen luxe (ik heb hem toch goed kunnen gebruiken).

GReetings
Timme
 
>
>Er leven ook mooie hagedissen, en gelukkig geen slangen of
>andere gevaarlijke beesten.

Slangen zijn per definitie gevaarlijk ...?...

:)
 
Hoi Maarten,

Slangen zijn zeker niet allemaal gevaarlijk, maar ik snap wel wat Timme bedoelt. Er zijn ook insecten die naar kunnen steken of teken ofzo, die zijn meestal ook niet (levens)gevaarlijk (hoewel, ik weet uit ervaring dat je veel last kunt krijgen van een tekenbeet).
In de kano in de Wieden zijn we regelmatig langszwemmende ringslangen tegengekomen en dat is prachtig om te zien!
Hagedissen in het wild zien lijkt ons ook wel wat!!!

Groetjes, en nog meer tips zijn altijd welkom!

Els
 
Hallo,

La Gomera schijnt inderdaad erg mooi te zijn om te wandelen. Afgelopen zomer zijn we (ook voor het eerst) naar de Canarische Eilanden geweest, naar La Palma. Eigenlijk wilden we ook wel naar La Gomera maar we hebben dit niet gedaan omdat we slechts een week vakanie hadden. Voor zover ik weet kan je vanuit NL niet rechtstreeks op La Gomera vliegen, je vliegt op Tenerife en gaat dan met een (veer)boot naar La Gomera. Best leuk denk ik met de boot en je ziet ook Tenerife, maar dit kost wat tijd.
Ook heb je op La Gomera voor zover ik weet geen stranden en nauwelijks mogelijkheden om in de zee te zwemmen (te woest).
Daar staat tegenover dat je het massatoerisme vermijdt en een erg mooie natuur! Qua temperatuur kan ik je niets zeggen. Behalve dat het op La Palma enorm veel uitmaakt of je in het zonnige westen bent of in het bewolkte (en koudere, wind) oosten. Op La Palma wordt dit verschil in klimaat veroorzaakt door de vulkanenrij.

Veel plezier!

gr. Marike
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan