La ruta dels Estanys Amagats

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Myk
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Zojuist deze route ontdekt via deze site :-) Het lijkt mij supermooi. Heeft iemand deze al eens gelopen? Ik ben benieuwd naar de kampeermogelijkheden (legaal) en hoe de route gemarkeerd is. Daarnaast wil ik ook wel weten hoe je van het eindpunt weer terugkomt bij het beginpunt (waar de auto geparkeerd staat:-)....ook vindt ik geen guidebooks of kaartmateriaal... Mmmmmm veel vragen maar wel vanuit enthousiasme ;-)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Gids:
http://www.altair.es/es/libro/ruta-dels-estanys-amagats-1-40-000-cat-cas-fra-alpina_137820
Vast ook bij Pied a Terre te bestellen.

Kaartmateriaal: Editorial Alpina Andorra 1:40.000. Daar staat volgens mij 98% op.

Het is volgens mij een rondwandeling, dus kom je vanzelf bij het beginpunt uit. Ik adviseer Refugi Malniu om de auto te parkeren, maar ik geloof dat Refugis de La Pera en Cap del Rec ook met de auto bereikbaar zijn ( reden voor mij om dat stuk te mijden).

Ik heb de gids in de berging staan, maar ben nu te lui om te gaan kijken.

Route is (grotendeels) gemarkeerd vanwege GR 11 en 11.10.

Kamperen volgens mij legaal niet mogelijk, behalve bij Ref Malniu (zie foto). Of de andere refugios ook zo'n kampeerplek hebben kun je navragen.

Marla
 

Bijlagen

  • 20160722_074828.jpg
    20160722_074828.jpg
    254,6 KB · Weergaven: 315
Laatst bewerkt:
Hoi Marla, dankjewel voor je reactie....helaas ben ik de Spaanse en Catalaanse taal niet machtig dus die gids gaat hem voor mij niet zijn.... Dat het een rondwandeling is maakt het alleen maar interessanter.... Heb jij deze route ook zelf gelopen? Is die foto van jouw tent?
 
Ja, die tent is van mij, 3 weken geleden. Ik heb die route niet in zijn geheel gelopen, maar een deel ervan wel. Ik had me er wel in verdiept omdat ik nog een 'toetje' zocht na mijn GR7. Zoals ik aanstipte had ik geen zin in het deel met veel pista, waar ook auto's kunnen rijden.

De gids is ook in het Frans. Ik denk dat de gids leuk genoeg is, ook als je de letterlijke tekst niet precies snapt. Nodig heb je de gids niet echt (je kunt de route ook op internet vinden en zelfs als gpx downloaden), maar zo'n gids is gewoon voor het leuke. En de kaart zit erbij in.
Zie ook
http://www.piedaterre.nl/spanje-wan...e-pyreneeen-1-40-000-editorial-alpina-p-72222

Kijk anders op de site van de route. Ik weer van andere routes in de Pyreneeën dat er ook Engelse versies van zijn.

Succes.

Marla
 
Ben je het Frans wel machtig? In de titel van het boekje staat nl. CAT - CAS - FRA, dus het lijkt me 3-talig: Catalaans, Castillaans en Frans. Ik had het artikel ook gezien, op de laatste foto onderaan het artikel staat touwens een overzichtskaartje (en het door Marla genoemde boekje)
 
Ik wilde vooral reageren rond gegeven bivakkeren. Dat is in die streken geen probleem. Hoe de situatie bij de bemande hutten is weet ik niet maar uit de buurt van een dergelijke hut is veel mogelijk. Vanaf dag 8 zat ik voor enkele dagen in deze hoek.
http://ivovanmontfort.blogspot.be/2011/12/herfst-in-de-oostelijke-pyreneeen.html
Met een kaart en wat planning kom je al ver
een overzicht van andere meerdaagse routes in Catalonië
http://act.gencat.cat/wp-content/uploads/2014/07/Pirineus-de-Catalunya-Senderisme-HOL.pdf
 
Myk,

Ik heb zelf nagenoeg de hele route gelopen, net als Marla ook enkele delen overgeslagen. Kan weinig aanvullen op wat Marla zegt. Behalve dan wellicht over hoe je bij de route komt. Zoals genoemd zijn er twee hutten de auto goed bereikbaar. Voor Malniu moet je het laatste stuk over een niet geasfalteerde bergweg. Wil je met OV, dan zul je vanuit de Cerdany-vallei een lift moeten zien te regelen. Dat is in de regel niet echt lastig in deze streek.

Bivakkeren is volgens sommige regels toegestaan, hoewel enkele delen onder natuurpark vallen en het dan officieel niet is toegestaan. Je zult echter zien dat het geen probleem is, zolang je maar gezond verstand gebruikt en alles netjes achterlaat. De kampeerplek van de foto van Marla ligt direct naast de hut Malniu. Je betaalt 4 euro per persoon per nacht, maar dan heb je uiteraard wel het voordeel van gebruik van de faciliteiten van de hut.

De gids heb je totaal niet nodig voor wat betreft uitleg. De route is goed gemarkeerd en gemakkelijk te volgen. Hou er bij aanschaf van de gids rekening mee dat er ook nog een oude gids beschikbaar is in sommige winkels met een vrij slechte kaart. Ik raad die van Alpine dan ook aan.

Interesse in meer meerdaagse tochten in Catalonië? Kijk dan ook eens op deze pagina: http://www.hiking-site.nl/themas/catalonie/2015-06-05_meerdaagse-huttentochten-in-catalonie.php

In de komende maanden wil ik proberen om elke maand een meer of minder bekende meerdaagse route uit Catalonië op deze manier onder de aandacht te brengen.

Raymond
 
Ontzettend bedankt weer voor jullie reacties!!!.... Alweer een leuk vooruitzich en veel planningsvoorpret :-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan