La Sportiva klimschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen,
Voor een volgende klimtocht ben ik op zoek naar een nieuw paar klimschoenen.

Heb mijn oog laten vallen op de La Sportiva Spantik, maar zit ook nog even te twijfelen over de Nuptse.
Heeft iemand met een van beide ervaring?

De Olympus Mons zijn ook prachtig maar zitten toch in een andere prijsklasse.

bedankt

russian_nomad
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

geen ervaring met de modellen, maar zou zeer goed bekijken of je het vetersysteem van de spantiks wel goed vindt....was zelf niet zo lyrisch bij het passen.
het is een hele mooie schoen, maar ik heb naast mij al meerdere mensen gehoord die hun twijfels bij het vetersysteem hadden.

Gr. Bas

ps. je kan deze vraag beter op een internationaal forum stellen, summitpost bijv?
 
The Miniman

Ik heb ze beide nog nooit aangehad alleen afgaande op de info op de site van lasportiva heb ik zo mijn twijfels over de nuptse. Zou hij echt warmer zijn dan de Nepal Extreme met dikke smartwool sokken??

Ik weet niet wat je precies gaat doen maar als je van dit soort schoenen nodig hebt (ik klim zelfs in de winter met Nepal Extreme) ga ik ervan uit dat je echt heftige/hoge sjit gaat doen en bezuinig dan aub niet op je schoenen. Passen dus!!

suc-6-
 
He Miniman,

Geen idee of ze warmer zijn dan de Nepal Extreme maar volgens de website van La Sportiva staan de Spantik en de Nuptse onder de categorie High Mountain en de Nepal Extreme onder de Mountain.

Als ze vergelijkbaar zijn met de Olympus Mons dan zijn ze denk ik zeker warmer dan de Extremes.

Ik wil de schoenen ten eerste gaan gebruiken voor een beklimming van een 7000-er en wil hiervoor niet mijn Asolo EFS gebruiken, omdat ik daar op 6500 meter (andere berg) toch koude voeten mee kreeg.
Moet ik wel zeggen dat ik daar geen dikke smartwool sokken bij had, welke sokken (model) gebruik jij precies?

Nog een vraag voor je; welke stijgijzers gebruik jij?

Ondertussen heb ik contact gezocht met de Nederlandse importeur van La Sportiva om ze ergens of bij hun te kunnen uitproberen (zowel de Spantik als de Nuptse). Maar daar moet ik nog van horen.

Anders kan ik ook nog bij globetrotter.de de Millet Everest GTX kopen die nu stevig afgeprijst zijn, alleen zijn deze schoenen een stuk zwaarder dan de Nuptste en Spantik

nog even verder uitzoeken dus, en NEE, ik wil zeker niet bezuinigen op mijn schoenen, maar wel de meest geschikte keuze maken.

bedankt
russian_nomad
 
Hey,

Met die millets in de aanbieding heb ik slechte ervaring. Die vielen me uit elkaar. Wel goede garantie maar als het op een kritiek moment gebeurd... Ik vertrouw er iig niet meer op!
 
The Miniman

Beklimmen van een 7000-der is heftige sjit daar moet je wel dergelijke schoenen voor hebben. Ik gebruik smartwool mountaineering sokken. En stijgijzers: grivel G12 voor eenvoudig alpine terrein en grivel Rambo voor zwaardere werk en ijsklimmen. Ik weet niet hoe heftig (steil ijs) het terrein is op die 7000-der van jou? Anders zou ik een mooi allround ijzer kopen. Blackdiamond Sabretooth is al jaren een toppertje!! En daar kun je ook redelijk mee ijsklimmen tot een graadje of 70.

Ik zou zeker ook idd. de combi. schoen en stijgijzers goed passen wat er zijn merken die niet mooi op elkaar passen.

suc-6-
blijft lastig dit soort schoenen in Nederland te passen en te kopen, bijna niemand heeft ze. Rijd ff een weekendje op en neer naar Italie.
 
@Miniman

Bedankt voor de info; ik was al via een andere post op de hoogte gebracht voor de Black Diamond Sabretooth en die heeft ook mijn voorkeur tot nu toe.

Echt steile stukken zal ik niet tegenkomen, de hellingen zijn voornamelijk 30° met korte stukken van rond de 40°.

enne.. ff op en neer rijden naar Italië was ik niet echt van plan, of het moet qua prijs wel heel erg de moeite waard zijn. Eerst maar eens zorgen dat ik ze ergens kan passen en bekijken.

russian_nomad
 
nog even een paar aanvullingen op edgar zijn post, waar ik me verder wel ik kan vinden:

Voor mij zijn de nepal extreme's voor winteralpinisme niet warm genoeg. Ken andere jongens die deze mening delen nadat ze serieuze bevriezingen bij het winterklimmen hadden opgelopen tijdens het gebruik van de nepal extreme's. Voor watervalklimmen zijn ze tot nu toe wel ok, maar toch al 2x last gehad van gevoelloze plekjes op mijn grote teen. Tegenwoordig veter ik niet strak niet meer waardoor het beter gaat, de doorbloeding was waarschijnlijk niet optimaal. Ze klimmen en lopen wel echt top.

Bij het alpiene winterklimmen zie ik de meeste mensen toch warmere schoenen dan de nepal extreme gebruiken. Vaak met binnenschoen zodat je die de slaapzak mee in kan nemen en als huttenslof in de hut kan gebruiken. Ik denk dat je zeker in dat straatje voor je expeditie moet kijken. Die schoenen van millet, la sportiva en scarpa met een geintegreerde gamasche lijken me ideaal, eindelijk niet meer dat gezeur om smorgens je gamaschen om te doen. En bij expedities is dat must als je door de diepe sneeuw moet anders komt het van bovenaf allemaal in je schoen die dan nooit meer droog wordt.

Wat betreft stijgijzers: de grivel g12 zijn ook erg allround, ik heb er vorige week nog twee touwlengtes 80 graden (alpien piepschuimijs) meegeklommen op toerski schoenen. In watervalijs heb ik ze nooit zo steil geprobeerd. Ben er erg tevreden mee, dus zeker een aanrader naast de sabretooth.

Succes Bas
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan