Laag gewicht powerbank

Interessant topic! Heb helaas niks toe te voegen, want heb er zelf een aantal die ik niet perse te zwaar vind.
Wel ben ik benieuwd naar de varianten met zonnepaneel: werkt dat nou een beetje, heb je er uberhaupt iets aan als het bijv. bewolkt is of je in het bos loopt?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Powerbanks met ingebouwde zonnepaneel is prutspul. Paneel in zo'n powerbank is altijd van veel te lage wattage om fatsoenlijk on the go te laden.

Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
 
Overdag een zonnepaneel gebruiken (zo groot mogelijk) en je spul dan opladen.
hoe groter het paneel, hoe meer laadvermogen en dan kan ook bij weinig zon nog stroom worden opgewekt.
Het handigste is als alles op een zelfde type aansluiting werkt en neem een reserve kabeltje mee. Veel kabeltjes hebben slechte kwaliteit.
Eventueel een kleine opslag pakket, batterij meenemen voor de nood.
 
Het is uiteindelijk de Xtorm Waterproof Power Bank Limitless 10.000 geworden. Met meer dan 40% korting leek me dit de beste optie op dit moment. Bedankt voor het meedenken :)
 
300 gram met karabiner en laadkabel Aan de hoge kant maar wel degelijk en waterdicht

Die van mij heeft het Bijna 2 jaar gewerkt, defect geraakt laadde niet meer op. Waarschijnlijk defect gegaan door vallen, ander model aangedchaft daarna.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb zo'n merkloos zonnecelding van de Big Bazar (lees: Chinese troep) voor tien euro. 5000mAh. Ik kan er bijna anderhalf keer mijn telefoon mee opladen. Vind ik nog best goed. Het ding heeft een degelijke siliconenbehuizing. Voor weekendjes weg een prima optie. Maar ik heb dan ook geen gps.
 
Ik ben zelf ook op zoek. Ik kwam onder andere het volgende artikel tegen waar een spreadsheet in hangt met een vergelijking van 85 powerbanks: https://www.reddit.com/r/Ultralight/comments/gmq3uq
Echter, ik kwam zelf op de Mojogear 10000 mah die erg klein is en met 183g niet veel zwaarder is dan de nitro 10000nb met 150g.
The Nitecore NB10000 with its carbon fiber housing and efficient circuit just leaves the competition in the dust.

Mede hierop gebaseerd kocht ik de nitecore nb10000. Met een beetje zoekwerk vind je hem voor 50 euro. Niet goedkoop maar hele goede verhouding vermogen/gewicht. Qua formaat kleiner dan mijn smartphone. 2 hikes mee gedaan en ik ben er heel happy mee.
Ik gebruik hem om de telefoon mee op te laden, maar ook de Aa batterij voor de Garmin GPS.
 
Als je graag een bijzondere Powerbank wilt uitproberen en een héle leuke korting wilt dan is dit een leuke. Misschien vooral geschikt als back up noodoplossing:
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan