laaif from Nepal


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jan & Heidi

Guest
Dag lieverdjes,

voor diegene die het mocht interesseren: we zijn heel netjes aangekomen.

Het eerste wat ons opviel was de drukte en de weinige toeristen. Nogal vervelend voor ons want dan zijn de straatventers een heel stuk hardnekkiger (heeft er iemand NOG een houten fluit nodig?).

Via de manager van het hotel hebben we een weeshuis gevonden dat ons inderdaad 'echt' lijkt. Het heeft een 22tal kinderen van enkele maanden tot 16 jaar. Het bevindt zich een tiental kilometer buiten kathmandu. Wanneer we terug zijn van de trek brengen we meteen ook een bezoekje. We hebben ook meteen de garantie gekregen dat niets zal verkocht worden of weggesmeten zal worden. Wat ze teveel hebben wordt doorgegeven aan andere weeshuizen. Blijkbaar werken ze hier allemaal een beetje samen. De allerwarmste stukken nemen we zelf mee in de rugzak en delen we uit op de trek zodat we daar ook iets kunnen doen voor de mensen. We hadden eigenlijk nog meer kunnen meenemen. We hadden samen 25 kg bagage, een heel pak mider dan we verwacht hadden en we hebben ongeveer 12 kilo kinderkledij meegenomen, 3 kilo meer had dus gekund. Rob, je 10 euro hebben we dus nu nog over en we denken er aan om dat aan een schooltje te geven of schoolboeken te betalen ofzo.

In ieder geval nog eens bedankt aan allen die doneerden. Volgens de Hindu en Budhisten hebben jullie nu een hoop goede karma bij...

Groetjes,
Jan & Heidi
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Schatten!

Goed te horen dat jullie goed en wel zijn aangekomen. Hopelijk gaan jullie ons verblijden met zo af en toe een update van de belevenissen??

Succes!

Dirk.
 
Dag Belgen,

Fijn om te weten dat jullie goed zijn aangekomen.
En al een locatie gevonden hebben voor de kleding. Slim dat je tijdens trektocht ook nog wat kleding meeneemt. Weet je zeker dat de kinderen wat warms erbij krijgen.

En wat betreft de goede karma......ach ja als je op zo'n makkelijke manier een mens gelukkig kunt maken, dan zijn we niet de beroerste om dat te doen


Greeting uit Wanroy,

Martijn & Irna...
 
"Rob, je 10 euro hebben we dus nu nog over en we denken er aan om dat aan een schooltje te geven of schoolboeken te betalen ofzo."

Mochten jullie een echt heel goed doel er voor vinden doe er dan 10 bij svp.
De retourbetaling regelen we dan wel na jullie terugkomst!
Veel plezier en ga vooral door met het het goede werk! Stel je voor dat iedere toerist in dat soort landen zoiets zou doen? Dan konden we de ontwikkelingsbijdragen afschaffen terwijl het effect groter zal zijn...
(Bij wijze van spreken dan he!)
Rob"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Yep we zijn terug. Sorry geen regelmatige update want ik was mijn laptop met sateliet verbinding vergeten... ;)

Ik heb een soort dagboek bijgehouden en ik denk dat te combineren met de foto's die we getrokken hebben. Geef me een beetje de tijd en dan weet je alles.

Rob, ik heb je 10 euro (eigenlijk 10$) gegeven aan een organisatie die scholen bouwt in Nepal. We zijn toevallig op een van de vrijwilligers (uit Nieuw-Zeeland) gestoten in een lodge waar we verbeleven. 't is een hele fijne mens die al enige jaren naar Nepal komt voor vrijwilligers werk.

groetjes,
Jan
 
Hey Belgjes,

Welkom thuis. Ben erg benieuwd naar jullie verhaal/foto's!

Grtx,

Raymond
 
Sorry, mijn schuld. De Belgjes zijn nog niet thuis maar de trek zelf zit er al op. We vliegen pas op de 13e naar huis toe.

Morgen (zaterdag) gaan we nog voor een paar dagjes naar Pokhara toe. Qua foto's zit ik aan filmrol 10 die bijna vol is en blz 49 van mijn A5 schriftje met mijn dagboek. Op een of andere manier ga ik die 2 nog es combineren maar eerst es zien hoe de foto's er uit zien :)

Hoe komt het eigenlijk dat er niemand in de chat zit? Heb ik es 5 minuten tijd...

groetjes,
Jan
 
En dit keer zijn we echt thuis. Momenteel heel hard genietend van jet-lag.

Rob, ik vrees dat je me toch 10 euro schuldig bent want we hebben een donatie gedaan aan een school voor hele arme kinderen. Met dat geld werden (of worden afhankelijk van hoe je het bekijkt) groeten en noodles aangekocht om een maaltijd te bereiden voor de 100 kinderen. Dit allemaal onder suppervisie van Marijke, een Nederlandse die we op de trek zijn tegengekomen.

groetjes,
Jan
 
Kijk, dat doet me deugd!
Welkom thuis, en we regelen dit asap
Bedankt
Rob"The article also described several people who got lost with satelite navigation devices. They were able to report their positions as 36.2 North by 17.48 West or whatever, but unfortunately didn't have the faintest idea of what that meant as they hadn't brought maps or compasses, or ,evidently, brains."

Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Opnieuw dan: welkom thuis :)

En nu maar wachten op foto's en verhalen!

Raymond
 
Foto's??? Damn, ik wist dat ik iets vergeten was te doen ginder... :p

Ik ga strakjes es beginnen mijn onleesbaar handschrift te ontcijferen en dan stuur ik alles wel es door (puur tekst). Verwacht niet te veel want ik ben geen verhalenschrijver. Het is zuiver het gedacht van het moment dat ik heb neergepend.

Jan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan