Laatste inpak item


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo iedereen,

Ik heb mijn rugzak voor Schotland ingepakt! Na al jullie reacties en tips past alles mooi in mijn tas, het voelt nog wel wat zwaar aan, maar ik heb op het gewicht gelet!

Nu neem ik zoals jullie misschien weten ook mijn videocamera mee, die helaas een tikkeltje aan de zware kant is (de Sony TRV-70), in ieder geval zwaarder/groter dan de hélé kleine camcorders. Mijn laatste inpak probleem is deze camera dus. Want, waar laat ik deze?

Ik zat er zelf aan te denken om de camera in een sok te stoppen (dat past met wat licht geduw wel) ter bescherming, zonder dat er een (veel) groter cameratasje voor nodig is. Ik lees steeds dat het gewicht het beste tegen je rug aan kan zitten, en aangezien de camera absoluut gewicht is, lijkt me dit handig... Máár: dan kan ik er weer heel erg moeilijk/omslachtig bij.

Is het een 'goed' idee om de camera in het topvak te stoppen? (ik bedoel het allerbovenste vakje waar je 'normaal' reisdocumenten e.d. zou stoppen). Het gewicht zit dan wel op het hoogste punt, zou dit (in theorie) uitmaken? Of is dat juist gewenst?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Jerry,

Het grootste, meest massieve gewicht moet voor een man zo ongeveer tussen je schouderbladen zitten. Dat is de plek waar bij mij mijn 2+ liter platypus zijn plekje vind. Het topvak zit hoger en zou niet de meest ideale plek zijn voor de camera, maar idd wel handig ivm snel-pakbaar-heid. Nood breekt wet.

Misschien kun je de camera op je borst dragen in een soort chestpack? Dan kun je er snel bij, allen zul je dit wel zelf moeten gaan maken.

Eins
 
Hoi Jerry,

Wellicht is het een idee om de camera juist niet in de rugzak, maar op je buik te dragen? Dan kun je er gemakkelijk bij om daadwerkelijk te filmen en hoef je niet steeds te stoppen.

Ook kun je er aan denken om anders de camera in z'n geheel gewoon... thuis te laten. Klinkt rigoreus, maar als het inderdaad een (te) zwaar ding is kan het je plezier behoorlijk vergallen en loop je al na twee dagen met tegenzin die camera overal mee naar toe te slepen. Lijkt me persoonlijk niet helemaal top.

Raymond
 
Beste Jerry,
Dat van die camera had je al eerder gevraagd en je had ook verschillende antwoorden gekregen
Nu veel plezier en we horen wel hoe het geweest is
Jannie
 
Dat topic ging over fotografie vs filmen vanuit creatief oogpunt.
Dit is een ander onderwerp, en aangezien het bovengenoemde topic alweer wat gezakt is, leek het mij handig om een nieuw topic te openen. Is ook handig als mensen via de zoekmachine een soort gelijke vraag zoeken denk ik.

Bedankt voor de reacties, maar is gewicht dragen op de buik niet te zwaar? Ben je dan nog wel in evenwicht?
 
>Bedankt voor de reacties, maar is gewicht dragen op de buik
>niet te zwaar? Ben je dan nog wel in evenwicht?

Nou normaal gesproken ben je prima in balans. Nu ga je ineens een rugzak op je rug dragen en ben je ineens in disbalans, wat je gaat compenseren door iets voorover te leunen. Een beetje gewicht aan de voorkant maakt juist dat je weer in balans komt. Probleem kan alleen wel zijn dat je je voeten niet meer ziet en dat kan lastig zijn, zeker voor het stuk langs Loch Lommond.

Kijk maar eens op www.aarnpacks.com, die hebben hun hele rugzakken lijn juist gebaseerd op het idee van een chest pack.

Eins

Bij de weg, JAO en Martijn, als jullie meelezen, bovenstaande link zou ik nog aan jullie doorgeven, bij deze (hoop ik)
 
Vreemd, want... waarom draagt dan niet iedereen gewicht op de buik?
Veel mensen hebben wel eens last van te weinig ruimte in de tas, dat is nu dan toch prima op te lossen door bijv. je voedelvoorraad op de buik te dragen? Het klinkt in ieder geval erg logisch dat je juist méér in evenwicht komt vanwege het gewicht op de buik. Goh, ik wordt een pak-ezel.
 
Just my two cents:
Gewicht wat aan de achterkant zit, kan met een goeie en goed ingestelde rugzak heel netje op je bekken/heupen worden overgedrangen, die heel wat meer kunnen hebben dan die kleine, fragiele wervelgewrichtjes.

Hang je gewicht aan de voorkant, dan is dat effect alleen met een heuptas te bereiken. En dan nog is t niet zo ideaal. Maarja, daar zit de heupband van je rugzak al als t goed is. Kun je daar niet iets aan bevestigen?

Zowieso vind ik persoonlijk uitstekende dingen aan mijn rugzak nooit prettig, het belemmert je in de beweging als aan de zijkant zit en de hefboom is nogal groot als je t aan de achterkant van je rugzak bindt.

En als nie past.... tja, dan moet je misschien toch iets thuislaten ;)

En nu hop, lopen! :7

Veel plezier!
Petra
 
Volgens mij, en vooral als ik de threads hier een beetje volg, wordt er ook steeds meer op de buik gedragen, in de chestpacks. En ik zie ook steeds meer mensen hiermee lopen.
Is tevens ook "veiliger" dan een (gewone) rugzak, tegen diestal bedoel ik dan. Want je hebt zicht op je spullen, terwijl op de rug kunnen ze zo de zak openen zonder dat je er erg in hebt.
 
>>Bedankt voor de reacties, maar is gewicht dragen op de buik
>>niet te zwaar? Ben je dan nog wel in evenwicht?
>
>Nou normaal gesproken ben je prima in balans. Nu ga je ineens
>een rugzak op je rug dragen en ben je ineens in disbalans, wat
>je gaat compenseren door iets voorover te leunen. Een beetje
>gewicht aan de voorkant maakt juist dat je weer in balans
>komt. Probleem kan alleen wel zijn dat je je voeten niet meer
>ziet en dat kan lastig zijn, zeker voor het stuk langs Loch
>Lommond.
>
>Kijk maar eens op www.aarnpacks.com, die hebben hun hele
>rugzakken lijn juist gebaseerd op het idee van een chest
>pack.
>
>Eins
>
>Bij de weg, JAO en Martijn, als jullie meelezen, bovenstaande
>link zou ik nog aan jullie doorgeven, bij deze (hoop ik)
>

Copy&paste hadden net plaats gehad toen ik verder las:)
dank voor de link, nu even smullen!

Groeten,

Martijn
 
Ik kies er voor om de camera toch maar in het middelste vak van de rugzak te stoppen (in een sok, in een zak) de reden is om het zware gewicht tegen mijn rug aan te krijgen. Ik weet dat ik er nu nauwlijks bij kan, maar het is de bedoeling om een soort videodagboek te maken en er bij thuiskomst foto's van de reis tussen te monteren.
Mijn reisgenoot maakt foto's. Ik ben wel erg geinteresseerd in zo'n buiktas, maar voor nu hou ik het even bij één rugzak.

Overgens nog één (offtopic) vraagje:
Mijn tas heb ik inmiddels al honderd keer opnieuw ingepakt, en het draagcomfort verschilt er wel steeds door. Maar wat moet ik nou met dat luchtmatje, die past niet in de tas (heb het al opgevouwen e.d. maar dan hou ik geen ruimte meer over!). Wat is (theoretisch in ieder geval) beter: de luchtmat aan de boven, onder, of zijkant bevestigen?

Ik moet er bij zeggen dat als ik de luchtmat aan de bovenkant bevestig, deze niet recht op de tas blijft staan, maar wat naar achteren valt. Dit kan niet anders (gezien de bevestigingsriemen) en weet niet zo goed of dit nou echt de bedoeling kan zijn...
 
Als je het nu eens gewoon gaat proberen?
Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en vaak kom je er in de praktijk achter wat voor jou het beste is. Gaat gewoon eens een weekeindje weg als je zo onzeker over jezelf ben. De antwoorden komen dan vanzelf.René
 
Gewichttechnisch is er ongetwijfeld het 'beste' punt aan te wijzen, ik wil alleen weten welk punt, zodat ik het kan proberen. En ja, ik heb al meerdere dingen geprobeerd tijdens het lopen en het beviel me nog niet.
 
Vorig jaar zomer had ik voor de verandering een grote spiegelreflexcamera meegenomen die ca. een kilo woog. Uit ervaring weet ik dat als een camera in je rugzak zit, dat je hem relatief weinig gebruikt, omdat het teveel gedoe is om steeds je rugzak af te doen. Ik heb toen de camera in zijn tasje met de schouderband overdwars over mijn schouder gehangen en daar de rugzak overheen. De camera bungelde op mijn buik over mijn heupband heen. Echt lekker liep het niet, maar ik heb hem erg veel gebruikt en daar ben ik achteraf blij mee.

Luchtmatjes kunnen waterdicht verpakt aan de zijkant onder de onderkant van de rugzak worden bevestigd. Net wat je het beste uitkomt. Het loont om een waterdichte zak van stevig materiaal te gebruiken, want boomtakken willen nog wel eens vuilniszakken e.d. kapot scheuren.

Linda
 
Hoi,
Heeft iemand nog gehoord hoe het met Jerry afgelopen is in Schotland? Deze zomer heeft hij toch de hulp van allen ingeroepen op de site?
Omdat ik deze zomer zelf niet zoveel ben weggeweest was ik wel nieuwsgierig naar ieders ervaringen en zeker naar die van Jerry
Groeten
Jannie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Mijn idee over de videocamera is....thuis laten! en een lichtgewicht en kleine digitale camera meenemen of een wegwerp fototoestel.Zoals Raymond al zei te veel gewicht kan je plezier vergallen,en hoe vaak ga je de gemaakte beelden met je videocamera nog terug kijken??? Ik persoonlijk herbeleef de momenten net zo goed met foto's en in mijn gedachten!

René
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan