laminaat jas

al surfend op internet kwam ik een ademende waterdichte lichte jas tegen gemaakt van een laminaat waar ik niet eerder van gehoord heb.
het laminaat heet: DERMIZAX.

hier de link van de fabrikant:https://cortazu.com/products/hard-shell-all-season-mens-blue

heeft iemand hier ervaringen mee?
ik ben op zoek naar een jas die licht van gewicht is en ademend is. ik ben enigszins teleurgesteld in mijn huidige gorexex jas.
de jas, van Mammut is aan het delamineren. en wel op het achterpand tussen heup en schouder. een plek waar je normaalgespoken geen druk of schuurplek verwacht. ok, hij is inmiddels 10 jaar oud maar nauwelijks gedragen.

misschien is dit wel een materiaal dat langer meegaat?

groetjes, Marc.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bergans gebruikt dit ook. Het is van Toray, een Japanse fabrikant. Dit merk zit in het hogere segment. Heb er zelf geen ervaring mee.
 
Dermizax is niets anders dat een hydrofiel PU membraan. Verschilt wat dat betreft niet van alle andere merken die als waterdichte laag PU in de specificaties hebben staan, ipv ePTFE (let wel: een PU membraan. Coatings zijn ook vaak PU, maar dan hebben we het wel echt over andere kwaliteiten).
Wat per PU kan verschillen is bijvoorbeeld dikte en ademend vermogen.
Over duurzaamheid: PU is vroeg of laat gevoelig voor "hydrolysis", hydrolyse dus, ontbinding onder invloed van water. Kan erg lang duren hoor, zeker ook wel die tien jaar die jouw huidige jas blijkbaar geleefd heeft.
 
Laatst bewerkt:
Persoonlijk zeer slechte ervaringen met de Derzimax van Bergans jassen.
Bij mijn nek slijt ik in 2 maanden de waterdichte laag eruit. Ik heb een kort geschoren kapsel.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan