Landelijke opleiding voor Nivon reisbegeleiders in 2006 van start


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo allemaal,

Ik kreeg onderstaand bericht binnen. Wellicht interessant voor bezoekers van de site:

Na een intensief jaar van voorbereiding begint in 2006 de landelijke opleiding voor reisbegeleider van wandelreizen. Dit initiatief van bergsportgroepen en Jeugd & Jongeren zal enthousiaste wandelaars opleiden tot volwaardige begeleiders voor zowel jongeren- als volwassenenreizen van het Nivon. De basisopleiding (A, van maart tot mei 2006) is bedoeld voor reizen in laag- en middengebergte en omvat 7 lessen in theorie en praktijk van kaart & kompas, materiaalkennis, tochtenplanning, EHBO, groepsprocessen en een bivakweekend in de Ardennen. De vervolgopleiding (B, begin juli 2006) is bedoeld voor reizen in winter en hooggebergte en omvat een les bergterrein & weerkunde en een-weekse alpiene beginnerscursus onder begeleiding van Oostenrijkse berggidsen in Kaprun. De basisopleiding A kost niets; reiskosten worden vergoed (OV tenzij niet mogelijk). In de alpiene cursusweek is halfpension in een berghut inbegrepen; overige en reiskosten van en naar Oostenrijk niet. De cursus is alleen bedoeld voor mensen die een Nivonreis willen begeleiden. Interesse? Voor 2006 zijn er 15 cursusplaatsen beschikbaar. Bel of mail ons voor een intake-gesprek. (Marijn Koole, spring_nivon@hotmail.com 06-18737276.)

Grtx,

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Oja we kregen zeker wel een opleiding van het Nivon. Gewoon iedereen die een reis wou begeleiden kreeg die opleiding gedurende 4 weekenden. Toen ik het begin van dit bericht las dacht ik gewoon ook weer aan de selectie procedure en opleiding die het Nivon elk jaar start. Echter zoals het hier staat is er nog wel wat veranderd en het lijkt of alle verschillende groepen (we hebben binnen het nivon leeftijdscategorien die elk een aparte opleiding gaven en aparta reizen hadden) onder een gaan vallen. Maar vind het ene beetje raar dat er maar 15 plekken zijn. Alleen in de groep (15-25) waar ik begeleid zijn er per jaar al meer dan 30 mensen nodig... Wat ik wel goed vind is dat het nu allemaal meer gestructureerd gaat en er ook een groot praktijk weekend komt in de Ardennen.

Heb ff iemand van de organisatie gemailt met het artikel en ga vrijdag samen met hem naar Zwitserland dus dan hoop ik er meer van te horen... Uiteraard die ik dan weer een berichtje hier voor diegenen die dit toch interesant vinden.
 
RE: Landelijke opleiding voor Nivon reisbegeleiders in ...

Dag!

Alvast veel plezier in Zwitserland Marius. Voor de mensen die nu al vragen hebben over de opleiding voor Nivon-reisbegeleiders:
- de opleiding van de reizen voor 15-25 jarigen wordt licht aangepast, maar blijft gewoon overeind (zie actiefopreis.nl)
- deze, algemene, opleiding van het persbericht is vergeleken daarmee uitgebreid met meer praktijktraining (een orienteringsloop, een bivakweekend, en een alpiene beginnerscursus)
- op deze manier wil het Nivon mensen de kans geven meer in zichzelf te investeren en daardoor veiliger op reis te gaan
- op deze manier wordt (met name bergsport-)kennis binnen de verschillende delen van het Nivon beter gedeeld.
- er zijn wel cursussen voor reis(bege)leiders in Nederland. (Zie verder Rond het kampvuur, onderwerp #3873.) Het probleem is dat er geen algemeen erkende diploma's zijn... DE ANVR heeft laatst weer laten weten geen brood te zien in een nationale opleiding, dan wel certificering van bestaande opleidingen (zie cerbran.nl of harmattan.nl).
- het zijn vooral de kosten... De markt is moordend, en de organisaties zitten elkaar te beloeren. :) Aan iedereen die meeleest: het Nivon gaat ervoor! :) Maar goed, wij hoeven er niet van te leven. :]
 
RE: Landelijke opleiding voor Nivon reisbegeleiders in ...

Even een vreemde vraag tussen door, zelf ben ik in het bezit van een aantal trainingen van scouting nederland, mocht ik ooit eens iets voor nivon oid willen gaan doen, is zoiets dan ook te gebruiken als papiertje? Zelf heb ik voor de scoutsleeftijd start/ programma training en camptraining gedaan. maar heb er verder geen iedee van of deze papiertjes ook voor andere organisaties nuttig zouden kunnen zijn. Anders ga ik misschien nog een gillwel outdoor oid doen via scouting...

just in case.

Bas
 
Scouting papieren

Hee Bas,

ik ken de scouting-training niet en kan dus niet echt beoordelen wat hun opleiding inhoudt en of we daarvoor vrijstellingen kunnen geven. Ik kan je beter antwoord geven als ik meer weet. Heb je ergens (bij voorkeur digitaal) cursusmateriaal voor ons? Stuur dat dan naar spring_nivon@hotmail.com. Met dank!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan