Langdurig wandelen...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

Fedor

Guest
Ik heb het plan om eens een dag en een nacht achter elkaar door te lopen. Dit om zonder kamperen (en bijbehorende zware rugzak) flink km's te maken. Bovendien heeft 's nachts lopen zeker z'n charme :)

Nadeel is natuurlijk dat niet elke route geschikt is maar ik vind vast wel wat. Sta 's winters vaak vroeg op (0200-0300... ga ook al vroeg slapen dan) dus in het donker lopen heb ik wel ervaring mee. Hierdoor al eens 60 km in 20 uur gelopen (incl. korte overnachting in tent).

Mensen die ervaring hebben met bijvoorbeeld 24 uur lopen zonder tussendoor te overnachten? Hoe plan je zo'n dag? Waar moet je rekening mee houden?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Fedor:
Is een Kennedy mars oid niet iets voor jou dan??
Ze zijn niet allemaal even leuk, maar er zijn er bij waarbij je in een mooie omgeving in je eigen tempo je wandeling kunt maken, met als voordeel wat verzorging ed onderweg.
Een hele mooie tocht is bijvoorbeeld de omloop van Goeree, 110 km waarvan een flink deel langs de kust en door de duinen.

RobYr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot.nl
 
Al vaak aan de dodentocht gedacht (100 km in 24 uur) maar net zoals bij de Kennedymarsen is dat meer een prestatieloop, en dat vind ik nu net wat minder... heb geen zin in een verplichting tot het afleggen van een bepaalde afstand in een bepaalde tijd.

Bovendien loop ik liever alleen :p, het is juist de charme van de rust en de eenzaamheid (op dat moment althans) die zoiets leuk voor mij maken.


Neemt niet weg dat er goede info voor mij van deelnemers aan die marsen kan komen :)
 
Vrijwel elke mars heeft wel een eigen website, daar vindt je vaak leuke tips.
Iets in mij roept dat ik wel een keertje met je mee zou willen, maar ik weet dat bij mij de lat ligt op zo'n 50 k, en daarboven is er geen lol meer aan voor mij.

Succes in ieder geval;


Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot.nl
 
Ik heb ook al een paar Kennedymarsen gelopen. Wat je natuurlijk ook kunt doen is op Internet zoeken naar Kennedymarsen en dan kijken of de route ook gegeven is. Je weet dan in elke geval wel dat het een beloopbare route is voor de nacht en geen route met kuilen en gaten waar je constant moet bijlichten. Ik heb zelf een paar keer die van Haaksbergen gelopen. Ik doe dat trouwens niet als een prestatiemars hoor. Starten om 10.00 uur 's avonds en dan de volgende middag tegen 4 uur binnen. De afstand maakt natuurlijk dat het tempo rustig gehouden wordt. Overigens is op zo'n Kennedymars de rust na zo'n 25 kilometer al aardig ingetreden, als dan de "nachtmarathon"die daarmee vaak gecombineerd wordt wegvalt is het tamelijk rustig lopen is mijn ervaring

groet,

Nico
 
Grrr had de planning vrijdag op zaterdag een flink stuk te gaan doen (zonder enige voorbereid trouwens) in Groningen (Wad- & Wierdenpad). Helaas na 4 uur doorlopend stromende regen afgetaaid omdat het waardeloos navigeren was en m'n schoenen al erg vochtig werden.

Volgende poging wordt zeker gepland. Alleen jammer dat een deel van de route al is afgelegd. Maar er zijn nog meer mogelijkheden :)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan