Langlaufen in de Eiffel


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi!

Ik wil voor het gaan langlaufen, zo rond de kerst. Het plan was eerst om naar Noorwegen te gaan, maar ik krijg de indruk dat het seizoen daar pas rond februari van start gaat. Weet iemand dat?

Plan B is om nu richting de Eiffel te gaan. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit een mooi gebied en hoe kun je dit het beste organiseren? We willen zo onafhankelijk mogelijk zijn, maar wellicht wel een paar lessen nemen. Is de Eiffel erg druk of kun je ook nog wel de stilte opzoeken?

Als iemand me op weg kan helpen, graag!

Groeten,

Rudolf
 
Hoi Rudolf,

>Ik wil voor het gaan langlaufen, zo rond de kerst. Het plan
>was eerst om naar Noorwegen te gaan, maar ik krijg de indruk
>dat het seizoen daar pas rond februari van start gaat. Weet
>iemand dat?

Wat bedoel je precies met het seizoen?
Vorig jaar met de kerst was ik in de bergen (in de buurt van Hemsedal) en daar lag maar 10 cm sneeuw. De alpinehellingen waren wel goed want daar spuiten ze kunstsneeuw. Bij ons thuis in laaggelegen gebied lag er wel veel sneeuw met de kerst en is het de hele winter zeer goed geweest. Maar dat is weer geen toeristengebied met hotels. Als je met seizoen bedoelt om rond te trekken in de bergen met een tent of op huttentocht dan is rond de pasen de beste tijd want dan zijn de routes van hut naar hut gemarkeerd met stokken. In elk geval is het slim om te wachten tot de dagen wat langer worden en het weer wat beter. Op andere plaatsen in de bergen (in de bewoonde wereld) worden echte langlaufsporen getrokken door lokale hotels. Die worden het beste onderhouden rond de schoolvakanties (krokusvakantie, pasen), maar ook wel tussendoor als er genoeg sneeuw is. Ik denk dat inderdaad kerst een beetje een onzekere tijd is voor langlaufen. In de bergen heb je wel kans op sneeuw, maar er geen gemarkeerde routes, de dagen zijn erg kort en het is koud. Of er door hotels sporen worden getrokken is afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw.

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan