Langlaufen voor beginners


Afgelopen zomer zijn we voor het eerst naar Noorwegen geweest. Dat vonden we allebei geweldig. Nu hebben we het plan opgevat om daar te gaan langlaufen, maar dat hebben we beiden nog nooit gedaan. Daarom zou ik dat eerst een keertje ergens willen gaan leren. Hebben jullie tips waar je dat goed en niet al te ver/duur kunt leren? Als het bevalt, dan gaan we dus nog wel eens naar Noorwegen, maar eerst eens kijken of het wat voor ons is.
Verder heb ik al wel gezocht, maar weet ik niet wat ik nodig heb. Ik denk dat een schaatsbroek ideaal is, of vergis ik me? Verder een winddicht ademend jack, muts, handschoenen, bril, goede sokken, gamaschen. Wat mis ik nog, behalve de ski's en skischoenen? Die ga ik sowieso de eerste keer huren.
En het schijnt conditioneel vrij heftig te zijn. Hoe bereid ik me erop voor om maximaal plezier van mijn vakantie te hebben?
Alvast bedankt voor de tips.
Groetjes,

Jeanne
 
Leuk! Begin dit jaar was voor mij de eerste keer langlaufen. Linda was zo vriendelijk weer een weekendje te organiseren in haar achtertuin.

Kijk eens op http://www.hiking-site.nl/prikbord/...&forum=138&topic_id=10008&mesg_id=10008&page= vanaf 13-02 gaat het over de kleding.

Ik ga het zeker nog vaker doen, misschien ook nog een wat langere tocht ergens in Noorwegen.

In de buurt langlaufen oefenen weet ik niet. In de ardennen kan je bijna elk jaar wel doen op de Hoge Venen, maar ik weet niet hoe het daar zit met verhuur en/of les. Ben wel geinteresseerd in die info, want dan kan ik een keer m'n moeder meenemen :)

grtz
Henk
 
hoi

ja voor langlaufen heb je een wel een goede conditie nodig. Ik heb 2 jaar geleden voor het eerst gedaan en ben naar noorwegen gegaan ( hardagavida ost). leuk gebied om te langlaufen.

ik weet niet waar je vandaan komt, maar ik weet dat ze in gouda in winter een soort baan van matten maken waar je kan langlaufen en ze daar ook lessen geven.

vroeger had Duinrell ook iets van een skibaan/ langlaufbaan ( matten + dennennaalden). Maar weet niet of dat nog bestaat?

succes groetjes Sylvia
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan