Langlaufen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

BuSpu

Guest
Wij gaan in februari langlaufen in Noorwegen en nou is de vraag of we speciale skibroeken moeten aanschaffen. We hebben allebei broeken van Fjallraven (G1000 en een micropolyamide) en langthermisch ondergoed. Werkt dat in een Fjalravenbroek al dan niet met lang ondergoed/gamachen of wordt je toch erg nat?

Bij voorbaat dank! BuSpu
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het is in Noorwegen, afhankelijk waar je zit, in februari beneden het vriespunt. Het is een soort droge kou. Het kan er stevig winderig zijn en natuurlijk sneeuwt het regelmatig (droge sneeuw). Je hoeft dus niet zo bang te zijn dat je kleding nat wordt.
Het moet vooral winddicht zijn en ruimte hebben om te bewegen. Verder is het handig als de sneeuw er niet te erg aanvast koekt.
In Noorwegen zie je de sporters in een soort skatebroeken langlaufen.
Voor trektochten is zo'n gewaxte broek, die je noemt ideaal. Als het kouder is kun je er een thermo onderaan doen.
Veel plezier, IriMar
 
Hoi BuSpu,

Noren die langere tochten op ski's maken hebben in elk geval termisch ondergoed aan. Daarboven ofwel goretex of winddicht katoen. Het doet er niet zoveel toe als het maar winddicht is en je er lekker in kunt bewegen. ik zou je aanbevelen om een winddichte broek mee te nemen en nog een (ademende) regenbroek die je er overheen aantrekt als het slecht weer wordt. Zelfde principe voor je bovenlijf.
Er zijn ook mensen die in een soort schaatspakken skiën, maar dat zijn doorgaans de hele snelle jongens die op een dagtocht gaan om te trainen. Die mensen houden ook geen pauzes onderweg. De toerskiërs zie je meestal in anorak/goretex-jas/wollen trui en knickebockers met lange wollen kniekousen.
Ik heb zelf meestal een schaatsritsbroek gevoerd met een soort badstof over mijn warme ondergoed aan. Die heeft een bovenstuk, zodat je rug niet bloot komt en koud wordt. Daar overheen gaat met slecht weer een regenbroek.
Gamachen zijn vast handig tegen sneeuw in je schoenen, maar je gaat er wel heel erg onder zweten. Misschien is het een idee om een paar gamachen te maken van een stuk waterafstotende broekenstof?

Groeten,

Linda
 
>Gamachen zijn vast handig tegen sneeuw in je schoenen, maar je
>gaat er wel heel erg onder zweten. Misschien is het een idee
>om een paar gamachen te maken van een stuk waterafstotende
>broekenstof?

Er zijn ook gamachen met een goretex-laagje. En je weet het he, met goretex aan, zweet je niet! :):):)

grtz
Henk
 
Dank voor alle suggesties.

We gaan dus, na het lezen van de reacties, in ieder geval geen nieuwe 'skikleding' kopen. Volgens mij komen we er met de kleding die we hebben, al dan niet aangevuld met hardlooptights, wel uit.
Ik ben wel benieuwd naar koude voeten. We gaan het langlaufmateriaal huren in Noorwegen en ik hoop dat de schoenen een beetje water/sneeuw-dicht zijn.
In ieder geval bedankt,

Groet BuSpu
 
Hoi BuSpu,

De meeste tour-langlaufschoenen zijn gewoon van leer en kun je behandelen als bergschoenen door ze in te smeren of te spuiten.
Er zijn geloof ik ook hoezen te koop voor over je schoenen, net als bij schaatsen.

Groeten,

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan