Langs de Linge etappe 2. 27-28 April 2013

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
Hij staat in de steigers. De tweede etappe langs de linge, van Rumpt naar Tiel. Afhankelijk van de opstapplaats weer 22 tot 25 km. We overnachten op camping "aan de Linge" waar we weer een grote BBQ gaan aanleggen. De camping ligt deze keer daadwerkelijk aan de Linge (bij een dammetje, dus lekker met watergeluiden 's nachts) dus je stapt zo je kayak weer in 's morgens.

Wie peddelt er mee?
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
hoi, heb nog geen kano tocht gemaakt, maar heb wel een stevige opblaas kano voor 2 personen. Of zou ik mogelijk te langzaam vooruit komen?
 
Als het even kan vaar ik mee, voor mij een thuiswedstrijd. En de mooiste stukken van de Linge zitten op dit deel (of ben ik bevooroordeeld? ik woon halverwege..).

Als ik niet mee vaar zorg ik voor een horecastop in Geldermalsen in dit oncafézame gebied. Anders misschien ook wel trouwens.

Voor de km-vreters: er zijn onderweg nog wat interessante afslagen. Over de Korne naar Buren (met horeca-optie ;-) of gewoon een stukje door de bloesems heen varen door een afwateringsloot van de boomgaarden.

De kampeerplaats is lekker rustig. 1 x per jaar niet trouwens; het Appelpop festival. De laatste keer dat ik daar de kajak overdroeg (half 9 s’ochtends ..) heb ik me door de kampvuurresten, lege flesjes, en net uit hun tentje kruipende feestgang(st)ers moeten wurmen. Ik heb hooguit 2 tentjes plat gewalst. Het moet een komisch tafereel zijn geweest.

@Bertus: ik denk dat een opblaaskano het niet gaat redden. Te langzaam. Maar ik heb hier minimaal 1 kajak te leen als je wilt.

Gr. Joop

Alvast een paar foto’s geplaatst ;-) http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3566
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
@bertuss: lijkt mij ook lastig met een opblaas kayak maar Joop; probleem opgelost!?

@Joop: goed als je mee gaat; altijd handig een gids bij de hand!!
 
@Bertus: ik denk dat een opblaaskano het niet gaat redden. Te langzaam. Maar ik heb hier minimaal 1 kajak te leen als je wilt.

php?cat=3566[/URL]

Hoi Joop, alvast bedankt voor het aanbod.
Ga kijken of ik mijn agenda kan aanpassen, raakt aardig vol.
Laat het je spoedig weten.
 
En hierbij helaas een afmelding, ik moet naar het feestje van m'n ouders die allebei 65 geworden zijn, heb begrepen dat ik hier niet onderuit kan.

Baal er wel van want had er erg zin in....
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
afmelding

Jammer Jan-Anne, het belooft een mooie tocht te worden... startplaats en de parkeergelegenheid is geregeld (weer op een terrein van de brandweer). Lengte van de tocht 22,5 km.

Wat de bloei van de betuwe betreft is het hopen dat het lukt; er zijn voorzichtig knoppen gevormd waarbij de kou van de laatste dagen een risico kan vormen, Maar als dat goed gaat wordt het een supertocht!

Volgend jaar de drentse Aa dan maar????
 

keizerman

Lid Club Hiking-site.nl
@leisurewolf volgend jaar de drentse Aa dan maar????

Voor mij is deze tocht te ver rijden.
kom op mensen meld je aanMet de drentse Aa ga ik zeker mee, thuis voordeel.
ps doe in september een rondje prov Groningen 130 km in vier dagen.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
kom op mensen meld je aan
Het zou zo maar eens kunnen dat de data wat ongelukkig zijn....het is namelijk het begin van de meivakantie en mogelijk gaan er mensen gewoon de hele week weg.
Ondergetekende heeft geen meivakantie, maar neemt wel de 29e vrij zodat ik een 4-daags weekend heb.....wat ik dan liever aan een 4-daagse activiteit besteed :)

Overigens ben ik geen kanoer, ik zou dus sowieso niet meegaan :)

Groetjes,
Dennis
 
Grote kans dat ik de avond ervoor er al naar toe ga. Er zit immers een camping bij de startplek :)
 
Was weer een leuk weekend met onverwacht mooi weer. Flinke spierpijn van de kilometers gespetter.

Pieter bedankt voor de organisatie en Joop bedankt voor de lunch!

Zal eens kijken of er dit jaar nog een weekend peddelen op het Grevelingenmeer inzit...
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
weer thuis...

wat mij betreft ook weer een geslaagd weekend, priecies weer tussen de buien door! kan ook voelen dat ik wat gedaan heb... Joop bedankt voor de catering onderweg, Henk ik hoor wel wat je in elkaar kunt knutselen op het grevelingemeer!
 
En ik maar denken dat iedereen zo makkelijk zo rap peddelde ;-) Mooie dagen, heerlijk gevaren. En weer een lesje in techniek gehad.

Tot de volgende tocht!

gr. Joop
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan