Lapland ....


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Beste hikers,

As Zondag vertrekken we naar Lapland. We vliegen naar Rovaniemi en vandaar uit door naar andere plaatsen. Misschien dat leden nog wat leuke tips voor mij hebben qua bezienswaardigheden.

Ik wens jullie allemaal alvast fijne dagen toe.

Gr,

Paul
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Of juist niet..... Buiten het seizoen is het er al erg toeristisch en commercieel. Maar je mag wel met hem op de foto....als je betaald. :)

Ik weet niet wat je in Lapland wilt gaan doen. Wil je iets met cultuur en kom je noorderlijk dan is het Sami museum in Inari zeker aan te raden. Dit is een erg goed opgezet natuurhistorisch museum met de geschiedenis van de oorspronkelijke bevolking en de natuur in Lapland.

Wil je de natuur in dan kun je kijken op www.outdoors.fi. Er liggen genoeg parken in Lapland waar je terecht kunt. Wil je de winters Lapland activiteiten (sledetochten etc.) dan kun je bijvoorbeeld denken aan Pyhätunturi. Dit ligt vlakbij Rovaniemi en in de laatste Op Pad stond een artikel.

Maar hangt er dus vanaf wat je wilt....

Arjen
 
Ik was drie weken geleden in Pyhätunturi voor een wintertrekking van Luosto naar Pyhä. Het is jammer dat het rond deze dagen nauwelijks nog licht wordt in dit gebied. Geen goede periode voor een trektocht. Skipistes en veel langlauftracks zijn echter volledig verlicht.

Zie voor mijn tripreport met foto's www.winterhiking.nl en selecteer 'Finland 2009' in het menu links.

Andere activiteiten in het donker: Arcticum en Kerstman in Rovaniemi (beetje tourist-trap, maar toch aardig), ijshotel in Kemi, of het eerder genoemde museum in Inari (nog wel een heel eind verder naar het Noorden). Verder heel veel aanbieders van Rendier/Husky tochten en Eland safari's.

Blijf als het even kan alsjeblieft weg van sneeuwscootertochten. Deze verpesten het milieu met hun tweetaktmotoren en verjagen de dieren in de zo rustige natuur. Ik snap dat de Finnen ze nodig hebben, maar geloof niet dat toeristen hier op horen rond te crossen...
 
Bedankt voor je tips. Heb je site bekeken en het ziet er allemaal geweldig uit. Over de sneeuwscooters. Normaal gesproken ga ik ieder jaar naar Jämtland, Zweden. Ook daar ben ik ieder jaar weer verbaasd hoeveel van die vervuilende scooters er bijgekomen zijn. Zelf heb ik het 1 keer gedaan en de lol was er al snel vanaf. Wij gaan dit zeer zeker niet in Finland doen. Het is meer de bedoeling dat we gaan langlaufen en genieten van de natuur. Doen jullie ieder jaar aan winterkamperen?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan