Lappenmand II

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Twee adviezen geef ik je op grond van eerdere ervaringen.
Ten eerste: bij hersteltraining een elastisch verband of brace gebruiken om schade door overbelasting te voorkomen.
Ten tweede: bij twijfel tussen opereren of niet een second opinion vragen bij de Maartenskliniek, echt wel de top op dit gebied.

Groeten
Boelo
 
Wat vervelend nieuws Sander! Knap en goed dat je na een avond balen weer plannen aan het maken bent.

Hoewel mijn ene knie ook niet de meest goede meer is op deze wereld (ik doe met Dennis mee, ook hier kraakbeenproblemen) gelukkig geen ervaring met afgescheurde banden en dergelijke. Wel een collega die wat ongelukkig terecht kwam op de skipiste. Hij is hieraan geopereerd en is weer aardig op zijn retour (wil zelfs weer gaan skiën, zegt toch wat). Dit kostte inderdaad veel tijd voor revalidatie (denk minimaal een maand of 9) maar was daarmee wel geholpen. Voor hem dus een succes verhaal!

Sterkte ermee en met het maken van allerlei keuzes.

Groetjes, Jolanda
 
Het gaat een kwestie worden van geduld hebben en veel krachttraining rondom de knieen. Mocht de training niet baten (+/- 3 a 4 maanden) dan moeten we alsnog voor reconstructie gaan (schijnt een jaar te kosten qua revalidatie tijd). En om te kunnen blijven hiken met rugzak, bergwandelen en sneeuwschoenlopen zonder reconstructie zal er waarschijnlijk een brace moeten komen.

Hoi Sander,

Ik zou overwegen om voor herstel te gaan. Als je het later gaat uitvoeren lijkt me niet de beste oplossing. Laat er een foto van maken en spaar je knie een beetje.
Sterkte ermee en weinig dalen en stijgen met je knie.

Bert
 
Strekte Sander, balen :(

Zelf rommel ik ook nog met mijn knie. En ik laat nog een 3e opinie doen. Heb nog steeds niet de vingers achter het probleem. Om iets goed op te lossen moet je vaak eerst iets goed onderzoeken. Garbage in = garbage out.

Succes met het herstel!
 
Strekte Sander, balen :(

Zelf rommel ik ook nog met mijn knie. En ik laat nog een 3e opinie doen. Heb nog steeds niet de vingers achter het probleem. Om iets goed op te lossen moet je vaak eerst iets goed onderzoeken. Garbage in = garbage out.

Succes met het herstel!

He die Philip,
naar aanleiding van jou berichtje heb ik ergens gelezen dat door stevig dalen en stijgen, ook een reden van jou probleem zou kunnen zijn in samenhang met overgewicht.
Beide kunnen mogelijk een oorzaak van je verkalking in de pezen zijn.
Door de dalen stijgen krijg je grote druk op je pezen. Vergelijkbaar met pees (hielspoor) in de hak.
 
Messcherpe analyse, Anna. Dank je, Bertus. Als ik nog lang last houd van mijn knie is er een serieuze kans op een doorstart naar obesitas :D

Tja, Anna weet het te brengen..


Philip,
Och, weet niet of je er aanleg voor hebt, maar dit was zoals ik het gelezen had.
wil nog niet zeggen dat je dan Mc Drek moet gaan sponsorren! ;-)


Restez mobile, vous maintenir en forme! :))
 

Guringo

Lid Club Hiking-site.nl
Ten tweede: bij twijfel tussen opereren of niet een second opinion vragen bij de Maartenskliniek, echt wel de top op dit gebied.

Daar is Sonja (mijn vriendin) ook geholpen aan haar kruisbanden. Daarna revalidatie via Sportfysio bij de Goffert geloof ik!
 
Ik sla de Maartenskliniek even op in mijn hoofd. Gisteren ook even gekeken naar de score van het Groene Hart Ziekenhuis bij mijn woonplaats. Die doen het ook niet slecht zag ik.
 

Guringo

Lid Club Hiking-site.nl
Een ex-collega was trouwens erg enthousiast over de kliniek in Rozendaal (bij Arnhem). Ook hij had knieproblemen. Wat het precies was weet ik niet, maar hij werd erg snel en zeeeer vakkundig geholpen!

Groeten en sterkte!

Wouter
 
Sjonge Sander, slecht nieuws. Hoop dat je het allemaal verstouwd krijgt. Laat je in ieder geval goed adviseren (2nd opinion)!
En in het vervolg niet meer van die perfect loodzware kisten aan je voeten...
Noel
 
er gingen toch 7 of 8 honden mee op de wwh ?
daar zitten er vast wel meer bij die kunnen trekken ik heb het id dat jij ons er dan wel helemaal uit "loopt" en wil je helemaal de blitzz maken een vriendin van mij is musher (die gekken die met zo'n 4 honden voor de kar wedstrijden lopen/rijden) die wil haar kar vast wel aan je uit lenen. :D problemen zijn uitdagingen die overwonnen moeten worden :)
 
Oke het is een tijdje geleden dat ik hier op HS actief was. Kortweg de reden is minder internet, erg druk en jawel stront chagrijnig dat ik niet buiten kan spelen met wat ik wil doen. Reden: een slijmbeursontsteking in de schouder al sinds januari of zo. Zo erg dat ik niet eens wilde kijken op het forum..... Inmiddels gaat het al weer wat beter qua chagrijn (2 weken vakantie standplaatskamperend doet wonderen), met de schouder is het nog steeds klote.
 
Dag Sander,

Ik begrijp niet dat deze slijmbeursontsteking kennelijk nog steeds niet is genezen. Dat heb ik namelijk zelf al twee keer gehad en is toen steeds goed behandeld.

De eerste keer toen ik weer eens in India was. Eerst door een huisarts naar laten kijken. Die adviseerde om later op de avond met een orthopedisch chirurg naar mijn hotel terug te komen. Die chirurg gaf mij eerst een verdovende injectie in mijn schouder en vervolgens de injectie die het probleem moest oplossen. In een dag had ik geen pijn meer! Klaar dus.

De tweede keer thuis in Nederland. De huisarts stuurde mij eerst naar de Maartenskliniek voor een foto. Op basis van het advies van de Maartenskliniek heeft mijn huisarts mij vervolgens de bevrijdende injectie (zonder verdoving, niet fijn!) gegeven. Ook al weer na een dag geen pijn weer.

Natuurlijk weet ik niet of jouw slijmbeursontsteking die zelfde is als ik die heb gehad. Maar ik weet hoe veel pijn dat kan doen. Misschien heb je hier wat aan.

Gerard
 

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hey Sander,

We worden ouder lijkt het! Hier ook geen lange meerdaagse tochten zoals vroeger meer gedaan in de afgelopen maanden, maar inmiddels wel weer korte tochtjes met minder gewicht in de rugzak. En dan verbaas ik me er altijd over hoeveel energie ik simpelweg put uit het opsnuiven van frisse licht en het genieten van de uitzichten.

Dus zelfs als het lichaam even niet wil, pak dan desnoods de auto naar zo'n plekkie voor vitamine outdoor. En wie weet helpt een second opinion voor je ontsteking? Mag hopen dat je snel weer volledig op de been bent!

Sterkte in de strijd!

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Goed dat je ondanks dat gedoe toch kan genieten van buiten zijn. De kunst is om je mentale welzijn niet af te laten hangen van je fysieke. Dat staat namelijk los van elkaar. Sowieso sterkte!
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan